Podczas montowania filmu obraz klatkuje
#1
Witam.
Nagrany klip to AVCHD 1920 1080 50p. W properties daje takie same parametry. Podczas montowania tj. wycinania scenek z filmu obraz po paru minutach klatkuje, z 50 fps potrafi spasc do 10. Denerwuje mnie to. Czy to wina kompa? i5 2400, 8gb ramu ddr3 1333mhz, gigabyte hd 5850 OC? Wersja vegasa 11 pro.
Odpowiedz
#2
50p? A nie 50i? Na pewno dobrze ustawiony projekt (użyj "Match Media Settings")

Tak czy inaczej, AVCHD nie jest formatem montażowym. Musiałbyś mieć mocniejszą maszynę, żeby płynnie to montować. Chociaż samo cięcie (bez efektów) powinno jakoś tam iść.
Użyj proxy (w VP musisz zrobić ręcznie - przekodować do czegoś lżejszego).

A z ciekawości - jaka kamera? Sony? Zgrywałeś za pomocą dołączonego do kamery programu (lub za pomocą Vegasa - "device explorer"), czy kopiowałeś "na żywca"? ;)
Jakie jest rozszerzenie - M2TS czy MTS?

Poza tym w "properties" nic nie grzeb. Chyba, że chodzi Ci o "project properties" ;)
Odpowiedz
#3
Format pliku to MTS a kamera firmy Panasonic i kopiowalem recznie. Ale nie zawsze tak jest. Czasami plynnie dziala. Na bank jest 50P
Odpowiedz
#4
Spróbuj pobrać pliki za pomocą dołączonego programu, albo chociaż vegasem > device explorer i sprawdź, jak idzie tym razem...
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Podczas przesuwania klatek w Pan/crop nie zmienia sie obraz na podglądzie smiesznylolek 1 712 10-29-2014, 0:28
Ostatni post: Pinto
  Pomoc przy edycji filmu - zielony obraz arbuzowymistrz 1 1,070 07-30-2014, 19:48
Ostatni post: Piciu
  Odliczanie czasu podczas filmu. drzeku 2 1,233 02-06-2014, 1:14
Ostatni post: mateuszszar
  Błąd podczas przesyłania Filmu z kamery Sony hpmrowa 12 2,153 01-18-2014, 16:06
Ostatni post: hpmrowa
  YouTube - obraz filmu troche nie ostry HanSolo 0 995 12-06-2012, 17:04
Ostatni post: HanSolo
  Prowadzący wchodzący na pierwszy plan podczas filmu EsoxLucius 3 996 11-06-2012, 23:55
Ostatni post: efix

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości