Namieszałem i mam problem
#1
Siemanko, krótko i na temat:
Chciałem przejść z 720p na 1080p, zmieniłem więc ustawienia projektu itd, zanzaczyłem obszar który ma mi wyrenderować ( zwykle mam obszar roboczy rozciągnięty na dwie godziny, pracuję nad kilkoma projektami naraz więc obrabiam ich kilka jednocześnie w jednym projekcie) i miodzio, wyrenderowało, wrzuciłem na test i git, i zaczynają się schody.

O ile za każdym razem razem wyrenderowało mi obszar który zaznaczyłem, teraz Vegas usilnie pragnie wyrenderować całą długość ścieżki, czyli jakieś 2,5 godziny, a film trwa jakieś 10-15 min. Oczywiście, moja głupota, zamiast zapisać projekt jako osobny nadpisałem stary a na stworzenie nowego nie mam prawdę powiedziawszy ochoty.

Nie działa ani zaznaczanie obszaru, ani wybranie klipu i render as, nic.

Męczę się z tym od piątku ale dopiero teraz się poddałem.

Posiadany Vegas to Pro 13 build 373, działam na win 10 a wcześniej na Win 8.1 i nie, problemy zaczeły się nie po przesiadce na win 10, a po zmianie projektu.

Tak więc: pomożecie?
Odpowiedz
#2
(08-09-2015, 12:40)GravityLoL napisał(a):  Siemanko, krótko i na temat:
Chciałem przejść z 720p na 1080p, zmieniłem więc ustawienia projektu itd, zanzaczyłem obszar który ma mi wyrenderować ( zwykle mam obszar roboczy rozciągnięty na dwie godziny, pracuję nad kilkoma projektami naraz więc obrabiam ich kilka jednocześnie w jednym projekcie)  i miodzio, wyrenderowało, wrzuciłem na test i git, i zaczynają się schody.

O ile za każdym razem razem wyrenderowało mi obszar który zaznaczyłem, teraz Vegas usilnie pragnie wyrenderować całą długość ścieżki, czyli jakieś 2,5 godziny, a film trwa jakieś 10-15 min. Oczywiście, moja głupota, zamiast zapisać projekt jako osobny nadpisałem stary a na stworzenie nowego nie mam prawdę powiedziawszy ochoty.

Nie działa ani zaznaczanie obszaru, ani wybranie klipu i render as, nic.

Męczę się z tym od piątku ale dopiero teraz się poddałem.

Posiadany Vegas to Pro 13 build 373, działam na win 10 a wcześniej na Win 8.1 i nie, problemy zaczeły się nie po przesiadce na win 10, a po zmianie projektu.

Tak więc: pomożecie?

A masz tak zaznaczone


Załączone pliki Miniatury
   
Odpowiedz
#3
(08-09-2015, 13:53)daruncio1 napisał(a):  
(08-09-2015, 12:40)GravityLoL napisał(a):  Siemanko, krótko i na temat:
Chciałem przejść z 720p na 1080p, zmieniłem więc ustawienia projektu itd, zanzaczyłem obszar który ma mi wyrenderować ( zwykle mam obszar roboczy rozciągnięty na dwie godziny, pracuję nad kilkoma projektami naraz więc obrabiam ich kilka jednocześnie w jednym projekcie)  i miodzio, wyrenderowało, wrzuciłem na test i git, i zaczynają się schody.

O ile za każdym razem razem wyrenderowało mi obszar który zaznaczyłem, teraz Vegas usilnie pragnie wyrenderować całą długość ścieżki, czyli jakieś 2,5 godziny, a film trwa jakieś 10-15 min. Oczywiście, moja głupota, zamiast zapisać projekt jako osobny nadpisałem stary a na stworzenie nowego nie mam prawdę powiedziawszy ochoty.

Nie działa ani zaznaczanie obszaru, ani wybranie klipu i render as, nic.

Męczę się z tym od piątku ale dopiero teraz się poddałem.

Posiadany Vegas to Pro 13 build 373, działam na win 10 a wcześniej na Win 8.1 i nie, problemy zaczeły się nie po przesiadce na win 10, a po zmianie projektu.

Tak więc: pomożecie?

A masz tak zaznaczone

nie, nie miałem, zapomniałem o tym całkiem.
boże, ale siara! aż mi wstyd!
przepraszam was ludzie, dzięki za pomoc
Odpowiedz



   


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości