Nie wiem jak to nazwać ;P
#1

Witam, jak uzyskać taki efekt ? m.in chodzi mi o 0;16 (ruszający się obraz do muzyki) Dzięki :P
Odpowiedz
#2
To "pulsowanie"?
Też nie wiem, jak to się nazywa. Ale możesz zrobić za pomocą "Pan/Crop", lub jakimś pluginem do zoomowania (lub jakieś przejście "transitions" w stylu zoom...).
Dodatkowo nałożone lekkie rozjaśnienie w przejściach (można nawet krzywą "Composite levels", lub "Fade Colors Top" - jeśli przejścia wykorzystałeś na zoomowanie).
Odpowiedz
#3
Hej, dzięki za szybką odpowiedź, pobawie się z tym, jeżeli wiedziałbyś jak takowy plugin się nazywa, to byłbym wdzięczny :))
Odpowiedz
#4
Z gotowym pluginem możesz mieć problem...
Ale samo zoomowanie zrobisz choćby "NewBlue MB Zoom"
Odpowiedz
#5
A jak zatrzymać obraz? Do tej pory robiłem to w Twixtor'ze ustawiając na 0 speed, ale teraz nie mogę nic robić w pan cropie.
Odpowiedz
#6
Obraz zatrzymasz ustawiając krzywą Velocity na 0.
Druga opcja: robisz screena danej klatki (ikona dyskietki obok okna podglądu, upewnij się, że podgląd ustawiony jest na Best (Full)) tniesz event w miejscu, gdzie chcesz mieć stopklatkę, wrzucasz w to miejsce screena, i zmieniasz jego długość wedle życzenia.
youtube.com/zenn1337
Odpowiedz
#7
Ok, mam. Korzystając z okazji, jest jakiś skrót/opcja aby "scalić" dwa/więcej rozdzielone fragmenty? Bo wydaje mi się skoro jest opcja split to musi być jakaś opcja która to łączy.
Odpowiedz
#8
Nie ma.
Taka funkcja jest dopiero do zainstalowaniu dodatku Vegasaur - funkcja się nazywa "Join Events [Unsplit]".
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Jak Wyłączyć .. - nie wiem jak to nazwać.. przejście A X B moonio 0 900 11-04-2013, 17:20
Ostatni post: moonio
  kto mógły nazwać te efekty Mrventres 6 1,107 07-31-2012, 0:35
Ostatni post: arcoiris
  Pomoc nie wiem jak to nazwać Kreseczka 8 1,575 08-09-2011, 10:00
Ostatni post: DefQon
  Duza waga (wiem wiem duzo tego bylo) NuclearSun 1 1,466 08-20-2010, 0:41
Ostatni post: Bunch

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości