Błąd przy renderowaniu pokazu zdjęć
#1
Witam!

Montowałem ostatnio krótki klip złożony z sekwencji kilku ujęć filmowych, a następnie sekwencji zdjęć z dodanymi napisami. Podczas montażu nie natrafiłem na żaden problem, wszystko szło gładko, Vegas nie wyrzucał żadnych błędów. Chciałem początkowo wyrenderować do formatu mp4 w 1080p (Szablon "Internet HD 1080p). Ustawiłem na bit rate 28 000 000, fps 25,000 PAL i najwyższa jakość renderowania. Fragment, gdzie jest film, a nie zdjęcia poszedł gładko. Kiedy zaczął renderować pierwszy fragment ze zdjęciem proces renderowania zatrzymał się na jednej wartości, szacowany czas renderowania już się skończył, a Vegas nic. Nawet żaden błąd nie wyskoczył, po prostu renderowało się bez końca.

Po kilkunastu próbach z różnymi ustawieniami renderowania zacząłem usuwać efekty do zdjęć. Progres nastąpił kiedy usunąłem ustawienia Pan/Crop w zdjęciach(obrazy przybliżały się i oddalały). Vegas wyrenderował mi jedno zdjęcie, przeszedł do drugiego, ale zaciął się na przejściu z drugiego na trzeci. Więcej nie dałem rady zdziałać. Dopiero po usunięciu efektów do zdjęć i zmiany formatu z HD mp4 do zwykłego avi w nieciekawej jakości Vegas to wyrenderował.

Czy ktokolwiek spotkał się z podobnym problemem? Może ktoś uporał się z tym? Nie wykluczam, że to moja jeszcze nieduża wiedza w kwestii ustawień renderowania nie pozwala mi uporać się z tym problemem, więc tym bardziej liczę na pomoc doświadczonych forumowiczów. :)

PS. Pracuję na Sony Vegas Pro 13
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Crash przy renderowaniu kyrtas8 1 83 11-19-2016, 17:15
Ostatni post: mateuszszar
  Jaką opcje wybrać przy renderowaniu (POMOCY) Dawid1992 3 130 10-02-2016, 13:40
Ostatni post: mateuszszar
  Nieznany błąd przy próbie renderingu do MP4 (.mp4) Kano 0 99 09-29-2016, 15:49
Ostatni post: Kano
  Zacinanie sie przy renderowaniu, jak i wczasie montażu. prollerox 10 531 05-31-2016, 23:47
Ostatni post: prollerox
  Vegas przestaje działać przy renderowaniu hubert01 1 514 11-19-2015, 21:22
Ostatni post: mateuszszar
  Sony Vegas - error 0xc00d003c (message missing) - przy renderowaniu M-Zalew 2 496 11-09-2015, 18:14
Ostatni post: M-Zalew

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości