Brak dzwięku importowanego wideo do Sony Vegas 13
#1
Witam.
Mam pewien problem z Sony Vegasem 13,otóż gdy importuję do niego film to program w ogóle "nie widzi" jego audio.Może wiecie w czym jest problem?
Odpowiedz
#2
pewnie brak kodeka.
Odpowiedz
#3
Mam zainstalowany K-Lite Codec pack.Nagrany gameplay jest odtwarzany bez problemowo np. w Windows Media Player...jak wideo jak i dzwięk dziala w tym programie bez problemu.Sony Vegas nie widzi dzwięku tego wideo i nie wiem dlaczego?

Dodam,że plik jest w formacie MPEG-2 TS (.ts)
Odpowiedz
#4
a możesz się tak zastosować do regulaminu i napisać wszystkie potrzebne informacje (info o pliku odczytujemy za pomocą MediaInfo).
Czy od razu mam wrzucić temat do kosza, a Tobie walnąć WARNA! (wg zaleceń administratora)
Odpowiedz
#5
Przepraszam bardzo...juz sie poprawiam ;)

Ogólne
ID : 48879 (0xBEEF)
Pełna ścieżka : D:\
Format : MPEG-TS
Rozmiar pliku : 469 MB
Czas trwania : 1 min.
Rodzaj całkowitej przepływności bitów : Zmienna
Całkowita przepływność bitów : 53,6 Mb/s

Wideo
ID : 68 (0x44)
ID menu : 1 (0x1)
Format : AVC
Format/Informacja : Advanced Video Codec
Profil formatu : High@L4.1
Ustawienia formatu, CABAC : Nie
Ustawienia formatu, poklatkowy : 1 klatka
ID kodeka : 27
Czas trwania : 1 min.
Szerokość : 1.280 pikseli
Wysokość : 720 pikseli
Proporcje obrazu : 16:9
Szybkość wyświetlania klatek : 29,970 kl/s
ColorSpace : YUV
ChromaSubsampling : 4:2:0
BitDepth/String : 8 bitów
Rodzaj skanu : Progresywny
colour_primaries : BT.709
transfer_characteristics : BT.709
matrix_coefficients : BT.709
colour_range : Limited

Audio
ID : 69 (0x45)
ID menu : 1 (0x1)
Format : AAC
Format/Informacja : Advanced Audio Codec
Wersja formatu : Version 4
Profil formatu : LC
Tryb multipleksowania : ADTS
ID kodeka : 15
Czas trwania : 1 min.
Rodzaj przepływności : Zmienna
Kanały : 2 kanały
Rozmieszczenie kanałów : Front: L R
Częstotliwość próbkowania : 48,0 KHz
Opóźnienie wideo : -15ms
Odpowiedz
#6
Ściągnij program TsMuxer http://www.videohelp.com/download/tsMuxeR_2.6.12.zip
Jak otworzysz program, to przeciągnij do niego Twój plik, na dole zaznacz "demux" - i program wyciągnie z Twojego filmu osobne ścieżki video i audio. Spróbuje je pojedynczo wrzucić do Vegasa (możesz też spróbować M2TS Muxing).

Może to błąd kontenera...
Odpowiedz
#7
A masz zainstalowany QuickTime?
Odpowiedz
#8
mateuszszar : tak mam
Odpowiedz
#9
próbowałeś muxować?
Odpowiedz
#10
Kurcze szkoda,że nie wiadomo co jest z tym plikiem...dlaczego nie ma dzwięku?Próbowalem tym programem rozdzielić na samo wideo i dzwięk.Wyszlo.Wrzucilem sam dzwiek i Sony Vegas go czyta.Najwyżej wideo będę rozdzielać na dwie części.Potem będę dzwięk podkladal do oryginalnego wideo.Jednak na dluższy okres może być to męczace :( Może jednak ktoś cos wymyśli,dlaczego Sony Vegas nie czyta dzwięku.
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Brak obrazu Sony Vegas Pro 13 DeathDarkRiderCs 19 735 08-18-2016, 0:44
Ostatni post: DeathDarkRiderCs
  Brak przestrzeni w dzwięku po renderze w vegasie raf7677 5 194 08-06-2016, 0:11
Ostatni post: Bunch
  Brak pliku wideo po renderze wieju 2 242 05-13-2016, 10:34
Ostatni post: mateuszszar
  Problem z zapisanym projektem - czarny obraz, brak dźwięku ZAFIRa 10 785 01-18-2016, 0:04
Ostatni post: ZAFIRa
  Brak dźwięku po przetworzeniu filmu SVP13 Problem 4 764 08-29-2015, 11:17
Ostatni post: mateuszszar
  Brak dźwięku w niektórych fragmentach Stach 0 464 02-11-2015, 19:16
Ostatni post: Stach

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości