problem z wypaleniem BD w NTSC i PAL
#1
Witam serdecznie,

Zwracam się z prośbą o pomoc w ustawieniach programu SVPRO12. 

1. Co może byc przyczyną że w jeden dzień zapis na płycie BD odbywa się bez najmniejszych problemów a na drugi dzień przy tych samych ustawieniach i kontynuacji nagrywania kolejnych kopi wyskakuje błąd dotyczący tzw. "grzebienia" ( rozjechane linie poziome ) . 
Podaje parametry z projektu:
- źródło Sony A99 - 1920x1080 ,25P , upper , 1,0000, none , AVC 
- projekt - 1920x1080 , 25P, upper , 1,0000, BEST, Guassian, None ( na prt sc jest none,none z kolejnej próby ustawień )
- ust. zapisu w BURN Disc - Sony AVC, BD 1920x1080 - 50i , 16 Mbps 
Dodam że w projekcie nie ma używanego pan/cropa jedyne "event velocity na + jak rownież na - ,  natomiast sa inne pliki źródłowe np z GoPro 1920x1080 25p , MP4

2. Kolejny problem to nagranie na plyte BD 
- źródło - GOPRO 1280x720, 29,97 fps ( NTSC ) , none , MP4
- źródło 2 - Kamera sportowa - 1280x720 , 29,97 fps ( NTSC ),none , MOV
- ustawienia projektu 2 ( załącznik  projekt 2 ) 
- ust. zapisu w BURN Disc ( załącznik projekt 2 ) 

Dodam że w projekcie 2 niema  również używanego pan/cropa jedyne "event velocity na + jak rownież na -
problem jw. błąd dotyczący tzw. "grzebienia" ( rozjechane linie poziome ) . 

Proszę o pomoc


Załączone pliki Miniatury
                   
Odpowiedz
#2
Problemem jest właśnie velocity...
Spróbuj ustawić projekt na progressive (metoda deinterlace = interpolate), a następnie w drugim kroku dodać przeplot (czyli wrzuć plik projektu veg do nowego projektu na oś czasu).
Odpowiedz
#3
Cześć,

Mateusz na początek dziękuje za zainteresowanie.

Jeżeli chodzi o mój problem to przyznam szczerze że tracę pomysły. Próbowałem jak radziłeś choć podobnie też wcześniej kombinowałem i dalej jest problem. Mam wrażenie jakby  Vegas był "przytkany czymś" i nie reagował na zmiany. Tak czy inaczej cos z tym musze zrobic. Przegrałem w końcu cały projekt na laptopa gdzie mam tez SV12 i tam bez problemu na ( none i interpolate ) się renderuje. Zastanawiam się czy tu nie leży problem z sama wersją SV. Masz moze jeszcze jakiś pomysł ? 
Odpowiedz
#4
A może masz jakąś starą wersję dwunastki? Najnowszy build 770
http://www.sonycreativesoftware.com/down...vegaspro12
Odpowiedz



   


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości