Dziwny problem audio
#1
Witajcie.
Pierwszy mój watek na forum.
Od kilku dni mam dziwny problem ze ścieżkami audio w projekcie SVPRO 13.
Na linii czasu mam powiedzmy 3 ścieżki audio. Na każdą z nich wrzucam np inny fragment jakiegoś utworu. Ustawiam punkt w dowolnym miejscu, Enter i odtwarzają się wszystkie na raz prawidłowo nałożone na siebie.
W momencie gdy chociaż na chwilę zatrzymam odtwarzanie,kliknę w inne miejsce na timeline i wróce do poprzedniego miejsca wtedy odtwarza się tylko jedna, zaś pozostałe nie wiadomo z jakiego powodu milczą. Nie włącza się żadne MUTE ani tym podobne, struktura wykresu pliku audio też wygląda ok ale odtwarzanie nie idzie. Co więcej, jeżeli ponownie zaznaczę jakieś inne miejsce to wówczas linia odtwarzania idzie zaś żadna ścieżka audio nie odtwarza się. Jeżeli w tym samym czasie wrzucam klipy audio/video to video bez problemów jest odtwarzane zaś z audio problem jak wyżej.
Czasami linia odtwarzania idzie ale tylko co jakiś czas dźwięk się pojawi na sekundę. Jakby się przycinało coś.
Mam nadzieję, że mniej więcej nakreśliłem o co mniej więcej idzie. W razie czego mogę później wrzucić jakiś filmik bądź zrzuty ekranu jeżeli to pomoże.
Próbowałem tworzyć nowy projekt i po prostu zaimportować poprzedni w niego ale problem pozostawał. Pliki poza Vegasem odtwarzają się ok. Co dziwne - zachowuje się tak tylko z konkretnym materiałem. Wcześniejsze projekty nawet z wieloma ścieżkami chodzą bez problemów.
Ktoś spotkał się z czymś takim? Ktoś jest w stanie cokolwiek pomóc skąd to się może brać?
Odpowiedz
#2
Kochani bardzo Was proszę o pomoc!
W załączeniu jakiś szybki filmik z tego co się wyrabia z programem.
Wyrenderowałem fragment - z 2 ścieżek audio ułożonych w jednym czasie uwzględniło tylko jedną, tą górną.
Wszystkie inne projekty chodzą bez zarzutów.
Co chwilę się przycina dźwięk.
Jakichś kodeków brak czy co?
Bardzo proszę o pomoc bo zaczynam sobie już włosy rwać.

https://www.dropbox.com/s/u4g01hlodjy8iu...0.mp4?dl=0
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Dziwny problem z Vegasem SpotterJacob 3 1,242 05-13-2013, 19:53
Ostatni post: mateuszszar
  "Dziwny" problem ze stabilizacja Simik 0 854 03-30-2013, 0:07
Ostatni post: Simik
  Problem - audio błąd w DVD Architect - konieczność kompresji audio luke01 10 2,750 02-28-2013, 21:45
Ostatni post: mateuszszar
  Dziwny problem z czcionkami amundsen 7 2,723 01-07-2013, 1:01
Ostatni post: Bunch
  Dziwny problem z efektami lawenda70 7 1,662 04-15-2012, 18:31
Ostatni post: anmedia
  Timeline - dziwny problem -BaRTeK- 1 995 03-22-2011, 23:38
Ostatni post: -BaRTeK-

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości