Problem z wybudzaniem oraz z wynikami wyszukiwania
#1
Mam problem z Windowsem 8. Problemy te pojawiły się nagle, z dnia na dzień. Może ktoś miał styczność z czymś podobnym i mógłby coś mi poradzić? Pytanie zadałem oczywiście na bardziej zbliżonych tematycznie forach, ale z radami dosyć kiepsko idzie...



Problem 1: brak wyników wyszukiwania

Z dnia na dzień przestało mi działaś wyszukiwanie plików w folderze. Mam np. folder z utworami muzycznymi. Zawsze jak wpisywałem w okno szukania jakiś tytuł to go odszukiwało. Od wczoraj jednak cokolwiek bym nie wpisał, pozostaje to puste. Zero wyników wyszukiwania. Nawrt jak widzę piosenkę "Dżem", i wpiszę "dżem" lub "nazwa: dżem" to NIC się nie pokazuje.

[Obrazek: comment_55H3FgZeumgdgHtKffFNQtXmL7gF4uY9,w400.jpg]

Korzystałęm już z opcji "usuń i odbuduj strukturę indeksowania" z menu zaawansowanych opcji "Opcji indeksowania" czy jakiejś takiej podobnej - bez efektu. Problem wciąż istnieje.

[Obrazek: JQZTsEX.png]

Wyszukiwanie w systemie Windows działa, ale nie działa tylko w miejscu gdzie trzymam muzykę. W jakiejś "systemowej bibliotece". Nie wiem co to znaczy, to chyba nie jest jakiś zwykły folder. Ale nigdzy wcześniej nie miałem problemów z wyszukiwaniem.

Tak ścieżka wygląda:
[Obrazek: sQuJ7z1.png]

Problem 2: komputer uruchamia się ponownie


Mam problem polegający na tym, że gdy zamykam komputer, ten się zamyka i natychmiastowo potem od razu uruchamia ponownie. - wyłączyłęm opcję "automatycznego wznawiania na skutek błędu" i nic nie pomogło - wyłączyłem w BIOSie opcje Wake-up on Lan i nic nie pomogło Zrobiłem wszystko co trzeba - i nic nie pomogło. Korzystam z Windowsa 8. Komputer na podstawce GA-X79-UP4 Intel X79 LGA 2011. Co ciekawe... Kiedyś miałem jak pamiętam taki sam problem ale jakoś to narpawiłem. Teraz za chiny ludowe nie mogę sobie przypomnieć co wtedy zrobiłem.
[Obrazek: n13.gif]
Odpowiedz
#2
Zrestartuj indexy. Tworzenie nowych potrwa bardzo długo, ale powinno pomóc.
Odpowiedz
#3
A w ogóle włączone indeksowanie tego katalogu w jego właściwościach?
Odpowiedz
#4
Jeżeli przez to co napisałeś Mateusz masz na myśli "usunięcie i odbudowanie" (jak widoczne na ekranie) to to zrobiłem.
W innym wypadku nie wiem o co konkretnie chodzi.

Pinto, z tym czy mam włączone indeksowanie w tym katalogu to nie wiem. Bo ten katalog ma zupełnie inne opcje niż każdy inny. Pokazuje to na obrazku:

[Obrazek: WTDlSb3.png]
[Obrazek: n13.gif]
Odpowiedz
#5
Prawdziwe katalogi masz w "lokalizacjach bibliotek", w tym przypadku "Muzyka (D:)" - tam patrz we właściwościach.
Odpowiedz
#6
Pinto, no oczywiście, że mam. Jasne, że mam. Zawsze miałem. Ponieważ pisałem, że nie miałem z tym nigdy problemów i zepsuło się to z dnia na dzień. Więc ja sam tam nic nie grzebałem. Tobie chodziło o te opcje jak z tego obrazka niżej, nie?

[Obrazek: oApvRym.png]



Problem z uruchamianiem się ponownie - rozwiązany. Nie wiem co się stało, naprawiło się "samo".
Zmieniłem to w BIOSie co pisałem wcześniej - nie pomogło przez pierwsze/drugie uruchomienie. Wyłączyłem więc na noc "z zasilacza" calutki osprzęt. Następnego dnia zamykał się już poprawnie.

[Obrazek: nie_wiem_nie_znam_sie_zarobiony_2013-08-10_10-13-43.jpg]
[Obrazek: n13.gif]
Odpowiedz
#7
Okej, najświeższe info - działa. Działa mi teraz również i WYSZUKIWANIE. Nie wiem jak, ale się naprawiło. Jedyne co zrobiłem od "odkliknąłem" tę opcję i zastosowałęm oraz zacząłem wyszukiwać w folderze na D:/Muzyka a nie w jakimś tym dziwnym skróćie o nazwie "biblioteka". Wyszukało mi. Potem natychiast spróbowałem wyszukać w folderze "Biblioteki" i... też działa. Dziękuję za pomoc.
[Obrazek: n13.gif]
Odpowiedz
#8
(11-27-2014, 19:06)Bunch napisał(a):  Okej, najświeższe info - działa. Działa mi teraz również i WYSZUKIWANIE. Nie wiem jak, ale się naprawiło. Jedyne co zrobiłem od "odkliknąłem" tę opcję i zastosowałęm oraz zacząłem wyszukiwać w folderze na D:/Muzyka a nie w jakimś tym dziwnym skróćie o nazwie "biblioteka". Wyszukało mi. Potem natychiast spróbowałem wyszukać w folderze "Biblioteki" i... też działa. Dziękuję za pomoc.

Ja sugeruję jeszcze uaktualnić oprogramowanie wewnętrzne dysku ssd bo chyba system masz postawiony na takim dysku.
Odpowiedz
#9
Nie. Odbudowanie indexów, to nie pięć minut. Jak masz dużo danych na dysku (a masz 32GB na dodatek utworów muzycznych, czyli ponad 7tys plików, to trochę to trwa). Mimo, że nie widać tej ukrytej pracy odbudowania indexów, to jakbyś zerknął na kontrolkę dysku, to byś widział, że cały czas mieli.
Odbudowane => działa => temat można zamknąć :)
Odpowiedz



   


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości