Program Vegas Pro przestał działać
#1
Tym razem program wyłączył mi się podczas renderowania. Renderuje film dochodzi do 27% i brak odpowiedzi. Poniżej wrzucam screena. Pomocy!


Załączone pliki Miniatury
   
Odpowiedz
#2
Od razu mówię, że się na tym nie znam.
Spróbuj podmienić ten plik .dll, bo to z nim masz błąd (to jest z mojego komputera -> https://drive.google.com/file/d/0B1BbDTs...sp=sharing ) - może pomoże.
Tylko pamiętaj, żeby zrobić sobie kopię zapasową tego pliku!

Jakby nie zadziałało to wyślij plik .veg.
Pomogłem? Daj plusa :)    [Obrazek: plus.png]
Odpowiedz
#3
Niestety nie pomogło :(
Odpowiedz
#4
Wyślij plik .veg.
Pomogłem? Daj plusa :)    [Obrazek: plus.png]
Odpowiedz
#5
@K4pel - spróbuj najpierw zaktualizować Vegasa do najnowszej wersji (build 444).
Druga sprawa - co się dzieje na timeline w 27% filmu? Na czym program się wiesza?
Jakieś dziwne video czy może jakiś efekt/przejście?
Odpowiedz
#6
Aby ustalić co jest przyczyną polecam zwrócić uwagę w którym momencie (na jakiej klatce renderowanego filmu) program się wykłada. Mając jej namiar należy zaznaczyć niewielki, np minutowy fragment kilka klatek przed felerną i zapuścić render. Jeśli przejdzie, to problem może być z brakiem pamięci i być może aby "przepchnąć całość" trzeba umiejętnie podzielić ją na kawałki i te w osobnym projekcie umiejętnie złożyć. Porada też finalnie niewiele będzie się różniła jeśli podczas tego testowego renderu wystąpi "zwałka" - wtedy trzeba maksymalnie uprościć fragment, eksperymentalnie usuwać przejścia, efekty aż dojdzie się, któro z nich zawodzi i uda się wyrenderować bez błędu. Jak już się znajdzie ten plugin czy element, to pewnie trzeba będzie troche pomyśleć jak osiągnąć ten sam efekt w inny sposób - może uda się fragment rozbić na renderowane elementy które w osobnym podprojekcie da się złożyć w całość. A ponieważ z komunikatu błędu wynika iż błąd wystąpił w bibliotece Vegasa, koniecznie podeślij ten log SCS - psim obowiązkiem programistów jest zabezpieczyć kod przed złymi wskaźnikami skoro ich używają.
[Obrazek: i15.jpg]
Odpowiedz
#7
Mam problem z programem. Przy montowaniu materiału video wyłącza mi się sony. Nigdy wcześniej nie pojawiał mi się taki problem.

[Obrazek: 6c9efc0334c0f4f9.png]

Co to może być i jak temu zaradzić?
Odpowiedz
#8
Wyłącz obsługę GPU w ustawieniach vegasa.
Czy aktualizowałeś sterowniki karty graficznej jakoś ostatnio?
Odpowiedz
#9
Jak wyłączyć GPU?
Nie aktualizowałem sterowników.
Odpowiedz
#10
W ustawieniach programu.
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Sony vegas przestał działać xyrand 1 104 11-07-2016, 18:19
Ostatni post: mateuszszar
  Sony Vegas Pro przestał działać kenobii 4 224 10-09-2016, 13:22
Ostatni post: kenobii
  Sony Vegas Pro 13 przestał działać Nevir 11 1,277 08-27-2016, 20:51
Ostatni post: marcin_open
  Sony Vegas przestał działać! LeDJesiu 11 1,386 01-17-2016, 0:02
Ostatni post: salan
  Program Sony Vegas pro przestał działać piotrdy 14 7,816 12-19-2015, 21:19
Ostatni post: mateuszszar
  Vegas przestaje działać przy renderowaniu hubert01 1 515 11-19-2015, 21:22
Ostatni post: mateuszszar

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości