Błąd przy renderowaniu MP4. mp4plug3.dll
#1
Problem pewnie się już pojawiał ale ewentualnie mogę postawić win7 i Vegas PRo 11 od nowa na czysty system. Pytanie czy po wykonaniu tego zniknie mi następujący błąd przy renderownaiu MP4 (dodam że m2ts robi bez problemu)

Plik wejściowy i projekt ustawiony na jego właściwościach:

General
Name: 00034.MTS
Folder: E:\2013.07.11 Wlochy 2013\filmy Panasonic
Type: MPEG-2 Transport Stream
Size: 15,78 MB (16 158 720 bytes)
Created: 29 lipca 2013, 20:58:45
Modified: 13 lipca 2013, 13:09:50
Accessed: 29 lipca 2013, 20:58:45
Attributes: Archive

Streams
Video: 00:00:07,680, 25,000 fps interlaced, 1920x1080x12, AVC
Audio: 00:00:07,680, 48 000 Hz; Stereo, Dolby AC-3

Reder as: SONY AVC/MVC, preset AVCHD 1920x1090-50i

Audio: 192 Kbps; 48 000 Hz; 24 Bit; Stereo; AC3
Video: 25 fps; 1920x1080 Upper field first; YUV; 16 Mbps
Pixel Aspect Ratio: 1,000

Format: MP4

Błąd:

Extra Information
File:C:\Users\PC\AppData\Local\Sony\Vegas Pro\11.0\gpu_video_x64.log
File:C:\Users\PC\AppData\Local\Sony\VegasPro\11.0\dx_video_grovel_x64.log
File:C:\Users\PC\AppData\Local\Sony\VegasPro\11.0\svfx_video_grovel_x64.log
File:C:\Users\PC\AppData\Local\Sony\Vegas Pro\11.0\dx_grovel_x64.log
File:C:\Users\PC\AppData\Local\Sony\Vegas Pro\11.0\vst_grovel.log

Problem Description
Application Name: Vegas Pro
Application Version: Version 11.0 (Build 701) 64-bit
Problem: Unmanaged Exception (0xc0000005)
Fault Module: C:\Program Files\Sony\Vegas Pro 11.0\FileIO Plug-Ins\mp4plug3\mp4plug3.dll
Fault Address: 0x0000000048735911
Fault Offset: 0x0000000000025911

Fault Process Details
Process Path: C:\Program Files\Sony\Vegas Pro 11.0\vegas110.exe
Process Version: Version 11.0 (Build 701) 64-bit
Process Description: Vegas Pro
Process Image Date: 2012-09-24 (Mon Sep 24) 13:55:36


System Windows 7HE, windows update na bieżąco, nowe sterowniki od świeżo zakupionego GTX 760.
Odpowiedz
#2
Przeinstaluj QuickTime lub pokombinuj z inną wersją QT.

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#3
Mimo odinstalowania SV, wszystkich dodatkowych kodeków itp i wyczyszczeniu rejestru CCcleanerem, nadal jest to samo. Najpierw (po resecie) zainstalowałem QT ver 7.4.4 (za drugim razem QT alternative (3.2.2) potem SV i nadal pojawia się ten sam błąd.

Jestem w stanie zainstalować system od nowa i wgrać po kolei wszystkie składniki. Tylko proszę o pomoc co dokładnie i w jakiej kolejności (jeśli to ma znaczenie). Bo już mi ręce opadają....
Odpowiedz
#4
Próbowałeś z wyłączonym wspomaganiem GPU?

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#5
Tak. Sprawdzałem treść tych logów ale nic szczególnego w nich nie było. Proszęo kolejne rady
Odpowiedz
#6
Ale nie pytałem o logi, tylko czy błąd jest zarówno przy włączonym jak i wyłączonym wspomagania GPU podczas renderowania.

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#7
(08-16-2013, 23:08)efix napisał(a):  Ale nie pytałem o logi, tylko czy błąd jest zarówno przy włączonym jak i wyłączonym wspomagania GPU podczas renderowania.

Napisałem "tak" w odpowiedzi na Twoje pytanie. Nie działa w żadnym przypadku: bez GPU, z GPU i automatic.
Dziś mam trochę czasu, przeinstaluje Windows. Także proszę o uwagi co zainstalować przed SV.

Mam już rozwiązanie, zaraz napiszę.

Problemem było inne ustawienie projektu w stosunku do materiału źródłowego. W projekcie miałem zaznaczone audio 192kbps a pliki były 256kbps.

W wyniku zmian SV jest w stanie renderować w Sony AVC/MVC do plików mp4 (w obu opcjach, z włączonym i wyłączony GPU ale czas jest ten sam i karta nie jest obciążona).
Nadal jednak problem występuje w przy renderowaniu MP4 przy użyciu presetu MainConcept Internet HD 1080p przy włączonej akceleracji GPU. Bez niej robi bez problemu ale 5x dłużej nie Sony AVC/MVC

Czyli mówiąc bez ogródek - muszę czekać na poprawki lub wydać kolejne $$$ bo karta nie jest wspomagana?

Przy okazji dodatkowe pytanie o bitrate: jeśli plik wsadowy wg Mediainfo ma takie wartości:
Całkowita przepływność bitów 15,1 Mb/s
Maksymalna całkowita przepływność bitów: 18,0 Mb/s
Pierwszy strumien video 14,2 Mb/s
Pierwszy strumień audio 256Kb/s

to jakiś ustawień użyć przy dwuprzebiegowym presecie MainConcept ? (dla uzyskania najlepszej jakości)
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Crash przy renderowaniu kyrtas8 1 80 11-19-2016, 17:15
Ostatni post: mateuszszar
  Jaką opcje wybrać przy renderowaniu (POMOCY) Dawid1992 3 129 10-02-2016, 13:40
Ostatni post: mateuszszar
  Nieznany błąd przy próbie renderingu do MP4 (.mp4) Kano 0 97 09-29-2016, 15:49
Ostatni post: Kano
  Zacinanie sie przy renderowaniu, jak i wczasie montażu. prollerox 10 520 05-31-2016, 23:47
Ostatni post: prollerox
  Błąd przy renderowaniu pokazu zdjęć Yohualtecuhtli 0 212 02-22-2016, 15:58
Ostatni post: Yohualtecuhtli
  Vegas przestaje działać przy renderowaniu hubert01 1 510 11-19-2015, 21:22
Ostatni post: mateuszszar

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości