Błąd w DVD Architect
#1
Właśnie zabieram się do wypalenia pierwszy raz w życiu BluRaya. Cały projekt przygotowany - 37GB, na 50gigowej płycie. Chcę sobie wpierw przygotować .iso i sprawdzić czy sobie Architect z tym poradzi. Próbowałem 2 razy i za każdym razem podczas przygotowania wywala błąd. Nie zauważyłem czy w tym samym momencie, czy akurat przy renderowaniu jakiegoś konkretnego menu.
Teraz próbuję 3 raz, wywaliłem animowane ikonki, audio z menu. Same video jest wyrenderowane w standardzie BR, więc Architect go nie tyka, tylko menu i audio w filmach.

Nie chcę zmarnować sobie tej płyty, 25zł drogą nie chodzi. Próbować do skutku przygotować .iso do skutku zanim wypalę na płytę czy się tym nie przejmować?
Odpowiedz
#2
Jaki błąd?
Odpowiedz
#3
An error occurred while preparing compilation

nie jestem pewny czy pisało o tej czynności. Trochę debil jestem, bo zamiast screena zrobić, przeczytać dokładnie to zamykałem i robiłem jeszcze raz.
Teraz podmieniłem audio, tak żeby nie musiał rekompresować i jest na razie nieźle - 79% i przygotowuje kompilacje plików
Odpowiedz
#4
Dobra, tym razem się już udało, ale i tak muszę jeszcze raz to zrobić. Masakra jakaś przy takich dużych projektach, do tego jeszcze straciłem połowę RAMu ostatnio to już w ogóle;/

Jeszcze takie pytanie, Architect nie ustawia automatycznie, że płyta ma startować od głównego menu? Bo zacząłem przygotowywać iso gdy timeline był ustawiony w którymś momencie któregoś filmu i potem jak obraz wrzuciłem do odtwarzacza to zaczęło mi odtwarzać właśnie chyba od tego momentu w którym timeline był w Architecie.
Odpowiedz
#5
No musisz ustawić gdzie jest start płyty. Zapoznałeś się choć tak pobieżnie z manualem, albo chociaż helpem?

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#6
No masz mnie. Nie.
Odpowiedz
#7
(11-01-2013, 21:08)pecker napisał(a):  Jeszcze takie pytanie, Architect nie ustawia automatycznie, że płyta ma startować od głównego menu?
A kto powiedział, że menu jest zawsze pierwsze? Program ma za Ciebie myśleć i zgadywać, czy ma być odegrane najpierw menu czy np. jakieś intro?
Odpowiedz
#8
Ale jest domyślnie ustawione na pierwszym powstałym menu czy nie? Nigdy się w to nie bawiłem i nie było problemów, teraz też nic nie zmieniałem.

Mało tego, wrzuciłem na nowo ten plik od którego zaczynał, ustawiłem "start item" na wybranym przez siebie menu a odtwarzacz w kompie dalej mi otwiera na tym konkretnym filmie, no głupieję. Teraz spróbowałem na innym odtwarzaczu i jest dobrze, czyli tamten poprzedni odtwarzacz mnie cały czas robił w konia ;/
Odpowiedz



   


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości