Problem z otwarciem projektu Sony Vegas 8 pro a Internet Play bezprzewodowy
#1
Witam wszystkich forumowiczów i proszę i wyrozumiałość jeżeli moje spostrzeżenia i problem jest błahy, a jednocześnie proszę o pomoc. A mianowicie, posiadam zapisany cały projekt w dany katalogu i niestety po próbie otwarcia projekt ładuje 21% czasem 60%. Nic w tym nie było by dziwnego gdyby nie fakt gdy podłączę do USB komputera internet bezprzewodowy Play i uruchomieniu go, ten sam projekt ładuje się bez problemu. Najciekawsze jest to iż mam kilka projektów po katalogowanych w tym samym czasie i w ten sam sposób, jedne otwierają się bezproblemowo bez Pleya, inne niestety potrzebują wpiętego i uruchomione połączenie Play. Proszę o Pomoc Pozdrawiam Krzysiek
Odpowiedz
#2
Wow, to jest dopiero dziwne! Czego to Vegas nie wymyśli ;). Jedyne co mi przychodzi do głowy, to to, że na modemie z playa zapisała ci się jakaś część projektu (ja mam taki, do którego mogę włożyć kartę microsd).
Odpowiedz
#3
A nie masz czasem jakiejś ehmm bezalkoholowej wersji z "obcym" na pokładzie? Zobacz, czy Ci się komputer nie chce czasem łączyć ze światem jak masz uruchomionego Vegasa (z czym innym niż strona SCS).

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#4
Powiem tak Vegas jest oryginalny zresztą jak wszystko na kompie.
FreeQ - zasugierował o karcie w Play, tak jest karta ale czy jest czy jej brak jest bez znaczenia i nie jest na niej nic zapisane.
Więc dalej pozostaje temat nierozwiązany. A problem jest w tym jeśli zrezygnuję z internetu Play część projektów po prostu się nie otworzy.
Odpowiedz
#5
A jak wtykasz modem, nie mapują się jakies dysku lub coś w tym stylu? Próbowałeś odczekać? Czy mimo czekania nie pojawia się żaden komunikat, że Vegas nie może czegość znaleźć.

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#6
Wiem o co pytasz ...jak SV nie potrafi odszukać czegoś z projektu to wiem że po jakimś czasie wyświetli by wskazać brakujące składniki ale tu po prostu ładuje do 21 czy 60 % a po dłuższym już czasie po kliknięciu myszką zawiesi i brak odpowiedzi...
Odpowiedz
#7
Hmmm co tu jeszcze można by zrobić "na ślepo"... Vegas zaktualizowany? Sterowniki od modemu Play? Kodeki? Może jakiś konflikt występuje. Może litery dysków Ci się zmieniają po wetkaniu modemu? Ale tak czy siak Vegas by zapytał o to, czego nie może znaleźć. Hmmm
OK, a zrób tak, podłącz Play, zapisz projekt w inne miejsce z zaznaczoną opcją "copy media with project" i zobacz, czy przy wyłączonym Play działa.
Zakładam że ścieżki Vegasa (prerender/temp itd.) masz ustawione w jakieś stałe miejsce.

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#8
Wygląda mi to na jakąś próbę łączenia się z netem czy to samego SV czy jakichś użytych w projekcie dodatkowych pluginów. Spróbuj zaciągnąć i uruchomić poniższą aplikację

http://technet.microsoft.com/en-us/sysin...97437.aspx

Pokazuje ona jaka aplikacja się łączy (z próbami włącznie) i gdzie się łączy

a następnie uruchom SV z projektem zarówno z włączonym jak i wyłączonym modemem. Jakby coś wykazało a nie masz pomysłu co z tym zrobić, to wrzuć screenshota.
Odpowiedz
#9
W niedzielę siadam by sprawdzić bo niestety mam wyjazd służbowy .Tak jak efix pisałeś też już kombinowałem i lipa to samo .
vm-rexor zapodałeś ciekawy pomysł, dam znać co wyszło z tego.
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem Sony Vegas Pro 11 Z renderowaniem MikeHD 2 137 10-02-2016, 11:34
Ostatni post: groh
  Problem z Sony Vegas, Crashe, Errory Qris 2 492 09-18-2015, 17:11
Ostatni post: Qris
  Problem z Sony Vegas 12 Kacio94 13 2,918 08-28-2015, 22:56
Ostatni post: mateuszszar
  Sony Vegas Pro 11 Problem. Chester_Master 5 1,073 07-22-2015, 11:13
Ostatni post: mateuszszar
  Problem z Sony Vegas Cenkiel 1 456 06-24-2015, 0:25
Ostatni post: mateuszszar
  sony vegas 13, wtyczki bcc i problem z kartą graficzną szczemp 2 951 03-21-2015, 14:57
Ostatni post: szczemp

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości