Problem z importowaniem filmów po ustawianiu czasu dla nieruchomych obrazów w SV Pro
#1
Witam,
A więc tak po zmianie ustawień (preferencje -> edytuj - czas dla nowych nieruchomych obrazów) w celu stworzenia timelapse, napotkałe problem z dodaniem jakiegokolwiek pliku wideo tj. każdy z częściowych filmików wyświetlany jest jakby w kilku przerywanych klatkach. Przed zmianą tych ustawień bez najmniejszych problemów mogłem importować filmy i je odtwarzać, w dodatku filmy zapisane w projekcie przed ustawianiem timelapse chodzą jak należy, natomiast wszystkie nowe niestety nie. Próbowałem kilkukrotnie ustawiać "ustawienia fabryczne", reinstalowałem program i każdy nawet nowy projekt ma ten sam problem. Jeżeli ktoś spotkał się z podobną sytuacją w Sony Vegas Pro 13.0 buid 310 proszę o podsunięcie jakiś rozwiązań.


Załączone pliki Miniatury
   

.veg   norka3.veg (Rozmiar: 50.77 KB / Pobrań: 21)
Odpowiedz
#2
http://sonyvegas.info/showthread.php?tid=9034
Dlaczego nie importyjesz timelaps jako sekwencji klatek?
Odpowiedz
#3
(02-11-2016, 12:12)mateuszszar napisał(a):  Dlaczego nie importyjesz timelaps jako sekwencji klatek?

Zasugerowałem się tutorialem z youtube..
Odpowiedz
#4
Na tutki trzeba uważać. Jest w nich masę błędów. Dzieciaki robią na pałę, i jak im coś wyjdzie to publikują na yt. Byle tylko dostać "łapkę".
Sprawdzone tutoriale są na stronie http://www.sonycreativesoftware.com/training/vegaspro
Odpowiedz
#5
Dzięki wielkie, dodałęm pliki z media info i plik veg. Może ktoś będzie znac rozwiązanie problemu.
Ps. zainstalowałem dodatkowo vegas 12 i na dzień dobry to samo z każdym plikiem.
Odpowiedz
#6
Zaktualizuje Vegasa do najnowszego build (link na naszym forum na stronie głównej, albo przez vegas > help > update).

Zaimportuj timelaps jako sekwencja klatek (import > media > zaznaczasz pierwszą klatkę, zaznaczasz sequence... Vegas pokaże ile klatek zassa > ok.).
Vegas jeszcze zapyta o usyawienia klipu który powstanie z sekwencji klatek.
W Project Media będziesz miał klip gdzie każda klatka będzie kolejnym zdjęciem timelapsa.
Odpowiedz
#7
Przeglądałem twój projekt. Nie widzę w nim nic dziwnego... ale nie mając strumieni, mogę jedynie sprawdzić ustawienia projektu oraz ustawienia poszczególnych klipów. A to jest OK.
Odpowiedz
#8
Update zrobiony.
Problemem nie są timelapse... tylko pliki wideo mp4 itp. Każdy film, który chcę wrzucić do sony vegas otwiera się, ale gdy tylko chce go odtworzyć, czy to w project media, czy też na osi czasu - to zacina go niemilosiernie. Właściwie wyświetla go w klatkach jak słabe timelapse, że ciężko z tym coś zrobić - chociażby przyciąć.
Tak jak wcześniej wspominałem - problem ten nie występował, dopóki nie zacząłem zmieniać w options -> preferences -> editing. Po tych manewrach mimo, powrotu do default reinstalacji itp. Ciągle to samo. Dorzucam fote jak to wyglądaw chwili obecnej.


Załączone pliki Miniatury
   
Odpowiedz
#9
A... o to chodzi.
Pliki surowe z GoPro nie są dobre do montażu. Wrzuć do GoPro Studio i przekoduj do AVI (CineForm). Pliki będą zajmowały dużo miejsca, ale będą zjadliwe dla Vegasa.
Odpowiedz
#10
Dzięki wielkie. Czyli goprostudio dobrze mieć jeszcze w odwecie, a już sie z nim pożegnałem... Kolejny temat przez nowicjusza do zamknięcia.
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Animacja i przenoszenie obiektów nieruchomych klik 9 1,241 07-10-2015, 18:42
Ostatni post: klik
  Problem z rozdzielczoscią na osi czasu. Kruchy 3 812 05-10-2013, 19:32
Ostatni post: Kruchy
  Hej.. Problem z importowaniem pliku do sony dominikPE 8 4,152 07-09-2012, 15:10
Ostatni post: Krzy$ieK
  Efekty do wszystkich filmów na osi czasu Ferne91 1 1,473 01-04-2012, 16:02
Ostatni post: mateuszszar
  Problem z importowaniem filów k4z1k 6 1,683 11-04-2010, 20:27
Ostatni post: tidzu
  Problem z linią czasu kubag02 5 1,301 08-07-2010, 14:51
Ostatni post: krasux

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości