Pomocy, czarny ekran przy odwtarzaniu plików .MOV
#1
Witam!

Mam problem i potrzebuję jak najszybciej pomocy, bo jak najszybciej muszę skończyć edycję... Wszystko było w porządku, zrobiłem około 6 minut filmu, aż nagle ten ekran do poglądów jest czarny za każdym razem, kiedy próbuję zobaczyć jakieś pliki .MOV (z iphone'a 5). Do tego czasu wszystko było w porządku, aż nagle przestało działać... Czy ktoś wie co zrobić?

Byłbym wdzięczny za każdą pomoc...

Pozdrawiam,
Bartek
Odpowiedz
#2
Do iPhone'a, musisz mieć iMovie :)

A tak serio, to nie podałeś wymaganych informacji.
Uzupełnisz, czy wrzucamy temat do kosza?
Odpowiedz
#3
Vegas Pro 10.0, Windows 7 Home Premium. Coś jeszcze potrzeba?
Odpowiedz
#4
tak.
1. Wersja Vegasa (build oraz ilość bitów). Jeśli nie masz najnowszej - zaktualizuj.
2. Masz kodeki (QuickTime)? Który jest wymagany do poprawnego działania Vegasa? Jeśli nie - zainstaluj. Jeśli tak - zaktualizuj.
3. Napisz, jaki jest kodek i parametry pliku video (MOV to jedynie kontener, a w nim pewnie siedzi AVC... ale jakie ma parametry, to już nie wiem). Do odczytu informacji o plikach używamy MediaInfo.
4. Możesz zamieścić przykładowy plik MOV z telefonu. Ale w sumie nie wiem, czy na forum jest jeszcze ktoś, kto używa VP10 - ostatnio pojawiła się wersja VP13...
Odpowiedz
#5
Dzięki, zaraz spróbuję to wszystko zrobić. Najdziwniejsze jest to, że to stało się w przeciągu chwili. Normalnie wszystko robię, a tu nagle wszystko przestaje działać, więc boję się, że po prostu coś nie chcący przełączyłem. No nic, spróbuje te wszystkie rzeczy zrobić. Dzięki za odpowiedź!
Odpowiedz
#6
A może kodek Ci się wysypał... albo Vegas przywiesił?
Po restarcie nadal to samo?
Najważniejsze - najnowszy build Vegasa oraz aktualne kodeki.
Odpowiedz
#7
Tak, dwa razy restartowałem. Jako, że to jest dział dla newbie to zapytam :) - jak mogę ściągnąć najnowszy build Vegas i aktualne kodeki?
Odpowiedz
#8
kodeki (konkretnie QuickTime) - ze strony apple :) Są darmowe. Jeśli nie chcesz całego dodatkowego syfu od apple (iTunes itd. - chociaż w przypadku iPhone'a, to jest wymagane...), możesz ściągnąć QuickTimeAlternative.

Vegas: http://www.sonycreativesoftware.com/down...vegaspro10
można również przez program > zakładka help > Sony on the Web > Latest updates...
W obrębie tej samej wersji (tutaj numer 10), obowiązuje ten sam numer serial.

I instaluj w takiej kolejności: najpierw kodeki, później vegas.
Odpowiedz
#9
Zrobione, nie działa...

Nie wiem czemu, ale jeszcze raz wszystko przeinstalowałem, zresetowałem i działa :) Nie wiem jak to się stało, ale dziękuję bardzo za pomoc!

Pozdrawiam!

Jednak znowu nie działa...

Dodam jedynie, że kiedy działało przez chwilę i chciałem to zrenderować to przez jakieś 30 sekund film jest normalny, a potem nagle znika...
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Czarny Ekran po wyrenderowanym filmie SV11 VatoxPlay 12 163 11-07-2016, 19:23
Ostatni post: VatoxPlay
  Jaką opcje wybrać przy renderowaniu (POMOCY) Dawid1992 3 129 10-02-2016, 13:40
Ostatni post: mateuszszar
  Czarny ekran zamiast klipu .mati 6 1,067 07-17-2015, 0:06
Ostatni post: mateuszszar
  czarny ekran po renderowaniu timmy98 5 2,626 07-12-2014, 21:37
Ostatni post: mateuszszar
  [Rozwiązany] SV nie znajduje plików przy importowaniu sekwencji PNG Piciu 1 564 07-10-2014, 23:07
Ostatni post: Piciu
  Pan/Crop sekwencji ze zdjęć powoduje czarny ekran po renderze zoniiic 1 870 04-27-2014, 15:05
Ostatni post: Piciu

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości