Brak płynności filmu po renderingu SV10
#1
Witam
Mam problem tego typu ze po renderze filmu, film strasznie jakby klatkował.
Chcę go wrzucić na YT i nagrywam w formacie mp4. Tutaj zamieszczam załaczniki odnosnie mojego renderu. Może używam złego formatu ?
Pozdrawiam


Załączone pliki Miniatury
           
Odpowiedz
#2
a pliki źródłowe też mają 29.97?
14Mbps dla 720p? Chcesz, żeby YT przerabiał na 5Mbps? Nie wolisz, żeby już nie przekodowywał?
Poza tym, Two-pass będzie ładniej wyglądało szczególnie przy niskich youtubowskich przepływnościach.
Odpowiedz
#3
Ja jesli chodzi o SV jestem zielony w tych sprawach ponieważ używam go jakis tydzien :D
mógłbyśmi wytłumaczyć jak to zrobic ? :D
Odpowiedz
#4
co jak zrobić? Jak sprawdzić, jaki klatkaż jest w plikach źródłowych? Czy jak włączyć "Two-pass"?

Pierwsze - jest w opcjach pliku (media properties).
Drugie - w oknie renderowania (widoczne nawet na screenie z "customize settings" zakładka "video", które wkleiłeś).
Odpowiedz
#5
Two pass już zaznaczyłęm Dzieki
Natomiast media properties wyglada tak     i mam tak niby 60 klatek
Odpowiedz
#6
to renderuj 30 a nie 29.97 i zaznacz dla wszystkich klipów "disable resample".
Odpowiedz
#7
Po przekonwertowaniu filmu napisze czy pomogło :D
Odpowiedz
#8
kup 10gb ram i bedzie dzialac
Odpowiedz
#9
(06-24-2013, 16:22)Flinser napisał(a):  kup 10gb ram i bedzie dzialac

Mógłbyś łaskawie nie pisać głupot? Bo jeszcze jakiś gówniarz w to uwierzy...
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Vegas Pro 11 - Brak płynności w podglądzie. Witek 23 972 03-04-2016, 16:53
Ostatni post: sirCreeper
  Zacinanie filmu po renderingu Tobik 19 2,011 09-08-2015, 16:04
Ostatni post: Tobik
  Dlaczego 25 klatek/s nie dają płynności obrazu? kacper3101 30 2,697 04-02-2015, 22:43
Ostatni post: kacper3101
  Brak kodeka DIVX na liście renderingu gall.anonim 10 3,221 09-02-2013, 8:26
Ostatni post: gall.anonim
  Brak Płynności w jednym efekcie ZavesT 2 776 04-09-2013, 21:05
Ostatni post: ZavesT
  Dlaczego nie mogę rozjaśnić filmu w SV10? mystek 4 1,297 05-16-2011, 18:38
Ostatni post: mystek

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości