Problem z renderingiem
#1
Witam wszystkich.
Od niedawna gdy chcę wyrenderować jakiś film w formacie AVCHD wyskakuje mi komunikat nieznanego błedu lub po jakichś 20 minutach renderowania wyskakuje ten sam komunikat. Dodam jeszcze, iż przewidywany czas renderowania wynosi moim zdaniem zbyt wiele, bo film 2 minutowy, chce zapisywać się 4 godziny. Błagam o pomoc, nie mam pojęcia o co chodzi. Z góry dziękuję za wszelkie pomocne odpowiedzi.

przydatne informacje w załącznikach, jeśli nie podałem jakiejś informacji proszę pisać


Załączone pliki Miniatury
               
Odpowiedz
#2
Masz namieszane w rozdzielczosciach.
Rozumiem że na timeline wrzucasz projekt veg (1920x1080). A Projekt i render ustawiony w hdv (1440x1080).

Pokaż jakie ma ustswienia ten pierwotny projekt.
Dlaczego wrzucasz projekt na oś czasu nowego vegas?
Odpowiedz
#3
Projekt wrzuciłem na oś czasu do nowego vagas, ponieważ najpierw robiłem to na innym komputerze i był ten sam problem, teraz robię to na tym drugim i problem istnieje nadal, a ja bawię się w eksperymenty wszystkimi możliwymi rozdzielczościami aby coś zapisać w miarę przyzwoitej jakości... Przeczytałem coś, że winne mogą być ścieżki, że może być ich za dużo, dlatego projekt wkleiłem do nowego vegasa. Szczerze mówiąc jestem zdesperowany, bo film był mi potrzebny na wczoraj.

http://zapodaj.net/4d08954c4c59b.jpg.html
http://zapodaj.net/518b00eb95d2c.jpg.html
Odpowiedz
#4
Czytasz jakieś głupoty. Stąd problemy.

My zawsze piszemy - render = projekt = plik wsadowy.

Podaj wszystkie parametry, sprawdź czy masz aktualnego Vegasa (najnowszy build).

Ps. W dodatkowych screenach masz przeplot. Po cholerę? Film będzie szedł na BluRay?
Odpowiedz
#5
Daj odczyt plików wejściowych z MediaInfo lub wrzuć próbkę, prawdopodobnie złe ustawienia renderu/projektu.
Pomogłem? Daj plusa :)    [Obrazek: plus.png]
Odpowiedz
#6
Prawdopodobnie?
Przecież jak byk widać że złe. Jak zresztą napisałem.
Autora od tego czasu nie było na forum stąd póki co brak dalszych info.
Odpowiedz
#7
(04-12-2015, 18:22)sirCreeper napisał(a):  Daj odczyt plików wejściowych z MediaInfo lub wrzuć próbkę, prawdopodobnie złe ustawienia renderu/projektu.

Oto odczyt z Mediainfo:


Załączone pliki Miniatury
   
Odpowiedz
#8
A więc jest tak. Masz pliki Full HD, 25 klatek na sekundę BEZ PRZEPLOTU.

Najpierw ustaw projekt: 1920x1080 25p.

Następnie render.

Jeśli film idzie do internetu (YT), renderuj MainConcept AVC i użyj szablonu Internet HD 1080p.
Następnie kliknij customize template

zakładka Video
zmień Profile -> High
Frame rate -> 25
zaznacz "Two-pass"
Maximum -> 8 500 000
Average -> 8 000 000

Renderuj!


Jeśli dalej jest problem, to wyłącz wspomaganie GPU w ustawieniach programu *(options > preferences > video > GPU acceleration of video processing: off), oraz przy renderingu (w zakładce video na samym dole -> CPU only).
Odpowiedz
#9
Dziękuję bardzo za pomoc @mateuszszar. To faktycznie pomogło. Dzięki Tobie dowiedziałem się nawet więcej niż chciałem, bo filmy idą na YT. :)
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Niewidoczne klipy na timeline i problem z renderingiem adventus 0 66 11-15-2016, 1:08
Ostatni post: adventus
  problem z renderingiem w 60fps dla YT przem 6 645 10-18-2015, 13:45
Ostatni post: Just4Smart
  Problem z renderingiem MOV skibek 1 438 05-10-2015, 11:57
Ostatni post: sirCreeper
  Problem z renderingiem Scorpion 4 1,084 04-03-2013, 14:05
Ostatni post: Scorpion
  Problem z renderingiem n00ber 5 998 04-01-2013, 21:13
Ostatni post: efix
  Problem z renderingiem plików AVCHD LadyD 8 2,114 02-02-2013, 18:28
Ostatni post: walerka

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości