Brak pliku wideo po renderze
#1
Witam, jestem nowy na tym forum i liczę, że w tym dziale uzyskam pomoc ;D
Przejdę do rzeczy - po długim czasie sklejania i renderowaniu filmiku w miejscu, gdzie powinien być wyrenderowany film znajduje się tylko plik xxx.mp4.tmp :c render dobiega do końca pozytywnie, bez crash'u (choć takowe czasem występują ale to przy dużym obciążeniu PC) i po tym, gdy wyświetla się okienko informujące o pozytywnym zakończeniu renderu z trzema przyciskami "Open", "Open folder" i "Close" jest niemożliwe naciśnięcie opcji "Open" - jest ona na szaro.

Wersja - Sony Vegas Pro 13.0
System operacyjny - Windows 7 x64
Pliki wejściowe - wideo .avi (720p60), muzyka .mp3
Plik wyjściowy - wideo .mp4 (720p60)

Co mogę zrobić aby pozbyć się tego problemu?

edit.

Zapomniałem dodać, że czasem po renderze nie mam żadnego pliku, nawet tego .mp4.tmp
Odpowiedz
#2
http://sonyvegas.info/thread-9034.html
Pomogłem? Daj plusa :)    [Obrazek: plus.png]
Odpowiedz
#3
Niestety, ale bez danych, o które prosimy (i które wskazał Ci kolega powyżej) ciężko zgadywać co u Ciebie jest nie tak.
Zamiast raportować powyższy post, powinieneś wg podlinkowanej instrukcji podać wymagane dane.

U Ciebie musi być problem z programem lub z systemem. Nigdy się nie spotkałem, żeby po wyrenderowaniu nie było fizycznie na dysku śladu. Plik musi gdzieś być.
A jeśli nie, to szukałbym przyczyny w systemie (uprawnienia?), lub jakiś inny problem systemu.

Powiedz, jak u Ciebie z ogólną kondycją systemu? Masz jakąś ochronę antywirusową? Jak z aktualizacjami? Jak z .NET? Wszystko aktualne i sprawne?
Żaden inny program nie robi problemów?

Próbowałeś odinstalować Vegasa, przeczyścić rejestry, i zainstalować Vegasa na nowo?
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Brak przestrzeni w dzwięku po renderze w vegasie raf7677 5 194 08-06-2016, 0:11
Ostatni post: Bunch
  Brak dzwięku importowanego wideo do Sony Vegas 13 firedevil 18 3,958 12-21-2014, 14:20
Ostatni post: mateuszszar
  Brak ścieżki video w pliku MOV quadro 5 2,050 06-10-2013, 11:56
Ostatni post: quadro
  Brak dżwięku w pliku końcowym. romkwie 3 1,025 03-19-2013, 7:16
Ostatni post: romkwie
  Brak dzwięku w wideo Manta 13 4,394 09-09-2011, 7:13
Ostatni post: Karmel

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości