Czarny ekran i przebłyski obrazu
#1
Witam,
mam problem z moim filmem. Po renderingu w filmie pojawia się czarny ekran na mniej więcej 0.5 sek co kilka sekund. Dodatkowo w miejscu gdzie powinien być efekt przyciemniania lub przejścia, pojawiają się przebłyski obrazu który nie powinien być w tym miejscu. Wersja sony vegas: 11. Pliki z których korzystam:
- plik audio mp3
- wideo MPEG-4, AVC *.mp4
- wideo prosto z frapsa. *.avi

Format do którego renderuje to mp4 AVC 720p, 25 klatek na sekundę. W każdym z filmików wyłączyłem resample.

Mam nadzieję, że wszystko co potrzebne to podałem.

Pozdrawiam
Odpowiedz
#2
używasz wsparcia GPU?
Odpowiedz
#3
Chyba tak. Teraz mam inny problem. Vegas w ogóle nie chce się włączyć. Brak reakcji. Jakieś propozycje?
Odpowiedz
#4
Podczas włączenia (po kliknięciu ikony), przytrzymaj wciśnięty "CTRL+Shift".
Odpowiedz
#5
Przeinstalowałem chyba 10 razy vegas'a i w końcu się włączył. A więc wracam do głównego problemu. W opcjach mam zaznaczone Gpu acceleration of video processing na moją kartę graficzną. Więc co jest problemem?
Odpowiedz
#6
Może karta? Może sterowniki karty?
Spróbuj wyłączyć wszelkie wspomaganie GPU (w właściwościach programu, oraz w ustawieniach renderingu - jeśli tylko to możliwe), i przetestuj, jak jest tym razem.
Sterowniki GPU masz najnowsze?
Odpowiedz
#7
Wyłączyłem grafikę i ustawiłem, żeby tylko procesor pracował. Następnie znów włączyłem grafikę i nie ma różnicy oprócz tego że z grafiką renderowało się ok. 20 sekund szybciej. Ale to tylko 1 minutowy filmik więc nie wiadomo jak będzie gdy zacznę renderować cały.
W ustawieniach ile powinienem ustawić ramu? Mam 3 GB, Windows 7 32bit
Mam wyłączać resample?
Jest jakiś format, który szybciej się renderuje? Obecnie korzystam z Sony AVC/MVC mp4.
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Czarny Ekran po wyrenderowanym filmie SV11 VatoxPlay 12 163 11-07-2016, 19:23
Ostatni post: VatoxPlay
  Czarny ekran zamiast klipu .mati 6 1,065 07-17-2015, 0:06
Ostatni post: mateuszszar
  czarny ekran po renderowaniu timmy98 5 2,622 07-12-2014, 21:37
Ostatni post: mateuszszar
  Pomocy, czarny ekran przy odwtarzaniu plików .MOV icetowerek 8 1,437 05-04-2014, 23:38
Ostatni post: icetowerek
  Pan/Crop sekwencji ze zdjęć powoduje czarny ekran po renderze zoniiic 1 869 04-27-2014, 15:05
Ostatni post: Piciu
  Czarny ekran przy renderowaniu kiedy używam Pan/Crop lechu 7 2,233 01-20-2013, 22:34
Ostatni post: efix

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości