Sony Vegas 13 -dziwne piski przy montażu filmu.
#1
Na początek witam wszystkim.
Mam następujący problem. Od czasu do czasu podczas pracy w SV pojawiają mi się dziwne wysokie piski, przy odtwarzaniu projektu. Co gorsza te piski zostają zapisane razem z renderowanym plikiem. Wrzuciłem próbkę na YT, żeby pokazać, jak to się przedstawia -
.
Kiedyś coś podobnego mi się zdarzało, ale restart pomagał. Teraz nie pomaga ani restart, ani przeinstalowanie sterowników dźwięku. A pół dnia pracowałem na tym projekcie i nic się nie działo. Obecnie każdy projekt, który odpalę piszczy, więc może to kwestia jakiś ustawień w SV.
Ważną rzeczą jest, że po wyciszeniu ścieżki z nagraniem mikrofonu problem ustaje. Wszystko nagrywam Avermedią, dźwięk jest w mp3. Normalnie ten plik da się odtworzyć bez problemu - piszczy tylko w SV. Nie wiem, gdzie leży jego przyczyna... Jeśli potrzebna byłaby specyfikacja kompa jest to MSI Ge60 Apache (Intel i7, GeForce GTX850M, 8 GB RAM).
Z góry dzięki, za pomoc.
Odpowiedz
#2
http://sonyvegas.info/thread-9034.html
Pomogłem? Daj plusa :)    [Obrazek: plus.png]
Odpowiedz
#3
Dzięki za przypomnienie.
Wszystkie niezbędne rzeczy są w załączniku. Mam nadzieje, że to pomoże w rozwiązaniu mojego problemu. Pozdrawiam.


Załączone pliki Miniatury
           

.veg   Mad Max.veg (Rozmiar: 76.33 KB / Pobrań: 13)
Odpowiedz
#4
Prosta sprawa.
Masz niezarejestrowany plugin - pewnie używasz Wave Hammer? Zwróć uwagę na napisy w pluginie, bo ten sygnał oznacza, że jest niezarejestrowany.
Musiałeś coś dziwnego instalować... Czeka Cię odinstalowanie programów od sony (vegas, sound forge), czyszczenie rejestru, oraz ponowna instalacja.
Odpowiedz
#5
Mateusz, mówiąc szczerze nie wiem o czym mówisz :D Gdzie "widać" to, że jest jakiś niezarejestrowany plugin? Nie da się go doinstalować?
Nie mam Wave Hammera, od Sony tylko Vegasa w sumie. Ponowną instalację zrobiłem, ale bez czyszczenia rejestru.
Odpowiedz
#6
pokaż screen z Vegasa.
Na pewno masz wrzucony jakiś plugin audio, na którym wyraźnie widać, że jest niezarejestrowany (może jakiś inny - od SONY, ale ten dźwięk to na 100% niezarejestrowany plugin audio).
Odpowiedz
#7
Możesz sprecyzować jaki screen mam wrzucić? Niektóre są w pierwszym poście. Nie wiem którą zakładkę otworzyć, żeby znaleźć to co Cię interesuje.
Odpowiedz
#8
napisałem "screen z Vegasa".
Odpowiedz
#9
Proszę.


Załączone pliki Miniatury
   
Odpowiedz
#10
No i masz włączone pluginy na ścieżkach audio. Pokaż jakie (na wszystkich ścieżkach audio).
Pokaż jeszcze, czy masz na sumie (mixer -> master) jakiś włączony plugin.
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Sony Vegas format filmu lukcio28 1 111 10-20-2016, 17:17
Ostatni post: sirCreeper
  Zacinanie sie przy renderowaniu, jak i wczasie montażu. prollerox 10 520 05-31-2016, 23:47
Ostatni post: prollerox
  Sony Vegas - error 0xc00d003c (message missing) - przy renderowaniu M-Zalew 2 489 11-09-2015, 18:14
Ostatni post: M-Zalew
  Sony Vegas 12 i 13 zacinają się przy próbie edytowania renderowanego wcześniej filmik bonis1996_00 3 541 08-25-2015, 14:13
Ostatni post: mateuszszar
  Sony Vegas pro 13 przestał działać przy włączaniu programu. macownia 15 2,783 08-05-2015, 3:09
Ostatni post: szczara
  Jaki sony vegas do zmontowania filmu lysy 3 724 03-18-2015, 17:06
Ostatni post: mateuszszar

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości