Brak dźwięku po przetworzeniu filmu SVP13
#1
Witam
Mam problem , zmontowałem cały film (w programie byl dźwięk) potem zrenderowałem go do normalnego formatu (.mp4) ,właczyłem go i nie ma dźwięku w filmie . :(
Nie wiecie czym to jest spowodowane?
PS. Próbowałem kilka razy renderować filmik, ale dalej nie ma dźwięku, aha w windows movie player filmu wcale mi nie chciało włączyć a w ( nie wiem jak sie dokladnie nazywal program ale mial w ikonce 123) miałem tylko obraz.
Może brak dźwięku jest spowodowany moim błedem przy przetworzaniu filmu?
Przepraszam za orto;]
Odpowiedz
#2
Dasz screen z MediaInfo - odczyt danych filmu...
Dodatkowo screen z ustawień projektu i wszystkie okna renderowania. Bez tego możemy jedynie zgadywać.
Odpowiedz
#3
Może odznaczyłeś kodowanie audio?
+ w .mov nie zawsze jest dźwięk, zależy jak ustawisz, nie wiem jak renderowałeś.
Pomogłem? Daj plusa :)    [Obrazek: plus.png]
Odpowiedz
#4
http://scr.hu/6bsf/dt8c8
http://scr.hu/6bsf/4dlqr
http://scr.hu/6bsf/qi8kc
Odpowiedz
#5
Dźwięk jest. Pewnie masz zainstalowane jakieś kodeki które nie bardzo wiedzą co zrobić z PCM.
Zrób test - wyślij plik na yt i ogladnij czy jest dźwięk.

Ps. Dlaczego suwak Master w pierwszym screenie masz podciągnięty na +12dB? Wróć na 0! I poczytaj co to jest i jak tego używać. :)
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Brak przestrzeni w dzwięku po renderze w vegasie raf7677 5 190 08-06-2016, 0:11
Ostatni post: Bunch
  Problem z zapisanym projektem - czarny obraz, brak dźwięku ZAFIRa 10 767 01-18-2016, 0:04
Ostatni post: ZAFIRa
  Uderzenie dźwięku na początku filmu bejzbol 4 511 11-26-2015, 17:30
Ostatni post: bejzbol
  Brak dźwięku w niektórych fragmentach Stach 0 463 02-11-2015, 19:16
Ostatni post: Stach
  Brak dzwięku importowanego wideo do Sony Vegas 13 firedevil 18 3,931 12-21-2014, 14:20
Ostatni post: mateuszszar
  Brak dzwięku po renderowaniu / Sony Vegas 10 FHA 0 857 07-26-2014, 9:11
Ostatni post: FHA

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości