Problem z renderowaniem .MTS do .m2ts
#1
Witam! Problem wyglada tak:

Mam kilka filmow wielkosci okolo 500MB nagranych kamera Sony ,filmy w rozdzielczosci 1920x1080i 25fps , stream 16,2 Mbps AVC, Dolby AC3 256kbps , 48kHz i zapisane jako .MTS.
Po zlaczeniu ich w calosc i dodaniu przejsc na Template: HD 1080-50i (1920x1080; 25,000 fps) i Rendingu jako Sony AVC (mp.4 , m2ts,avc) na Template AVCHD 1920x1080-50i uzyskuje film zapisany jako .m2ts ktory zamierzam nagrac na plycie DVD jako AVCHD i odtwarzac na odtwarzaczu Blu-Ray z AVCHD.

Problem jest taki: na telewizorze i na komputerze z odtwarzaczem plikow .MTS sciezka dzwiekowa jest przesunieta wzgledem sciezki video a na telewizorze po czasie zacina sie caly film.Jezeli nagram krotki film to wszystko jest ok.
Nie znalazlem nigdzie na zadnym z forum odpowiedzi na ten temat.
Sony Architect Pro tez nie chce nagrac plyty AVCHD z pliku .m2ts wyskakuje jakis blad podczas tworzenia wiec uzywam innego programu.

Mysle,ze problem tkwi w zbyt wysokim bit rate video 16,2 Mbps ale niewiem jak go obnizyc bo w Sony Vegas przy renderowaniu mozna wybrac dowolnie ale pomimo tego predkosc jast taka sama jak plikow z kamery.

A moze ktos wie jaka jest przyczyna i jakie najlepiej wybrac ustawienia aby nagrac dobrze dzialajaca plyte AVCHD z pliku m2ts.
Wszystkie ustawienia w programie oryginalne ,moze nalezy cos ustawic dodatkowo?

Prosze o pomoc?
Odpowiedz
#2
Miałem kłopoty z dźwiękiem opisane w poście tutaj

Podaję moje ustawienia renderingu dla typu Sony AVC, template AVCHD 1920x1080-50i: [video] format AVCHD 1920x1080 profile high entropy coding CABACframe rate 25000 PAL pixel aspect ratio 1.0 bit rate 10 Mbps; [audio] DD AC-3, 48 kHz, bit rate 192000 stereo 2.0; audio gain control,[system] format mpeg-2 (.m2ts)

Tak mi zadziałało przynajmniej w Sony Vegas Pro, jak będzie w przypadku architecta zobaczę w bliżej nieokreślonej przyszłości.

Pozdrawiam
Odpowiedz
#3
Takie same mam ustawienia a pomimo tego ,ze ustawione jest bitrate na 10Mbps to on i tak przerabia z takim bitratem jaki jest przed renderowaniem i dlaczego tez niewiem?
Odpowiedz
#4
Znaczy, po wybraniu 10Mbps w opcjach renderingu otrzymujesz i tak materiał w 16,2Mbps?
Nie udzielam odpowiedzi na PW.
Odpowiedz
#5
tak.wyglada na to jakby wogole Vegas niechcial skompresowac do 10Mbps.
Odpowiedz
#6
Cytat:Mam kilka filmow wielkosci okolo 500MB nagranych kamera Sony ,filmy w rozdzielczosci 1920x1080i 25fps , stream 16,2 Mbps AVC, Dolby AC3 256kbps , 48kHz i zapisane jako .MTS.
Hmm, może przy wyborze kodeka audio ustaw też 256kbps, bo opcjonalnie jest 192 z tego co pamiętam. Może przez to te problemy z dźwiękiem.
Nie udzielam odpowiedzi na PW.
Odpowiedz
#7
juz to tez probowalem i bez powodzenia,dzieje sie to samo przy 256kbps.
Odpowiedz
#8
W sumie to nie miałem większej styczności z materiałami AVCHD, więc wątpię, abym mógł coś więcej powiedzieć na ten temat.
Nie udzielam odpowiedzi na PW.
Odpowiedz
#9
A spróbuj zrobić taki myk: ściagnij triala NeoScene (trzy dni chodzi bez znaków wodnych itd.) i wyrenderuj całość jako cineformhd - medium. Będzie niestety 5 razy większe od AVCHD, ale za to chodzi pod wszystkim, począwszy od podglądu w Total Commanderze skończywszy na AllPlayerze itd. Zobacz, czy z dzwiękiem wszystko ok. Jak tak, to wrzuć to w DVDArchitecta i niech sobie juz zakoduje po swojemu do Blueraya.
Niestety potrzeba duuuuużo miejsca na dysku.
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  m2ts - problem z odtwarzaniem Kamyk79 4 9,732 02-21-2010, 19:37
Ostatni post: Kamyk79
  m2ts po renderingu - problem z płynnością suxen 3 2,138 02-09-2010, 10:36
Ostatni post: suxen

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości