Kupiony Sony Vegas Pro 13 nie czyta filmów z recordera Atomos Ninja DNxHD???
#1
Witam,

Dlaczego Sony Vegas Pro 13 nie czyta mi filmów z nagrywarki Atomosa Ninja o formacie DNxHD??? Czy jest na to jakiś sposób? Potrzebuje edytować filmy komercyjnie w tym formacie po to kupiłem to oprogramowanie do komercji :(
Odpowiedz
#2
Wydałeś 3tyś zł bez sprawdzenia na darmowym trialu? Serio?

Vegas najnowszy Build?
Odczyt z MediaInfo plików masz?
Kodek zainstalowany w pełnej wersji edycyjnej?
Odpowiedz
#3
(04-01-2015, 20:10)mateuszszar napisał(a):  Wydałeś 3tyś zł bez sprawdzenia na darmowym trialu? Serio?

Vegas najnowszy Build?
Odczyt z MediaInfo plików masz?
Kodek zainstalowany w pełnej wersji edycyjnej?

Na targach kupiłem na szybko wersję Sony Vegas Pro 13 Crossgrade za 1099zł

Skąd wsiąść kodek legalnie w pełnej wersji do komercyjnego obrabiania filmów?
Odpowiedz
#4
Ps. Szczerze to trochę głupio zrobiłeś. Trzeba było kupić program który by to kroił i kleił bez recompressowania, bo raczej nie będziesz montował z tego filmów, tylko pewnie obcinał reklamy i przód/tył..
Są programy które to potrafią bez przekodowywania. Vegas nie, bo do czego innego służy.
Odpowiedz
#5
(04-01-2015, 20:13)mateuszszar napisał(a):  Ps. Szczerze to trochę głupio zrobiłeś. Trzeba było kupić program który by to kroił i kleił bez recompressowania, bo raczej nie będziesz montował z tego filmów, tylko pewnie obcinał reklamy i przód/tył..
Są programy które to potrafią bez przekodowywania. Vegas nie, bo do czego innego służy.

Rozmawiałem z przedstawicielami firmy Pixonet i pytałem się dwóch pracowników czy Sony Vegas Pro 13 jest w pełni komercyjny do obrabiania filmów komercyjnie. Tak to bym nie kupił gdyby to nie była pełna wersja. Gdzie indziej czytałem, że wystarczy zainstalować jakiś kodek do Sony Vegas żeby czytał ten format. Nie zależy mi na długich filmach tylko na krótki ujęciach, byle poprawić kolory itd, a potem wyeksportować do Quick Time Photo Jpg.
Odpowiedz
#6
Daj przykładowy plik lub odczyt z MediaInfo. Jak wrócę i zasiądę do komputera to postaram się sprawdzić i odpisać, chyba że ktoś będzie szybszy.
Póki do piszę z telefonu.
Odpowiedz
#7
Jutro prześlę dzięki za zainteresowanie tematem :)
Odpowiedz
#8
Jeśli Vegas nie czyta, to trzeba zainstalować kodek. Dlaczego nie użyłeś google'a?
http://avid.force.com/pkb/articles/en_US...cs-LE-v2-5
Odpowiedz
#9
mateuszszar przesyłam zrzut

[Obrazek: 283_mediainfo.jpg]

Pinto dzięki za linka. To jest ta firma Avid która stworzyła ten kodek, mam nadzieje, że nie trzeba płacić za kodeki w celach komercyjnych? w oprogramowaniu Vegasa Pro 13 w komplecie powinien być też ten kodek. Słyszałem, że Vegas Pro 12 czyta bez instalowania kodeka Avid DNxHD jak to możliwe?
Odpowiedz
#10
(04-02-2015, 11:57)createstock napisał(a):  mam nadzieje, że nie trzeba płacić za kodeki w celach komercyjnych?
Nie trzeba:)
(04-02-2015, 11:57)createstock napisał(a):  w oprogramowaniu Vegasa Pro 13 w komplecie powinien być też ten kodek.
Po co Sony ma płacić licencję za kodeka, którego każdy może sobie ściągnąć samemu?
(04-02-2015, 11:57)createstock napisał(a):  Słyszałem, że Vegas Pro 12 czyta bez instalowania kodeka Avid DNxHD jak to możliwe?
Źle słyszałeś.
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Vegas nie czyta Avi pozitivvibration 19 6,047 04-28-2014, 22:08
Ostatni post: Pinto
  .mts - czy Sony Vegas czyta ten format? Thalys 3 1,334 05-22-2013, 19:15
Ostatni post: dominooo
  POMOCY. SONY VEGAS vs. wgrywanie filmów gryps 11 3,246 02-24-2012, 19:43
Ostatni post: gryps
  Problem z Sony Vegas Pro 9 podczas przenoszenia filmów. Ziemniak1994 6 3,342 02-03-2012, 1:57
Ostatni post: Ziemniak1994
  Sony Vegas pro 10 nie importuje filmów z Toshiba Camileo x100 MARCIN3322 12 3,796 10-18-2011, 20:44
Ostatni post: chemip
  Sony Vegas i zła jakość filmów kamil91 17 5,694 10-06-2011, 20:37
Ostatni post: kamil91

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości