Od czego zależy zapotrzebowanie na pomięć dla DVD Architekt?
#1
Witam wszystkich.

Od kilku dni meczę się z następującym problemem:

Chcę zrobić płytkę BD z ok 20 klipami .avc. Całość zajmuje ok 30GB.
Menu chcę podzielić na: menu główne i 3 podmenu.

Problem zaczyna się przy wstawianiu ok 15 klipu. Program daje komunikat o braku pamięci, karze zwolnić pamięć. Mam zaistalowane 8GB RAM, system Win 7 64.
Przy jednak próbie wstawienia tego klipu wszystko się sypie, a wyskakuje komunikat aby reinstalować DVD Architect.
Reinstalowałem już 2 razy i to samo.

Poprzednio robiłem płytki dużo większe, 45 GB, lecz z mniejszą ilością klipów. I wszystko grało. Płytki wyskakiwały bez żadnego problemu.

Od czego zależy więc zapotrzebowanie na pomięć dla DVD Architekt?

Ktoś coś poradzi? Na razie nie ma możliwości dołożenia pamięci. Płyta główna obsługuje do 8 GB.

Pozdrawiam
Odpowiedz
#2
(06-19-2013, 8:44)pawrys napisał(a):  Witam wszystkich.

Od kilku dni meczę się z następującym problemem:

Chcę zrobić płytkę BD z ok 20 klipami .avc. Całość zajmuje ok 30GB.
Menu chcę podzielić na: menu główne i 3 podmenu.

Problem zaczyna się przy wstawianiu ok 15 klipu. Program daje komunikat o braku pamięci, karze zwolnić pamięć. Mam zaistalowane 8GB RAM, system Win 7 64.
Przy jednak próbie wstawienia tego klipu wszystko się sypie, a wyskakuje komunikat aby reinstalować DVD Architect.
Reinstalowałem już 2 razy i to samo.

Poprzednio robiłem płytki dużo większe, 45 GB, lecz z mniejszą ilością klipów. I wszystko grało. Płytki wyskakiwały bez żadnego problemu.

Od czego zależy więc zapotrzebowanie na pomięć dla DVD Architekt?

Ktoś coś poradzi? Na razie nie ma możliwości dołożenia pamięci. Płyta główna obsługuje do 8 GB.

Pozdrawiam

Nie wiem czy Ci to w czymś pomoże ...
http://www.sonycreativesoftware.com/Foru...eID=808133

Pozdrawiam.

P.S. Z doświadczenia jak i z "link'u" wynika, że masz problem z "plikiem wymiany" albo z samym systemem (czyt. coś żre zasoby systemowe). Po za tym ile byś RAM'u nie nawrzucał będzie za mało. Niestety w przeciwieństwie do Vegas'a Architect nie ma możliwości zarządzania pamięcią stąd te problemy. Na starym PeCeciku miałem 4GB na 32-u bitówce i grzało aż miło więc nie trzeba wiele.
SONY Vegas Pro 13.0, HP Workstation z200 ...

Odpowiedz
#3
Witam

Dzięki za odpowiedź.
Czyli... reinstalacja systemu?
Odpowiedz
#4
(06-20-2013, 6:34)pawrys napisał(a):  Witam

Dzięki za odpowiedź.
Czyli... reinstalacja systemu?

Nie jestem wróżbitą i na odległość nie wiem co masz w Systemie. Ja osobiście mam mnóstwo aplikacji ale powyłączane mam "autostarty" podprogramów (aplikacje chodzące w tle, jak np. "Winamp agent", "Quicktime...", czy choćby "OpenOfficequickstart"). U mnie "Tray" jest niemalże pusty. Podczas obróbki materiału wyłączam "gg", które pożera zasoby systemowe, mimo, że mam teraz do dyspozycji "małego" potworka obliczeniowego ;-)

Pozdrawiam.
SONY Vegas Pro 13.0, HP Workstation z200 ...

Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Do czego służy ta funkcja? Scorpion 4 887 02-28-2014, 19:57
Ostatni post: Scorpion
  Film w butonie - DVD architekt marcin_open 8 1,400 11-10-2012, 21:06
Ostatni post: marcin_open
  Jak zrobić podświetlanie napisu w DVD architekt tsonga 6 1,689 06-18-2012, 20:05
Ostatni post: mateuszszar
  DVD Architekt obrót przycisku darrager 3 1,261 06-04-2012, 22:00
Ostatni post: darrager
  To zależy od formatu? Dazar 3 812 05-02-2012, 22:27
Ostatni post: Piciu
  Czego mu brakuje ???? and123 3 968 03-25-2012, 17:42
Ostatni post: and123

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości