Problem z ponowną aktywacją wtyczki Titler PRO 1.0
#1
Witam

Mam problem z ponowną aktywacją wtyczki Titler PRO 1.0.
Jakiś czas temu wymieniłam dysk SSD. Zainstalowałam na nowo wszystkie programy w tym Sony Vegas. Wszystko poszło OK.

Zainstalowałam też kilka wtyczek od New Blue z efektami i aktywowałam ponownie bez żadnego problemu.
Titlera jakoś nie potrzebowałam więc go sobie odpuściłam i nie instalowałam.
Teraz jednak byłby przydatny, więc chciałam go wrzucić na kompa i tu kwiatek. Wtyczkę pobrałam ze strony http://newbluefx.com/vegas-titler-pro (taki miałam link na ulotce przy zakupie pudełkowej wersji 12PRO), zainstalowałam, ale już nie aktywowałam.
Po prostu nie mam jak. Okienko aktywacji jest niedostępne - w załączeniu zrzut z próby aktywowania wtyczki.

Przejrzałam forum odnośnie problemów z Titlerem, ale odnośnie ponownej aktywacji nie znalazłam nic.
Nie pisałam jeszcze do pomocy technicznej New Blue, bo może ktoś na forum miał podobny problem i go rozwiązał. Byłabym wdzięczna za pomoc.


Załączone pliki Miniatury
   
Odpowiedz
#2
Ja zainstalowałem najnowszą wersję Titlera (140428) - do którego podałaś link - żeby sprawdzić, ale nawet nie zostałem zapytany o klucz.

Na pewno instalowałaś TYLKO OFX?
Może spróbuj wcześniejszą wersję, a następnie upgrade (nadpisanie nowszą)?

Masz dostęp do wcześniejszych wersji Titlera for vegas?
Odpowiedz
#3
@Mateusz

Witam

Instalowałam to co było zaptaszkowane (tak jak w załączniku poniżej), nic tu nie zmieniałam.

Dostępu do wcześniejszych wersji nie mam, a tak po prawdzie, to nawet nie wiem, która wersja byłaby tą wersją zerową, no i nie wiem gdzie szukać tych wcześniejszych wersji.
Może mógłbyś pomóc, np. podać jakiś link? :)

Upgrade do 12PRO robiłam w październiku 2012r., więc trochę dawno. Titlera dostałam wtedy w pakiecie.

Mam natomiast instalkę od Titlera z 11PRO, może ją spróbować zainstalować? Na stronie NewBlue jest napisane, że powinien chodzić również pod 12PRO. Chociaż nie mam gwarancji, że nie będzie kwiatków z aktywacją.
Już nie wiem co z tym fantem zrobić.


Załączone pliki Miniatury
   
Odpowiedz
#4
idzie PW.
Odpowiedz
#5
@Mateusz

Udało się!!
Problem rozwiązany. Naprawdę należy Ci się dobry koniak.
Ten programik do diagnostyki komputera... naprawdę super.
Myślałam, że CCleaner jest wystarczającym narzędziem do czyszczenia komputera z wszelkich brudów, ale chyba jednak nie do końca.
Wychodzi na to, że nic naprawdę skutecznego nie ma za darmo, niestety.

Czyściłam rejestry CC, ale bez skutku. W przypadku Titlera ten program okazał się nieskuteczny.
CC nigdy nie wyrzucał mi tak dokładnych informacji o błędach np. w rejestrach, jak ten program polecony przez Ciebie.
Wielkie dzięki za link :)

Natomiast co do samego vegasa PRO i Titlera sprawa wygląda tak:
- odinstalowałam niedziałającego Titlera w 12PRO, wyczyściłam rejestry AVG PC TuneUp i ponownie zainstalowałam z najnowszej instalki TitlerPRO 1.0 (build 140428).
I co? I oczywiście nie działał... Pomijając już fakt, że nie był nawet widoczny w "media generators". No ręce mi opadły...

I tu ciekawostka:
- titlera miałam też pod wersją STUDIO (z wcześniejszym pakietem od NewBlue) jako NewBlue Titler EX - OpenFx. Ten chodził tylko w wersji MOVIE, natomiast w PRO wyrzucał znak wodny. I myślałam, że jest good...
Do głowy by mi nie przyszło, że ten Titler może mieć wpływ na tego pod wersję PRO. Przecież to inny klucz i inny vegas. Tak przynajmniej mi się wydawało.

W efekcie po odinstalowaniu titlera z wersji STUDIO, ponownym wyczyszczeniu rejestrów i zainstalowaniu na czysto Titlera PRO 1.0 , ten chodzi bez zarzutu zarówno na wersji PRO jak i STUDIO i jest widoczny w obu vegasach jako NewBlue Titler PRO - OpenFx. Zero problemów z aktywacją.
Faktem jest, ze przy instalacji titler 1.0 był przypisany do vegasa pro i vegasa studio pod jednym ptaszkiem, ale nie zwróciłam nawet na to uwagi. Wersja PRO była i to mnie w sumie tylko interesowało, bo przecież w STUDIO wszystko grało.

Koniec końców - zabawa skończona, problem mam rozwiązany. Wreszcie!

Mateusz, jeszcze raz wielkie, wielki dzięki:):).
Odpowiedz
#6
Cieszę się, że udało się rozwiązać kolejną zagadkę od Sony :)
Ciekawe, ile jeszcze nas będą testować (a raczej naszą cierpliwość).
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z NewBlue Titler - "Titler can`t work due to low GPU capabilities" nikita13 13 6,510 08-11-2015, 17:25
Ostatni post: mateuszszar
  Te same pluginy w wersji 12STUDIO i 11PRO - problem z aktywacją? nikita13 3 1,416 09-17-2012, 22:54
Ostatni post: nikita13
  problem z aktywacją vermax1 6 5,234 04-07-2010, 11:50
Ostatni post: efix

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości