Brak dżwięku w pliku końcowym.
#1
Sony Vegas Movie Studio 9.0. Aparat Fuji/AVI (Motion JPEG) /WAVE mono.
Klip audio (tylko o niego chodzi-wideo jest O.K.) z aparatu cyfrowego :
Audio
ID : 1
Format : PCM
Ustawienia formatu, bez endiana : Little
Ustawienia formatu, znak : Signed
ID kodeka : 1
Czas trwania : 11s 0ms
Rodzaj przepływności : Stała
Przepływność bitów : 1.411,2 Kb/s
Kanały : 2 kanały
Częstotliwość próbkowania : 44,1 KHz
BitDepth/String : 16 bitów
Rozmiar strumienia : 1,85 MB (5%)
Przeplot, czas trwania : 1000 ms (30,00 klatek wideo)
Przeplot, czas wczytywania : 1000 ms

SV widzi go i odtwarza.Cały filmik ja renderuje do:MPEG-2 i WAVE.
Plik wyjściowy audio do DVD Architect Studio 4.5 wygląda tak:
Ogólne
Pełna ścieżka : D:\Z kamery DV\a1\Renders\a1.wav
Format : Wave
Rozmiar pliku : 1,85 MB
Czas trwania : 11s 0ms
Rodzaj całkowitej przepływności bitów : Stała
Całkowita przepływność bitów : 1.411 Kb/s

Audio
ID : 0
Format : PCM
Ustawienia formatu, bez endiana : Little
ID kodeka : 1
Czas trwania : 11s 0ms
Rodzaj przepływności : Stała
Przepływność bitów : 1.411,2 Kb/s
Kanały : 2 kanały
Częstotliwość próbkowania : 44,1 KHz
BitDepth/String : 16 bitów
Rozmiar strumienia : 1,85 MB (100%)

Architect zapisuje plik końcowy audio w takiej postaci:
Audio
ID : 189 (0xBD)-160 (0xA0)
Format : PCM
Ustawienia formatu, bez endiana : Big
Ustawienia formatu, znak : Signed
Tryb multipleksowania : DVD-Video
Czas trwania : 10s 993ms
Rodzaj przepływności : Stała
Przepływność bitów : 1.536 Kb/s
Kanały : 2 kanały
Częstotliwość próbkowania : 48,0 KHz
BitDepth/String : 16 bitów
Rozmiar strumienia : 2,01 MB (20%)

Tekst
ID : 189 (0xBD)-32 (0x20)
Format : RLE
Format/Informacja : Run-length encoding
Tryb multipleksowania : DVD-Video
Zarówno Sony Vegas jak i Architect odtwarzają to audio.
Niestety stacjonarne DVD odtwarza wideo bez problemu, ale bez dźwięku.
Taki plik audio stacjonarne DVD odtwarza normalnie:
Audio
ID : 192 (0xC0)
Format : MPEG Audio
Wersja formatu : Version 1
Profil formatu : Layer 2
Czas trwania : 47 min.
Rodzaj przepływności : Stała
Przepływność bitów : 224 Kb/s
Kanały : 2 kanały
Częstotliwość próbkowania : 48,0 KHz
Rozmiar strumienia : 76,5 MB (4%)
Tu jest katalog File IO Plug-Ins z programu Sony Vegas:


Załączone pliki Miniatury
   
Odpowiedz
#2
Możliwe że wina leży po stronie odtwarzacza, sprawdź ustawienia odtwarzacza i jeśli masz możliwość płytę na innym odtwarzaczu.
Odpowiedz
#3
To renderuj dźwięk do MPEG. W czym problem?
Odpowiedz
#4
Plik,który podałem jako ostatni to plik końcowy audio z Vegasa,działający
na DVD.Ciekawostką jest to,że ten sam plik źródłowy (wejściowy-z innego aparatu Canon) wygląda tak:
Audio
ID : 1
Format : PCM
Ustawienia formatu, znak : Unsigned
ID kodeka : 1
Czas trwania : 20s 533ms
Rodzaj przepływności : Stała
Przepływność bitów : 88,2 Kb/s
Kanały : 1 kanał
Częstotliwość próbkowania : 11,024 KHz
BitDepth/String : 8 bitów
Rozmiar strumienia : 221 KB (1%)
Przeplot, czas trwania : 978 ms (29,33 klatek wideo)
Przeplot, czas wczytywania : 1000 ms

Jest on także PCM jak plik pierwszy ten problematyczny z Fuji.
Z Vegasa wychodzi jednak jako MPEG!
Ustawienia renderingu także takie same: mpeg-2 i WAVE.Z kamerki DV też tak ustawiałem i było O.K.
"...renderuj do MPEG...". Próbowałem-być może źle?
Tu są dostępne opcje renderingu w SV 9.0:


Załączone pliki Miniatury
   
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Brak przestrzeni w dzwięku po renderze w vegasie raf7677 5 190 08-06-2016, 0:11
Ostatni post: Bunch
  Brak pliku wideo po renderze wieju 2 241 05-13-2016, 10:34
Ostatni post: mateuszszar
  Problem z zapisanym projektem - czarny obraz, brak dźwięku ZAFIRa 10 764 01-18-2016, 0:04
Ostatni post: ZAFIRa
  Brak dźwięku po przetworzeniu filmu SVP13 Problem 4 753 08-29-2015, 11:17
Ostatni post: mateuszszar
  Brak dźwięku w niektórych fragmentach Stach 0 463 02-11-2015, 19:16
Ostatni post: Stach
  Brak dzwięku importowanego wideo do Sony Vegas 13 firedevil 18 3,926 12-21-2014, 14:20
Ostatni post: mateuszszar

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości