Sony Vegas 8.0 - błąd
#1
Witajcie!

Mam problem.
Otóż przed chwilą zainstalowałem swojego Vegasa Pro 8.0 i już na początku pojawił się problem z którym nie mogę się uporać.
Chciałem zrobić swoje intro... chciałem dodać taką animacje z rozszerzeniem .mov i wyskoczył błąd. Po kliknięciu OK wyłącza mi się SONY VEGAS.

Błąd:
http://zapodaj.net/images/b195e78976f97.jpg

I te literki i cyferki wszystkie:

Cytat:Sony Vegas Pro 8.0
Version 8.0b (Build 217)
Exception 0xC0000005 (access violation) READ:0xAEA0000 IP:0xBB3A2B3
In Module 'QuickTime.qts' at Address 0xBA80000 + 0xBA2B3
Thread: GUI ID=0xE84 Stack=0x139000-0x140000
Registers:
EAX=0aea05e2 CS=001b EIP=0bb3a2b3 EFLGS=00010206
EBX=0a0196f0 SS=0023 ESP=00139c20 EBP=00139c28
ECX=00000178 DS=0023 ESI=0aea0000 FS=003b
EDX=00000002 ES=0023 EDI=0a01d580 GS=0000
Bytes at CS:EIP:
0BB3A2B3: F3 A5 FF 24 95 CC A3 B3 ...: 0B 8B C7 BA 03 00 00 00 ........
Stack Dump:
00139C20: 00139C78 00040000 + F9C78
00139C24: 00139C4C 00040000 + F9C4C
00139C28: 00139C64 00040000 + F9C64
00139C2C: 0BB5B8B4 0BA80000 + DB8B4 (QuickTime.qts)
00139C30: 0A0196F0 09EC0000 + 1596F0
00139C34: 0AE9C170 0AE60000 + 3C170
00139C38: 00004472
00139C3C: 0BB4D8BF 0BA80000 + CD8BF (QuickTime.qts)
00139C40: 0AE9C170 0AE60000 + 3C170
00139C44: 0A0196F0 09EC0000 + 1596F0
00139C48: 00004472
00139C4C: 00004472
00139C50: 0AE9C170 0AE60000 + 3C170
00139C54: 0000000C
00139C58: 0BB5B8A0 0BA80000 + DB8A0 (QuickTime.qts)
00139C5C: 0BBF4F05 0BA80000 + 174F05 (QuickTime.qts)
> 00139C68: 0BBF4F37 0BA80000 + 174F37 (QuickTime.qts)
00139C6C: 0AE9C170 0AE60000 + 3C170
00139C70: 0A0196F0 09EC0000 + 1596F0
00139C74: 00004472
00139C78: 00000000
> 00139C88: 0BBB98B0 0BA80000 + 1398B0 (QuickTime.qts)
- - -
0013FFF0: 00000000
0013FFF4: 00000000
0013FFF8: 0083F20B 00400000 + 43F20B (vegas80.exe)
0013FFFC: 00000000

Dodam, że podobną sytuację miałem w Camtasia Studio, też nie mogłem dodawać filmów ale uporałem się z nią do połowy. Ściągnąłem nowe kodeki i działało, ale nie do końca, bo mogę tam dodawać gotowe filmy tylko z rozszerzeniem .mp4.
Może coś z tego rozumiecie?
Prosze pomóżcie, bo sam sobie nie poradzę.
Odpowiedz
#2
@ref....
Odpowiedz
#3
pewnie nie obejdzie się bez aktualizacji lub reinstalacji quicktime'a i ewentualnego doinstalowania np. VLC. Z własnego doświadczenia unikam montażu plików *.mov - jak już muszę to konwertuję je na AVCHD lub AVI z kodekiem lagarith.
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Sony Vegas Pro 13 Spowolnione Tempo Błąd Karcok 14 876 03-02-2016, 23:18
Ostatni post: Karcok
  Sony vegas przestał działać... Błąd Xtreme2K13 10 1,689 05-01-2015, 13:49
Ostatni post: sirCreeper
  Błąd przy włączaniu Sony vegas pro 11/12 MaTiS909 7 2,870 11-23-2013, 15:25
Ostatni post: matela
  Błąd przy instalacji - Sony vegas 11 patryk2828 0 1,026 08-06-2013, 15:51
Ostatni post: patryk2828
  Sony Vegas 12 Błąd Podczas instalacji! ziomekxxl97 9 2,367 02-08-2013, 19:27
Ostatni post: walerka
  Błąd w uruchomieniu Sony Vegas Pro 11 Mateusz 21 5,880 08-04-2012, 17:45
Ostatni post: Bunch

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości