Jak usunąć Movie studio platinum 12
#1
Witam wszystkich na forum, mam problem z movie studio oraz pakietem VASST cinema looks 1, zainstalowana była wersja polska studio(oryginał (-:), błędy jak w załączniku, nie znajduje filtrów. Odinstalowałem polską wersję, ściągnąłem nową angielską ze strony: sonycretivesoftware, dalej jest to samo. Nie wszystkie efekty są zatytułowane po angielsku, domyślam się iż nie usunąłem całkowicie studio i zostały jakieś śmieci które powodują ten problem. Prośba do was szanowni forumowicze o pomoc w całkowitym usunięciu movie studio, celem czystej instalacji angielskiej wersji. How?


Załączone pliki Miniatury
   
Odpowiedz
#2
odinstaluj Vegasa oraz wtyczkę VASST > wyczyść rejestr > zainstaluj na nowo.
Odpowiedz
#3
Tak też zrobiłem, użyłem do tego iobit uninstaler, nim tez wyczyscilem rejestr po odinstalowaniu, dalej niektóre nazwy efektów w movie studio są po polsku i vasst nie działa

Title strip od vasst działa bez problemów
Odpowiedz
#4
widocznie słabo działa ten program do odinstalowania i czyszczenia rejestru...
Z ciekawości, po odinstalowaniu i wyczyszczeniu, otwórz rejestr [win+r > regedit] a następnie wyszukaj nazwy efektu [ctrl+F]... ciekawe czy znajdzie.

Ja do czyszczenia rejestru zwykle używam TuneUp Utilities.
Odpowiedz
#5
Dalej to samo, po deinstalacji wyczyscilem rejestr ręcznie oraz usunąłem wszystkie foldery movie studio oraz vasst jak rownież wszystko co było powiązane z tymi aplikacjami.
Odpowiedz
#6
A katalog ApssData sprawdzałeś? tam jeszcze zostaje kupa śmiecia.

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#7
Tak, app data, locale i roaming tez usunąłem, ale dalej nic, cos gdzies musiało jeszcze zostać bo po odpaleniu movie studio wczytuje ostatnie ustawienia programu. Mam jeszcze architekta zainstalowanego po polsku i sound forga. Nie wiem gdzie jest problem (-: A wiedziałem żeby nie instalować polskiej wersji :D bo potem będą problemy z pluginami. Mam zainstalowany cały pakiet Movie Studio platinum 12 suite. Odinstalować wszystko?
Odpowiedz
#8
A zerknij tu, może coś Cię natchnie: https://www.custcenter.com/app/answers/d...a3JJUGw%3D

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#9
Dzięki efix, odinstalowałem wszystko od sony, pousuwałem wszystko co zostało po sony, zainstalowałem wszystko w wersji angielskiej i działa, rejestr i katalogi czyscilem według poradnika, choć i tak zostają foldery w appdata które usuwałem ręcznie dla bezpieczeństwa (-: Działa. Podziękował wszystkim, niech wam Vegas lekkim będzie (-;
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Efekty mediów. Movie studio Platinum 13 wiewi0r1985 2 76 11-18-2016, 19:21
Ostatni post: szczemp
  Jak renderować w 4k za pomocą Movie Studio 12? TheSunny 5 155 10-29-2016, 15:17
Ostatni post: Pinto
  Timecode w Movie Studio Platinum 12 TheSunny 4 138 10-26-2016, 18:10
Ostatni post: TheSunny
  Jaki komp do Movie Studio 13 Platinum RobinsonR66 8 1,146 06-15-2015, 7:49
Ostatni post: czesuaw
  Movie Studio 12 + GTX 550ti= problem z Medianą AKHoudini 2 595 06-12-2015, 9:05
Ostatni post: mateuszszar
  Sony Movie Studio 13 Suite Box - plik mts mateelv 3 837 03-04-2015, 23:37
Ostatni post: mateuszszar

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości