Sony Vegas Pro 13 Spowolnione Tempo Błąd
#1
Witajcie,
Mam taki problem, otóż gdy stworzę sobie zarys filmu, z różnymi efektami w tym spowolnione tempo, gdy wszystko skończę, i próbuję renderować film, zatrzymuję się on np. na 16% w moim wypadku, a te 16% to jest to klatka spowolniona, tak samo np. przy 42%, bo usunąłem to spowolnione tempo z 16% i tak samo mam przy kolejnym clipie któy wykorzystuję spowolnione tempo.
:/ Macie jakieś sugestie ?
Z Góry dziękuję za pomoc.
Odpowiedz
#2
używasz "disable resample"?
Rozumiem, że nie używasz twixora do spowolnienia, tylko goły vegas. Zero efektów. Zero przejść. Projekt poprawnie ustawiony. Rendering dokładnie taki sam, jak projekt. Pytam, bo nie napisałeś konkretów, o które zawsze proszę (i nawet jest temat, pokazujący jakie parametry podawać przy zakładaniu nowego tematu).
Odpowiedz
#3
(02-28-2016, 18:57)mateuszszar napisał(a):  używasz "disable resample"?
Rozumiem, że nie używasz twixora do spowolnienia, tylko goły vegas. Zero efektów. Zero przejść. Projekt poprawnie ustawiony. Rendering dokładnie taki sam, jak projekt. Pytam, bo nie napisałeś konkretów, o które zawsze proszę (i nawet jest temat, pokazujący jakie parametry podawać przy zakładaniu nowego tematu).

Wybacz nie znam się jeszcze aż tak super na tym :D
Na Clipie któego rozciągam aby uzyskać efekt spowolnienia mam ustawione "Smart resample" Nie wiem czy to dobrze czy nie, Twixor ? mógł byś mnie oświecić ? Ogólnie używam czystego Vegasa, Z Przejściami średnio, z reguły to używam np. efektu rozjaśnienia na biało.
"Projekt poprawnie ustawiony. Rendering dokładnie taki sam, jak projekt." Chodzi ci np. pod tym małym okienkiem z poglądem do filmu mam np. 1440x1080x32 59.940p czy tak samo mam w projekcie ustawione ?
Odpowiedz
#4
Ref
Pomoże ktoś ? :< Nie wiem co się dzieje.
Odpowiedz
#5
Musisz dać więcej danych.
http://sonyvegas.info/showthread.php?tid=9034
Odpowiedz
#6
(02-29-2016, 13:15)mateuszszar napisał(a):  Musisz dać więcej danych.
http://sonyvegas.info/showthread.php?tid=9034

Vegas Pro 13.0 310 Build 64-Bit

Media info: http://ifotos.pl/zobacz/5121png_swhhwwa.png

Ustawienia renderu: http://ifotos.pl/zobacz/Beztytulu_swhhwer.png
Ustawienia prjektu:
1. http://ifotos.pl/zobacz/1png_swhhwea.png
2. http://ifotos.pl/zobacz/2png_swhhweq.png
3. http://ifotos.pl/zobacz/3png_swhhwwp.png
Odpowiedz
#7
Okey działa już wszystko, wystarczyło zaktualizować Sony Vegasa do bodajże, 453 Build.
Ale za to mam kolejny problem, na Full hd 60fps bez problemu wy renderowałem film, lecz gdy próbuję po prostu zejść z full hd na hd to mi pisze coś po angielsku, chyba na temat iż mam za mało pamięci ram
"sony vegas pro 13 this system is low on memory"
Coś w ten deseń" Znacie tego przyczynę ?
Odpowiedz
#8
Zmieniałeś ustawienie pamięci ram w preferencjach programu?
Odpowiedz
#9
(02-29-2016, 16:29)mateuszszar napisał(a):  Zmieniałeś ustawienie pamięci ram w preferencjach programu?

Tak, ustawiłem na początek na 0 czyli nielimitowane ale nie dało nic, przestawiłem potem na 4gb i także nic.
Odpowiedz
#10
A domyślne - o ile dobrze pamiętam 200mb...
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Sony vegas przestał działać... Błąd Xtreme2K13 10 1,689 05-01-2015, 13:49
Ostatni post: sirCreeper
  Błąd przy włączaniu Sony vegas pro 11/12 MaTiS909 7 2,872 11-23-2013, 15:25
Ostatni post: matela
  Błąd przy instalacji - Sony vegas 11 patryk2828 0 1,028 08-06-2013, 15:51
Ostatni post: patryk2828
  Sony Vegas 8.0 - błąd Xillio 2 946 02-11-2013, 9:38
Ostatni post: vm-rexor
  Sony Vegas 12 Błąd Podczas instalacji! ziomekxxl97 9 2,368 02-08-2013, 19:27
Ostatni post: walerka
  Błąd w uruchomieniu Sony Vegas Pro 11 Mateusz 21 5,882 08-04-2012, 17:45
Ostatni post: Bunch

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości