Vegas nie widzi w ogóle video w plikach (tylko audio)
#1
Nie znalazłem podobnego tematu, mam nadzieję, że mi pomożecie, i że to jakiś oczywisty problem..
Witam na forum.
Jak w temacie. W explorerze Vegasa wyświetla się napis:

Cytat:Video: Stream attributes could not be determined

Dane: Vegas 7.0 , Windows XP SP3, pliki *.AVI (inne w ogóle się nie otwierają).

Kiedy przeciągam plik na oś czasu, owszem, ładuje się, ale wyłącznie dźwięk (wyświetla peaks). Kiedy chcę odtworzyć, słychać tylko dźwięk, obrazu brak.

Nie wyświetla też paska video obok paska audio. Używałem kiedyś tego programu, tej samej wersji (wersja 7.0) na innym kompie i było wszystko ok. Jeśli chodzi o kodeki to mam zainstalowane najnowsze, zresztą te same pliki w zwykłym odtwarzaczu normalnie się otwierają.

Inna rzecz, że plików np. MP4 nie da się w ogóle przeciągnąć na oś, co jest dla mnie bardzo smutne, bo mam sporo materiałów w tym formacie.

Bardzo proszę o pomoc i z góry dzięki. Jestem mocno początkujący i nie mam pojęcia, co z tym zrobić.
Odpowiedz
#2
ref
Czy ktoś ma jakiś pomysł??
Ludzie, pomóżcie, na pewno ktoś wie..
Odpowiedz
#3
Miałem podobnie przy Vegasie 9.0c 64 bit, na 32 było wszystko ok. Spróbuj na 9.0, pobierz demo od producenta.
Odpowiedz
#4
Nie masz zainstalowanych odpowiednich kodeków i kropka :D.
Odpowiedz
#5
No cóż, spróbuję.
Dzięki.
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Pliki avi - brak video tylko same audio ? kkk 5 4,299 04-21-2010, 19:11
Ostatni post: tomislater
  odzielenie video od audio angloman 2 1,016 03-11-2010, 0:17
Ostatni post: Wrzochu
  odzielenie audio od video zuch10 5 1,418 12-25-2009, 9:58
Ostatni post: naffnaff

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości