Preview filmu z GoPro laguje
#1
Witam.
Jestem w trakcie montowania filmu z wyprawy, dokładniej - dopiero zaczynam.
Zrobiłem drobne intro i parę sekund filmiku z normalnej kamery cyfrowej, film w formacie m2ts full hd - wszystko pięknie.
Schody zaczynają się, kiedy zaimportowałem sobie do programu filmy z kamery GoPro nagrywane w formacie 1080p super ( pliki mp4). Wrzuciłem na timeline film, odtwarzam całość i nic nie laguje, ale kiedy dochodzi do nagrania z GoPro zaczyna bardzo klatkować. Próbowałem zmienić jakość na najniższą ale nic to nie dało.
Mogę prosić was o wsparcie?
Proszę też, żebyście nie odsyłali mnie do instrukcji itd. słowami "czytaj manuala, to newbie powinien wiedzieć" itp. bo w sony vegasie robię już trochę, chociaż nic zaawansowanego i nie mam pojęcia co może być przyczyną - liczę na to że bardziej doświadczone osoby wyjaśnią mi to w parę chwil ;)
Pozdrawiam.
Odpowiedz
#2
Musisz najpierw przekonwertować taki materiał przy pomocy dołączonego softu do konwersji od GoPro.
Mi też ścina jak tego nie zrobię. Podobno takie zalecenia, tak trzeba, taka polityka GoPro. I coś w tym pewnie jest, bo skoro na moim sprzęcie ścina mi surówka na Timeline to znak, że ewidentnie coś nie gra.
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  SV laguje się podczas ustawiania renderowania hang 3 947 05-20-2011, 15:02
Ostatni post: Pinto
  Po zredendowaniu filmu,filmik strasznie laguje i nie da się go oglądać. Lubek 4 1,602 12-20-2010, 2:54
Ostatni post: Bunch

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości