Mały błedzik przy renderowaniu?
#1
Witam, wie ktoś może o co biega? :)
Jaki typ renderowania mam wybrać do plików .MOV?

http://prntscr.com/6aosd9
Odpowiedz
#2
RENDER.
Renderuj MainConcept AVC.
Wybierz jakiś szablon np. Internet.
klikasz customize template i po kolei:

ZAKŁADKA VIDEO
frame size: 1920x1080
profile: high
frame rate: 25
field order: progerssive

variable bit rate: zaznacz TWO PASS
Max: 18 000 000 (jeśli na YT, to możesz dać mniej, np. 10 000 000)
AVG: 12 000 000 (jeśli na YT, to możesz dać mniej, np. 8 000 000)
encode mode: automatic
zaznacz "enable progerssive download"


ZAKŁADKA AUDIO
sample rate: 48 000
bitrate: 320 000

ZAKŁADKA PROJECT
Video rendering quality: Best.

http://sonyvegas.info/Temat-Problem-z-dz...8#pid56778
oczywiście rozdzielczość i klatkaż ustawiasz tak, jak w projekcie (czyli tak jak w plikach wejściowych).
Odpowiedz
#3
Dziekuje, koleś jesteś bogiem :)
Odpowiedz
#4
bogiem? Raczej nie... :)
Po prostu czytam, szukam, testuję, pracuję na co dzień na vegasie...
Odpowiedz
#5
A sluchaj no zrenderowałem w owym custom plate jaki przedstawiles i po renderowaniu taki syf się pojawił...

(Wystarczy diable resample?)
http://prntscr.com/6ap193

A to..?
http://prntscr.com/6ap0ea
Odpowiedz
#6
ząbki - czyli masz materiał z przeplotem.
trzeba usunąć.

Najpierw wejdź w ustawienia projektu i sprawdź, czy na pewno masz Field Order - None (progressive scan).
Poniżej - deinterlace method - interpolate.
Odpowiedz
#7
Coś źle, szefie?
http://prntscr.com/6ap5zd
Odpowiedz
#8
Tutaj wygląda dobrze.

Ale wyżej pisałem o przeplocie w ustawieniach projektu (project properties) [lewy Alt+Enter]
Tam musisz zmienić Field order na NONE (PROGRESSIVE SCAN)

oraz poniżej
Deinterlace method: interpolate fields.

Teraz spróbuj przerenderować.

Ps. Jak masz ustawiony podgląd na Best full, to od razu zobaczysz różnicę (pod warunkiem, że masz podgląd na pełnym ekranie).
Odpowiedz
#9
Renderuje, za pare minut się odezwę :)
Odpowiedz
#10
testy rób na małych fragmentach. Szkoda czasu na długie rendery tylko po to, żeby za chwilę znów renderować ;)
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Crash przy renderowaniu kyrtas8 1 83 11-19-2016, 17:15
Ostatni post: mateuszszar
  Jaką opcje wybrać przy renderowaniu (POMOCY) Dawid1992 3 130 10-02-2016, 13:40
Ostatni post: mateuszszar
  Zacinanie sie przy renderowaniu, jak i wczasie montażu. prollerox 10 531 05-31-2016, 23:47
Ostatni post: prollerox
  Błąd przy renderowaniu pokazu zdjęć Yohualtecuhtli 0 215 02-22-2016, 15:58
Ostatni post: Yohualtecuhtli
  Vegas przestaje działać przy renderowaniu hubert01 1 514 11-19-2015, 21:22
Ostatni post: mateuszszar
  Sony Vegas - error 0xc00d003c (message missing) - przy renderowaniu M-Zalew 2 495 11-09-2015, 18:14
Ostatni post: M-Zalew

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości