Zbędny komunikat w Win 8
#1
Mam jedną sprawę niecierpiącą zwłoki. Problem dotyczy systemu Windows 8 Professional.

Możecie mi powiedzieć jak pozbyć się tego dodatkowego okna, które zawsze wyskakuje? Wyłączyłem jakieś blokady, jakieś stopnie potwierdzenia czynności. Wszystko to w diabły wyłączyłem, a coś mi psuje nadal krew przy czynnościach takich jak kopiowanie. Muszę 2x więcej klikać przy czynnościach takich jak przenoszenie plików.

[Obrazek: RL4Gkna.png]


A najlepsze, że mam jedno swoje konto w tym systemie. To na Boga, kto jak nie ja (jedyny uzytkownik) może być adminem? Nie ma innych kont a i tak muszę coś potwierdzać niepotrzebnie.


Czy wiecie jak sprawić by ten zbędny komunikat się nie pojawiał?
Na forach systemowych milczą, więc zapytałem i tutaj...
[Obrazek: n13.gif]
Odpowiedz
#2
wyłącz kontrolę użytkownika (panel sterowania -> konta użytkownika -> zmień ustawienia funkcji Kontrola konta użytkownika -> "Nie powiadamiaj nigdy")
Odpowiedz
#3
Mateusz, ale właśnie ten suwak już na samym początku ustawiłem na sam dół - "nie powiadamiaj nigdy". A mimo to dostaję taki komunikat. I właśnie dlatego pytam co jeszcze zrobić. Dziwnie zachowuje się ten system na tym przykładzie, hmmm...

http://i.imgur.com/PJkXGLL.png
Odpowiedz
#4
Bunch gdzie ty mieskasz?
Powiem szczerze, że z chęcią bym się kiedyś do ciebie wybrał i zobaczył jak wygląda typowy Dzień Buncha. Mówię serio, to może być fajne doświadczenie ;)

Co do problemu, nie wierze, że samo od siebie takie coś ci się dzieje. Musiałeś coś pozmieniać w ustawieniach, albo masz wersję z jakiegoś szemranego źródła.
Odpowiedz
#5
Pecker, mi z tym piętnem wcale do śmiechu nie jest, wiesz? :]
I tak, wiem jak brzmią i jak wyglądają rzeczy wygłaszane przeze mnie na forach. Serio, ja też czytam to co piszę i wiem co można o tym sądzić :]

Co do problemu to zjechałem suwakiem na sam dół i nie wiem co jeszcze mógłbym tutaj poradzić :)
Odpowiedz
#6
Z tego co wyczytałem z obrazków to okno konfiguracyjne tyczy się uruchamiania programów a nie przenoszenia plików.
Tu i tak system podpowiada co zrobić - starsze wersje systemu po prostu kwitowały, że nie ma użytkownik uprawnień.
Sprawdź uprawnienia folderu docelowego i jacy użytkownicy mogą do niego zapisywać i najwyżej je zmień lub dodaj tego użytkownika pod którym normalnie pod windowsem pracujesz do listy - powinno pomóc. Jeśli nie pomoże, sprawdź foldery nadrzędne.
Odpowiedz
#7
Ale jest to normalny komunikat, pojawia się on tylko wtedy jeśli chcesz coś wrzucić "ręcznie" do folderu "Pliki programu (x86)" i "Program Files" i chyba raczej każdy tak ma.
Odpowiedz
#8
To chyba zostało wprowadzone od Visty wzwyż. Ja jeszcze pracuję na archaicznym XP i nie mam takich komunikatów.
Odpowiedz
#9
Rexor, ale właśnie też kliknąłem PKM na cały dysk i udzieliłem dostępu na ten dysk dla siebie, swojego użytkownika. Pełne prawa "odczyt", "zapis", "edycja" itd. A i tak jest jak jest. No i się zastanawiam tylko czy można to zmienić.
Odpowiedz
#10
O, jeszcze takie coś otworzyłem:

[Obrazek: 0b58647bd2374ae3a9cbbc5.png]
[Obrazek: n13.gif]
Odpowiedz



   


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości