Ustawienia renderowania na YT
#1
Witam.
Posiadam Sony Movie Studio 12 i po wielu próbach poddaję się jeśli chodzi o eksport ostatecznego pliku, złożonego
z nagrań o następujących właściwościach:
Czy ktoś mógłby pomóc mi w ustawieniach?
Z góry dziękuje i pozdrawiam


Załączone pliki Miniatury
       
Odpowiedz
#2
Oj nie chce się czytać!!!

Co to jest za informacja i po co ona komu???
http://sonyvegas.info/attachment.php?thumbnail=1178
Interesująca jest bardziej importu.

Odpowiedź była tutaj: http://sonyvegas.info/Temat-Youtube-psuj...ht=youtube
Odpowiedz
#3
Witam :)
Jako kompletny newbie zgodnie z regulaminem piszę tu.
Problem dotyczy częściowo renderowania celem publikacji na YouTube więc nie będę powielał wątków.

Zanim zaczniecie krzyczeć chcę powiedzieć, że sporo poczytałem ;)

Film nagrany przy pomocy GoPro (1920x1080, 47 klatek/sec, 35 111 bitrate) wpakowałem do projektu (biorąc ustawienia "z filmu")
i wyrenderowałem do pełnego HD dla 25 klatek. Wyszło ślicznie i na TV wygląda fajnie. Problem zaczyna się gdy ten sam projekt (z tymi samymi ustawieniami)
zaczynam renderować na 720p. Wypróbowałem już różne ustawienia i film wygląda dobrze poza jednym momentem - slow motion.

Zwolnienia robiłem klasyczną metodą ctrl+rozciąganie i w tych miejscach na filmie wyłazi straszna pixeloza.
Ustawiałem rendering między innymi zgodnie z tymi poradami:

http://sonyvegas.info/Temat-Youtube-psuj...ht=youtube

niestety pixele wciąż obecne. Co robię źle ?

pozdrawiam
Kargan
Odpowiedz
#4
A jakiś urywek filmu zamieść na YouTube. Wtedy wiadomo, co wygląda źle.
A najlepiej zamieść projekt z filmem na forum, jeśli jest krótki. Wtedy można szybko odpowiedzieć.

Pozdrawiam
Odpowiedz
#5
(01-22-2015, 18:58)Jamaika napisał(a):  A jakiś urywek filmu zamieść na YouTube. Wtedy wiadomo, co wygląda źle.
A najlepiej zamieść projekt z filmem na forum, jeśli jest krótki. Wtedy można szybko odpowiedzieć.

Pozdrawiam

Film ma 15 minut i waży ponad 1 GB :P Zapuściłem teraz rendering z tą opcją "two-pass" i zobaczę.
Tytułem wyjaśnienia - te pixele wyłażą już podczas odtwarzania wyrenderowanego filmu na kompie.
Jeszcze go na Youtube nie wrzucałem :) Zobaczę co będzie po tych "dwóch przejściach"...
Odpowiedz
#6
OK wygląda dużo lepiej :D

Main Concept AVC/AAC
Internet HD 720p

Audio: 192 Kbps; 48 000 Hz; 16 Bit; Stereo; AAC
Video: 29,970 fps; 1280x720 Progressive; YUV; 8 Mbps
Pixel Aspect Ratio: 1,000

jedyna zmiana w stosunku do poprzednich ustawień to variable bit rate: "two-pass".
Pixeli brak :) sorka za zamieszanie ;)
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Ustawienia projektu a ustawienia renderowania fobo 4 833 10-20-2015, 21:48
Ostatni post: mateuszszar
  Ustawienia renderowania dla clipów z GoPro Patrico 17 7,846 09-02-2014, 22:37
Ostatni post: efix
  Ustawienia renderowania Uciekaaj 7 1,562 09-17-2013, 21:03
Ostatni post: mateuszszar
  Prawidłowe Ustawienia Renderowania Gameplay-YT Mint 0 726 03-08-2013, 18:50
Ostatni post: Mint
  Ustawienia renderowania w SV 11 Otoshi 1 1,270 06-27-2012, 1:17
Ostatni post: mateuszszar

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości