Błąd podczas przesyłania Filmu z kamery Sony
#1
Witam Panowie. Mój problem pojawił się gdy klient wysłał kamerę mini DV Sony DCR-HC51E.Problemów jest sporo a więc.Zakupiłem kartę Firewire podłączyłem do kompa wszystko pięknie się zainstalowało Programy widzą kamerę wszystko świetnie do puki nie zacznę przesyłać plików z kamery nie raz prześle się połowę filmu i jest ok nie raz po 5 sek wyskakuje błąd iż kamera została odłączona.Nie wiem o co chodzi ;/ Zmieniałem kable aktualizowałem sterowniki zmieniałem programy wszędzie to samo może ma ktoś pomysł ??. Kolejna sprawa to że komputer nie widzi kamery gdy podłącze zasilanie do Sony DCR-HC51E co mnie zdziwiło. W kamerze zrobiłem reset też nic nie pomogło sprawdzałem Menu w kamerze ale nic nie znalazłem proszę o Pomoc. Kontroler IEEE 1394 zgodny z OHCI tak na marginesie. Przesyłałem pliki w Sony Vegas 12 Pinacle studio 14 i Movie Maker wszędzie ten sam błąd.
Odpowiedz
#2
A jaki system masz zainstalowany, to mamy zgadywać?

Próbowałeś podmienić sterowniki FireWire na starsze (legacy)?
http://sonyvegas.info/Temat-Problem-ze-z...ght=legacy
Odpowiedz
#3
System to Windows 7 64 bit. Tak zmieniałem nie pomogło.na obecną chwile przesłałem 80% Plików i co z tego jak bateria padnie.A jak nie bateria to błąd .
Odpowiedz
#4
Kontroler oparty na chipie NEC'a?
Odpowiedz
#5
Na chipie VIA. To jest ta karta http://www.komputronik.pl/product/77942/...World.html
Odpowiedz
#6
A złącze w kamerze na 100% dobre?
Najlepiej by było sprawdzić inną kamerę na Twoim komputerze, żeby wykluczyć błąd po stronie kamery (ewentualnie tę samą kamerę na innym komputerze).
Odpowiedz
#7
Najgorsze jest to że nie mam gdzie sprawdzić tej kamery mam 2 komputery ale ten drugi to laptop bez firewire.Na obecną chwilę udało mi się przesłać filmy z 3 kaset bez żadnego błędu..Ale tylko gdy w Kamerze jest zamknięty panel LCD.Wcześniej gdy był otwarty wyskakiwał błąd.Dziwny ten sprzęt Teraz mnie martwi to zasilanie.
Odpowiedz
#8
Wejdź do menedżera urządzeń i zmień sterownik na "kontroler hosta 1394 zgodny z OHCI (starszy)". Może pomoże.
Odpowiedz
#9
(01-18-2014, 12:47)Pinto napisał(a):  Wejdź do menedżera urządzeń i zmień sterownik na "kontroler hosta 1394 zgodny z OHCI (starszy)". Może pomoże.

Już tego próbowałem i nic się nie zmieniło;/ Właśnie instaluje inne sterowniki.Ale czy to coś da to wątpię.W każdym razie dzięki za pomoc.
Odpowiedz
#10
Spróbuj załatwić od kogoś inną kamerę lub jakieś urządzenie firewire...
Na moje oko kamera ma zwalone wyjście, stąd też problem z ładowaniem
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Błąd podczas otwierania projektu gab39 3 416 03-21-2016, 23:23
Ostatni post: mateuszszar
  dodawanie obrazu do filmu - błąd 06magda 5 493 12-15-2015, 20:02
Ostatni post: sirCreeper
  Podczas ładowania sony vegas pro 11 wyskakuje out of memory. MaraS 11 2,372 08-24-2014, 13:59
Ostatni post: MaraS
  Podczas montowania filmu obraz klatkuje FozzY 3 883 05-26-2014, 17:31
Ostatni post: mateuszszar
  Odliczanie czasu podczas filmu. drzeku 2 1,233 02-06-2014, 1:14
Ostatni post: mateuszszar
  Parę pytań o kamery Sony tsonga 26 4,620 10-31-2013, 19:48
Ostatni post: tsonga

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości