Program Sony Vegas przestał działać
#1
Witam.
Mam problem podczas renderowania filmu w Sony Vegas Pro 11 (mam wersję trialową). Otóż stworzyłem sobie materiał, który wyrenderowałem bez żadnego problemu a następnie postanowiłem dodać do niego trochę efektów (przybliżenia, przyspieszenie, spowolnienie, kontrast, itp.). Po tych zabiegach przy próbie renderowania, program działa do momentu kiedy zaczną się przyspieszenia klipu oraz na tej klatce zatrzymuje się po czym program przestaje działać. Może mam za słaby sprzęt albo złe ustawienia, dlatego prezentuję je wam tutaj :)
- AMD Radeon HD 5670
- ASUS M4A78LT-M LE
- AMD Phenom™ II X4 925
- 4GB RAM
[Obrazek: out.php?i=776253_1.jpg&id=585f37e3811765bf363632303338]
[Obrazek: out.php?i=776254_2.jpg&id=585f37e3811765bf363632313337]
[Obrazek: out.php?i=776256_3.jpg&id=585f37e3811765bf363632313636]
Wyświetla się taki oto błąd:
Problem Description
Application Name: Vegas Pro
Application Version: Version 11.0 (Build 700)
Problem: Unmanaged Exception (0xc0000005)
Fault Module: C:\Program Files\Sony\Vegas Pro 11.0\vegas110.exe
Fault Address: 0x0172739C
Fault Offset: 0x0035739C

Fault Process Details
Process Path: C:\Program Files\Sony\Vegas Pro 11.0\vegas110.exe
Process Version: Version 11.0 (Build 700)
Process Description: Vegas Pro
Process Image Date: 2012-09-24 (Mon Sep 24) 14:08:00

Próbowałem zmieniać w ustawieniach ilość RAMu, ilość fps (film bazowy ma 60 fps) ale nadal nic. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam :)
Odpowiedz
#2
Pomoże ktoś?
Odpowiedz
#3
(04-16-2014, 17:29)Dexios napisał(a):  Pomoże ktoś?

To zależy...
Ja na przykład nie mam ani AMD, ani 32bitowego Vegasa, ani nie miałem podobnego błędu. A do tego nie widzę Twoich podlinkowanych zdjęć.
Więc raczej nie tym razem...
Odpowiedz
#4
Hmm.. Może spróbuj wyrenderować swój projekt za pomocą samego procesora ? W opcjach renderu masz opcję:
"Encode mode: Automatic (recommended)"
Zmień "Automatic" na "Render using CPU only".
Mi to zawsze pomagało na błędy przy renderowaniu..
Pozdrawiam.
Odpowiedz
#5
Problem rozwiązany. Przyczyną był efekt "Motion Blur Amount". Po jego usunięciu wszystko się ładnie renderuje. Dziękuję wszystkim z pomoc. Pozdrawiam :)
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Sony vegas przestał działać xyrand 1 101 11-07-2016, 18:19
Ostatni post: mateuszszar
  Sony Vegas Pro przestał działać kenobii 4 222 10-09-2016, 13:22
Ostatni post: kenobii
  Sony Vegas Pro 13 przestał działać Nevir 11 1,263 08-27-2016, 20:51
Ostatni post: marcin_open
  Program Vegas Pro przestał działać K4PEL 9 1,093 06-26-2016, 20:21
Ostatni post: mateuszszar
  Sony Vegas przestał działać! LeDJesiu 11 1,363 01-17-2016, 0:02
Ostatni post: salan
  Program Sony Vegas pro przestał działać piotrdy 14 7,779 12-19-2015, 21:19
Ostatni post: mateuszszar

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości