Po renderowaniu zamiast filmu - pokaz slajdów ;/
#1
Witam!
Mam problem z zapisem obrobionego filmiku z nagrań z kamery GoPro Hero3. Podgląd wszystko działa ok, a po wyrenderowaniu filmik wygląda jak bardzo kiepski pokaz slajdów ;/ oglądałem, czytałem tutoriale niestety nic nie pomaga. Nagrania w jakości 1080p 60fps, komputer na tyle dobry, że nie powinien mieć z tym żadnych problemów. Poniżej umieszczam zdjecia z moich ustawień:
[Obrazek: 41894944275239531477.jpg]
[Obrazek: 52024894643683475214.jpg]

W linku poniżej jeszcze przykład takiego filmiku. Proszę o pomoc bo męczę się z tym już dobre kilka dni...

Kod:
http://speedy.sh/KdRCW/Untitled.mp4
Odpowiedz
#2
Klasyczny przykład jak można wszystko spieprzyć...
Projekt ustawiamy tak, jak pliki wejściowe.
Renderujemy tak samo.

Niepotrzebnie zmieniasz pixel format na 32bity. Co to ma zmienić?
Projekt ustawiasz w HDV (par =1.333 a dla wsadu i renderu par=1).
Ogromna ilość nielogicznych ustawień.

Dowód na to, że zamiast oglądać durne tutoriale, warto poczytać trochę teorii - co do czego.
Odpowiedz
#3
Prawdopodobnie te różnice wynikały to z tego, że próbowałem już bardzo wielu ustawień, zmieniłem już w poprzednim poście na takie same dla projektu i renderowania. Nadal to samo ;(
Odpowiedz
#4
Projekt ustawiasz za pomocą "match media".
Renderujesz wybierając template przy którym jest znak równości.

Zmień pixel format na 8-bitów.

Zrób próbę na sony avc.
Odpowiedz
#5
(05-02-2013, 23:28)mateuszszar napisał(a):  Projekt ustawiasz za pomocą "match media".
Renderujesz wybierając template przy którym jest znak równości.

Zmień pixel format na 8-bitów.

Zrób próbę na sony avc.

Ustawiłem za pomocą match media, renderowałem w template ze znakiem '=' .
Niestety nadal to samo...
Odpowiedz
#6
A komputer masz odpowiednio mocny?
Odpowiedz
#7
(05-03-2013, 9:19)daruncio1 napisał(a):  A komputer masz odpowiednio mocny?

MB ASRock P67 PRO3
Intel Core i5 2500K 3.3 GHz
Gigabyte Radeon HD 7970 OC 3GB
RAM DDR3 8192MB 1600MHz
Odpowiedz
#8
Która wersja vegasa? Najnowszy build?

Na tym komputerze powinno śmigać.
Ewentualnie zrób próbę wyłączając wcześniej wszelkie wspomaganie GPU.
Odpowiedz
#9
w przykładowym filmie jest przeplot i nie wiem po co jak kamera nagrywa bez przeplotu , prawdopodobnie jest skopane wszystko od samych ustawień projektu po sam rendering
Odpowiedz
#10
Vegas Pro 11.0.371 64bit
System też 64bit

W takim razie od czego zacząć? ;p
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Automatyczny pokaz przesuwanych/powiekszanych zdjec ibiza 5 264 05-30-2016, 14:26
Ostatni post: mateuszszar
  Jakość filmu po renderowaniu Crime1 11 1,304 10-14-2015, 11:46
Ostatni post: mateuszszar
  Po renderowaniu zmienia się kontrast filmu zbynek148 10 1,711 08-19-2015, 19:48
Ostatni post: Houdini
  pokaz slajdow w sony vegas 13 90tomash 1 718 12-16-2014, 19:34
Ostatni post: mateuszszar
  dlugosc trwania slajdow JacoMistrzu 1 999 05-09-2012, 19:33
Ostatni post: anmedia
  Problem z pokazem slajdów tymek126 2 1,167 10-19-2010, 22:22
Ostatni post: tymek126

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości