Błąd przy tworzeniu pliku - komunikat..
#1
Witam,
Jestem nowy na forum i bardzo miło poznać Waszą społeczność :)
Piszę dlatego że mam problem z Sony Vegas Pro 11. Od 2 dni po próbie renderowania filmu pokazuje mi się komunikat: "An error occurred while creating the media file. Exception thrown by method called". Co dziwne pokazuje się on zawsze po kliknięciu na "Render As" a nie jak czytałem nie dawno po wybraniu formatu mp4. Bardzo Was proszę o pomoc !

Pozdrawiam :)


Załączone pliki Miniatury
   
Odpowiedz
#2
Dołączam się. Mam ten sam problem, na początku nie mogłem wczytać AVI ale przeczytałem, że może brakować kodeków, ściągnąłem k-Lite mega pack i coś jeszcze. Po instalacji okazało się, że dalej nic, znowu szukałem na innym forum i poradzili by ściągnąć Xvid, okazało się, że to była przyczyna. Mam ten sam problem co kolega nie mogę renderować. Proszę o pomoc, z góry dzięki :)
Odpowiedz
#3
Ja instalowałem te kodeki: http://www.dobreprogramy.pl/KLite-Codec-...13137.html Bo potrzebowałem ich do odtwarzania niektórych formatów. I od tamtej pory się to zaczęło. Odinstalowałem ale nadal nic. Proszę o pomoc, to pilne !
Odpowiedz
#4
(01-04-2013, 17:41)wojtek002 napisał(a):  Ja instalowałem te kodeki: http://www.dobreprogramy.pl/KLite-Codec-...13137.html Bo potrzebowałem ich do odtwarzania niektórych formatów. I od tamtej pory się to zaczęło. Odinstalowałem ale nadal nic. Proszę o pomoc, to pilne !

Wojtek popatrz na problemy na tym forum, nikt, żaden baran niezna odpowiedzi na podstawowe pytania. Debile tylko radzą by odinstalować Vegasa zainstalować na nowo i tyle. A jak to nic nie daje to zwalają winę na win'a i twój problem. Patrzyłem na stronkach gdzie kolesie chyba do producentów piszą wiadomości w sprawie tego błędu i tak też nie ma odpowiedzi dość jasnej.
Odpowiedz
#5
najpierw zróbcie porządek w swoich komputerach a baranów to poszukajcie sobie na łące, najpierw piracicie vegasa a potem szukacie wielkiej pomocy.
Nauczcie się kultury osobistej a potem proście o pomoc na jakimkolwiek forum podrostki.
Odpowiedz
#6
(01-06-2013, 7:23)daruncio1 napisał(a):  najpierw zróbcie porządek w swoich komputerach a baranów to poszukajcie sobie na łące, najpierw piracicie vegasa a potem szukacie wielkiej pomocy.
Nauczcie się kultury osobistej a potem proście o pomoc na jakimkolwiek forum podrostki.

daruncio co ty masz do piracenia, jest to taka sama wersja jak oryginał albo trial tylko z własnym kodem rejestracji. Wielu rzeczy tam crak'ować nie trzeba, jak to w każdym programie, wystarczy tylko znaleźć odpowiednie kodowanie. Mam win 7 oryginału i co z tego jeśli to szmelc, gorszy od visty, o XP piracie nie wspomnę. Zajmuje dziesięć +, miejsca niż XP a ma gówno w środku dodali wszystkieikony w HD i się podniecają Hamerykańskie sk*rwystńskie patałachy z monopolem. Jak chcesz wiedzieć wszystko co Hamerykańskie jest do ****. W win 7 mam do pobrania ponad 1.5 GB aktualizacji i są są tyle warte co hoho. Nie mogę zainstalować XP bo to nie mój laptop ;/ Jest jeszcze coś, przeczytałem kilkanaście tematów na tym forum i mało znalazłem konkretnych odpowiedzi na pytania potrzebujących. Wojtek ja miałem problem przy instalacji vegas pro 12, ty masz 11. Co było moim problemem, w trakcie instalacji pokazał się najwspanialszy k*rwysyn win 7, czyli net framework 3.5. Musiałem go poprać, co jest w tym najgorsze, to to, że kilka miechów temu chciałem pobrać American Army 3 i tam też potrzeba Net FW 3.5. Męczyłem się z tym kilka dni i nic, obskoczyłem kilka naście forum i były takie same odpowiedzi jak tutaj na tym, czyli g*wno warte. Każdy pisał, ŻE WIN 7 MA W SOBIE WSZYSTKIE NET FW itd. Na żadne forum nie napisałem, bo wiedziałem, że durnie odpowiedzą to samo. Co oni mówili, że jest możliwość włącz/wyłącz Net FW w panelu sterowania. Oczywiście ja popatrzyłem do tego panelu miałem tam wspaniałego j*banego Net 3.5.1 i nawet WSPANIAŁEGO 4.5 ale k*rwa nie 3.5 sp 1 !!!! W folderze win/framework zobaczłem, czy jest okazało się że jest. Wszystko chciałem odinstalować, udało mi się z 4.5, 4.0, 3.5.1 ale już 2.0 i 1.0 ni ch*ja. Usunąłem cały pieprz*ny rejestr i nic. Czyli co ? Zacząłem ściągać 3.5 ale zaczęło wyskakiwać, że nie mam 2.0a !! Chciałem to zainstalować ale okazało się w trakcie instalacji, że go mam hehe myślałem, że zwariuje. Co się okazuje, win 7 to taki g*wno w którym sk*rwysyny uszczęśliwiając dodali rzeczy, które nie są potrzebne a jak są to nie działają. PIE*DOLEŃCE. Co się stało, z vegas pro 12 poświęciłem kilka godzin chyba z 7 na próbę instalacji, naciskałem znów wszystko wchodziłem w panel sterowania włącz/wyłącz, najśmieszniejsze jest to, że jest tam Net FW 3.5.1 który został odinstalowany ! I moge go zainstalować przez pobranie go w aktualizacjach. Po naciśnięciu by go włączyć, nacisnąłem instalację Vegas pro i O DZIWO RUSZYŁO CUD !!!. Nie byłem długo szczęśliwy, zaczął wyskakiwać komunikat i wtedy zainstalowałem k-lite mega pack i coś jeszcze. Dalej nic, instalacja Xvix wtedy poszło mogłem wczytać AVi po kilku godzinach bawienia się bo miałem zamiar dodać napisy do filmu okazało się, że nie mogę renderować i mam ten komunikat co ty Wojtku dałeś zdjęcie. Przed chwilą chciałem odinstalować i znów zainstalować vegas'a i co się okazuje, że nie mogę bo ten J*BANY NET FRAMEWORK ! Ściągam wersje 10 platinum może tam nie trzeba tego g*wna a jeśli trzeba to nie mam już innych pomysłów. Wojtku nie napisałeś jakiego masz win'a jeśli nie masz net 3.5.0 to zainstaluj i sprawdź może to jest problem, bo ja nie dam rady !
Odpowiedz
#7
Ja używałem vegasa na różnych systemach z praktycznie tym samym zestawem kodecków czyli K-lite Codeck Pack plus xvid i problemów nigdy nie miałem z utworzyniem pliku wyjściowego a nowsze wersje vegasa działają najlepiej na windows7 wg mnie.
A tak wogóle to co wrzucasz do tego vegasa?
Odpowiedz
#8
(01-06-2013, 13:44)daruncio1 napisał(a):  Ja używałem vegasa na różnych systemach z praktycznie tym samym zestawem kodecków czyli K-lite Codeck Pack plus xvid i problemów nigdy nie miałem z utworzyniem pliku wyjściowego a nowsze wersje vegasa działają najlepiej na windows7 wg mnie.
A tak wogóle to co wrzucasz do tego vegasa?

Chciałem zrobić tylko napisy do filmu i ten film zrobiłem w avi bo tak osoby na forum robiły, avi najpopularniejszy więc musi być najłatwiej. Oczywiście to tylko durne napisy, mogłem zrobić je wszędzie indziej ale tylko w sony vegas znalazłem filmik jak koleś dodaje napisy i od razu bez zastanowienia, bo po co mam szukać czegoś innego i się męczyć co i jak nacisnąć. Napisy zrobiłem, wszystko wspaniale "szybko", trochę się męczyłem, bo były zamazane teksty jakie wpisuje na film, czcionki się blokowały i same "wybierały". Kilka godzin mi zajęło, nie jestem dobry w klocki z programami do edycji wideo. Po skończonej pracy nie da się zapisań, czyli render i komunikat jak podał wojtek. Próbowałem używać WMM ale on cholernie się ścinał a opcji do dodawania napisów i ich ustawiana na film w odpowiednich miejscach była dla mnie nie do ustawienia. Moim zdaniem to coś z kodekiem albo z net framework 3.5.0, bo jak to możliwe, przy instalacji potrzebny, u mnie jakimś cudem zainstalował się bez tego 3.5.0 (jakiś błąd?) i działał aż do teraz gdy go odinstalowałem i nie mogę ponownie zainstalować bo brak 3.5.0 ;/ Paradoks
Odpowiedz
#9
avi to kontener a jaki kodek był użyty do avi? i jaki masz system w koncu bo się już pogubiłem?
Odpowiedz
#10
MAtMAks1 - chętnie bym Ci pomógł, ale Ty najpierw musiałbyś się przełamać, i chcieć pomocy. Jak na razie rzucasz na wszystkie strony gównem...
Pierwsza sprawa, to niestety, ale musisz zrobić porządek z windowsem. Uaktualnienia to są poprawki. Skoro Microsoft je wydał (szczególnie te krytyczne), to znaczy, że znaleźli błąd i go naprawili. Jeśli wzbraniasz się od poprawek, to świadomie chcesz mieć dziurawego windowsa.
Druga sprawa - zarówno windows jak i vegas crackowany różni się od oryginału. To nie czasy vegas 7 oraz windows xp, gdzie wystarczyło podać klucz, i tyle. Teraz, crack ingeruje w biblioteki dll programu. Nie jestem teraz w temacie, ale swego czasu, istniały dwa cracki na vegasa. Jeden z nich robił taki burdel, że niektóre funkcje znikały z programu.
Sprawa trzecia. NetFramework to zbiór bibliotek. Jest to jakby część programu (taki srandardowy kod). Producenci różnych programów nie muszą więc pisać całego kodu od podstaw, tylko wykorzystują ten standardowy (choćby dla oszczędności czasu, miejsca, oraz wychodząc z zasady - jeśli już ktoś to napisał, to po co "odkrywać koło na nowo"). Oczywiście takie wyjście ma swoje plusy i minusy - również. Tak czy inaczej, do prawidłowego działania vegas potrzebuje prawidłowo zainstalowanego NetFr. w wersji 3.5.
Sprawa czwarta, to problem z AVI. Najpierw musisz sprawdzić, co w tym AVI jest, bo jak już wiesz, AVI to tylko kontener, a w środku może znajdować się różne gówno, łącznie z czymś, co wg norm, w AVI nie powinno się znajdować. Najlepiej takie rzeczy odczytać za pomocą MediaInfo (masz K-lite codec pack, to masz MediaInfo - instaluje się domyślnie). Sprawdź jaki jest tam kodek dla strumienia wideo. Jeśli Xvid, to niestety kodeki k-lite nie wystarczą. One mają TYLKO kodeki do odtwarzania. Musisz wejść na stronę http://www.xvid.org - pobrać pełną instalkę kodeków (spokojnie - są bezpłatne). Zainstalować (instalka posiada wersje zarówno x86 jak i x64). Teraz będziesz mógł w Vegasie otwierać i renderować do XviD.

A na koniec, jeszcze jedna rzecz, która Cię nie pocieszy. Musisz odinstalować vegasa, najpierw zrobić porządek z windowsem, net framworkiem, a dopiero, jak wszystko będzie działać (ja bym jeszcze przeczyścił rejestr - ale tylko przeczyścił, nie usuwał, bo po usunięciu rejestru, windows nie wstanie; i dopiero teraz instalował Vegasa.
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Nieznany błąd przy próbie renderingu do MP4 (.mp4) Kano 0 97 09-29-2016, 15:49
Ostatni post: Kano
  Błąd przy renderowaniu pokazu zdjęć Yohualtecuhtli 0 213 02-22-2016, 15:58
Ostatni post: Yohualtecuhtli
  Batch render - nazwy (błąd przy renderowaniu) tsonga 2 529 06-01-2015, 8:38
Ostatni post: tsonga
  Błąd przy otwieraniu projektu lanceq 9 724 05-19-2015, 11:59
Ostatni post: mateuszszar
  Komunikat : "the file is most likely corrupt or of an unknown format" Bezuzyteczny 13 1,777 03-16-2015, 20:57
Ostatni post: mateuszszar
  Pomocy!! błąd przy renderowaniu filip1111 1 660 02-09-2014, 21:24
Ostatni post: Vitrano

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości