Update SV 11 do 13 - problem z presetami Protype Titler
#1
witam,

korzystałem do tej pory z Sony Vegas 11. Byłem zmuszony wymienić dysk systemowy, postanowiłem wgrać od nowa system i nowe oprogramowanie Sony Vegas 13. Przeniosłem zapisane ustawienia przy pomocy dodatku Vegasaur. Wszystko przeniosło się idealnie, oprócz zapisanych presetów Protype Titler. Zlokalizowałem folder w którym znajdują się zapisane presety i skopiowałem ręcznie (C:\Users\user\AppData\\Roaming\Sony\FX Presets\). Efekt jest taki, że w oknie media generator widzę nazwy wszystkich presetów, jednak po otwarciu ukazuje się puste okno.

Zauważyłem drobne różnice w formacie pliku *.dxp (w środku składnia xml delikatnie różni się pod względem atrybutów poszczególnych elementów). Czy ktoś miał już podobny problem albo ma jakiś pomysł?
Dodam że w rejestrze są odnośniki do tych presetów.


pozdrawiam
Odpowiedz
#2
U mnie zarówno w VP11 jak i VP13 są te same presety.

Ale możesz zrobić jeden myk...
Utwórz w VP11 projekt gdzie na timeline wrzucisz wszystkie presety jeden za drugim.
Zapisz jako .veg.
Otwórz za pomocą VP13
Edytując każdy preset (każdy tekst w tym generatorze), zapisz jako nowy szablon (pod tymi samymi nazwami).
Odpowiedz
#3
ewentualnie Preset Manager http://www.sonycreativesoftware.com/down...?id=2928.0
Odpowiedz
#4
(04-29-2015, 13:30)mateuszszar napisał(a):  U mnie zarówno w VP11 jak i VP13 są te same presety.

Ale możesz zrobić jeden myk...
Utwórz w VP11 projekt gdzie na timeline wrzucisz wszystkie presety jeden za drugim.
Zapisz jako .veg.
Otwórz za pomocą VP13
Edytując każdy preset (każdy tekst w tym generatorze), zapisz jako nowy szablon (pod tymi samymi nazwami).


dzięki za odpowiedź, uruchomię system na starym dysku i tak zrobię. Rozumiem, że posiadasz zainstalowane dwie wersje VP jednocześnie i korzystają one ze wspólnego folderu z presetami ?

PS: Preset Manager niestety nie importuje presetów protype titler z sony vegas 13
Odpowiedz
#5
No właśnie tego się obawiałem. Preset Manager to stary program niewspierany od lat...

Tak. Mam zainstalowane równolegle dwa vegasy. Czy korzystają z tego samego katalogu? Wychodzi na to, że tak.
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  problem z newblue titler pro i sv12 pro przem 6 1,192 03-03-2014, 22:45
Ostatni post: mateuszszar
  NewBlue Titler Pro 2 - Problem kondi1777 2 1,035 06-19-2013, 1:57
Ostatni post: mateuszszar
  Problem z wtyczką NewBlu Titler EX piodes 4 1,058 06-18-2013, 23:15
Ostatni post: piodes
  Problem z NewBlue Titler Kacio94 2 1,089 10-29-2012, 8:33
Ostatni post: efix
  Brak efektu ProType Titler [Sony Vegas 10] Cazanna 3 1,336 09-02-2012, 23:14
Ostatni post: efix
  ProType Titler - problem z wielkością Piciu 1 791 07-02-2012, 1:32
Ostatni post: Piciu

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości