Sony Vegas Pro 10 | Dodaje sam kolorki. PROSZE O SZYBKA POMOC.
#1
Witam,
Przez ostatnie 2 dni mam okropne problemy z Sony Vegas Pro 10.
Za każdym razem gdy filmik zrenderuję i go otworze magicznie moj filmik ma dodane jakies kolorki itp itd. Nie wiem jak to wytłumaczyć slownie dlatego ponizej dam ScreenShoty.

Magicznie Upiększony Clip przez Sony Vegas'a -
http://tinypic.com/view.php?pic=flk17c&s=8#.U4e5s0dWweU

Clip przed Renderowaniem (Z frapsa odrazu) -
http://tinypic.com/view.php?pic=2h5o183&...4e6ZUdWweU

Prosze o jak najszybsza odpowiedz!

Ps. Juz robiłem reinstall tak samo jak i sprawdzalem czy nie ma jakis effektow, oraz Opcje Renderingu i Projektu. Nic nie pomoglo.
Odpowiedz
#2
Nie wiem czemu tak się dzieje, ale spróbuj na każdy klip (w skrócie: nałóż na całą OŚ CZASU zamiast pojedynczo) preset zaznaczony na screenie. Jeden z dwóch. I zobacz teraz.

[Obrazek: i27CsM3.png]
Odpowiedz
#3
Przetestowałem i dalej nic... moze gdzies sa jakies pliki konfguracyjne gdzie mi sie cos moglo zapisac?
Odpowiedz
#4
Bunch, po cholere dajesz takie rady? Jeden z dwóch? Rozumiem że dla Ciebie to bez znaczenia, ot, na którymś może się uda? Skoro nie kumasz po co to jest to po co doradzasz? I po cholere ma dawać na każdy track N-razy - po to są efekty wyjścia.

MIX352 - na dzień dobry powinieneś dostać warna i zjębkę. Pokaż jakie masz ustawienia projektu, jakie renderu to coś wymyślimy. Nie ustawiłeś sobie czasem 32 bitów w projekcie?

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#5
(05-30-2014, 21:48)efix napisał(a):  Bunch, po cholere dajesz takie rady? Jeden z dwóch? Rozumiem że dla Ciebie to bez znaczenia, ot, na którymś może się uda? Skoro nie kumasz po co to jest to po co doradzasz? I po cholere ma dawać na każdy track N-razy - po to są efekty wyjścia.

MIX352 - na dzień dobry powinieneś dostać warna i zjębkę. Pokaż jakie masz ustawienia projektu, jakie renderu to coś wymyślimy. Nie ustawiłeś sobie czasem 32 bitów w projekcie?

o dzięki... bardzo miło z twojej strony. Miło że mogę dostać "warna i zjębkę" za nic.


Projekt -
[Obrazek: 116ussh.jpg]

Rendering -
[Obrazek: 52xa45.jpg]

mateuszszar edit: poprawiono screeny
Odpowiedz
#6
(05-30-2014, 22:11)MIX352 napisał(a):  ...Miło że mogę dostać "warna i zjębkę" za nic...


Regulamin czytałeś?
Te w dziale newbie - również Cię obowiązują... jakbyś przeczytał, to byś wiedział za co.

Widzę, że czytasz główny.
Chodziło konkretnie o to:
Cytat: wszystkie posty z problemami technicznymi gdzie nie podano wyczerpująco - wersji Vegasa, wersji Windows, formatu plików wejściowych i wyjściowych...

Poza tym masz czarne marginesy po bokach filmu (musisz wykadrować, albo rozciągnąć... no chyba, że tak ma zostać).

Zrzuty ekranu nagrane w RGB?
Nałóż: Levels > "Studio RGB to Computer RGB" - od razu na okno podglądu.
Odpowiedz
#7
Przeciągnąłem "Studio RGB to Computer RGB" na okno podglądu i oto wynik... -

http://tinypic.com/view.php?pic=bhkkmd&s=8#.U4jrDEdWweU
Odpowiedz
#8
Czyli w Vegasie wygląda OK, ale w odtwarzaczu nie? (dla pewności możesz uruchomić video scopes - konkretnie - luminance oraz histogram).

A jakim odtwarzaczem oglądasz? Jesteś pewny, że on poprawnie wyświetla gammę?
Może ma włączony jakiś dziwny tryb renderowania (Media Player Classic ma możliwość ustawienia renderowania przy odtwarzaniu)...
A może jakaś nakładka karty graficznej?

Sprawdź wysyłając kawałek klipu na YT - i oglądnij przez stronę.

ps. Dlaczego nie umieszczasz poprawnie obrazów?
[Obrazek: bhkkmd.jpg]
Odpowiedz
#9
Podgląd może Ci się wydawać dziwny, istotne jest jak to będzie wyglądać po zmieleniu przez YT. Czy po dodaniu presetu o ktorym mowił mateusz i wrzuceniu na YT masz dalej dziwny obraz (na YT, nie w playerze, VirtualDuba i VLC też źle wyświetlają)?

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#10
Oto SS porównujący -

[Obrazek: 2wg8ynt.jpg]

Przepraszam za złamanie regulaminu oraz za te SS'y ale jak pierwszy raz je tak dałem to nie działały.

Właśnie sprawdziłem na VLC i też jest jaśniejsze a co dziwnego postanowilem odpalic demko przed wgraniem go do sony vegasa, czyli czysty plik z Frapsa i okazało sie że na filmiku odrazu z frapsa tym samym programem wygląda tak jak powinno. Więc to jednak rendering sony vegasa coś robi a nie program.
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Łatwa i szybka odpowiedź - rozmazanie przejścia prollerox 1 169 05-31-2016, 15:12
Ostatni post: sirCreeper
  pan/crop prosze o pomoc robhryy 6 783 12-31-2014, 18:53
Ostatni post: mateuszszar
  Pomoc przy kupnie Sony Vegas memento 3 942 09-27-2014, 11:53
Ostatni post: mateuszszar
  Dodaje filmik na track w sony vegasie i jest zielony Bumm 28 4,113 08-12-2014, 13:02
Ostatni post: mateuszszar
  Proszę o pomoc.. Jaki to efekt? Jak to zrobić? Password24 13 3,082 03-25-2013, 14:32
Ostatni post: m20
  Pomoc Sony Vegas Pro 9 david287 11 1,527 03-22-2013, 17:47
Ostatni post: mateuszszar

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości