Problem z renderowaniem - 'Nie okreslony błąd'
#1
Witam.

Piszę tu, ponieważ chciałem wyrenderować film. No i jak kliknąłem render to wyskoczył błąd:

An error occured while creating the media file bla bla bla.mp4
The reason for the error could not be determined.

Proszę, pomóżcie. Co mam zrobić żebym mógł wyrenderować ten film?
Z góry dzięki za pomoc. Za szybką pomoc. :)
Odpowiedz
#2
Nie wiem jak reszta userów, ale ja za wróżkę czy jasnowidza się nie uważam :)
Napisz coś więcej, co jest Twoim materiałem wejściowym, jak ustawiłeś projekt, w jaki sposób renderowałeś, jaki masz system, wersję Vegasa, numer buta, ulubiony kolor itp.
Odpowiedz
#3
(11-24-2012, 23:32)moonscape napisał(a):  Nie wiem jak reszta userów, ale ja za wróżkę czy jasnowidza się nie uważam :)
Napisz coś więcej, co jest Twoim materiałem wejściowym, jak ustawiłeś projekt, w jaki sposób renderowałeś, jaki masz system, wersję Vegasa, numer buta, ulubiony kolor itp.

Materiał wejsciowy: filmy z sims 3
projekt: najwyzsze
renderowałem: render as - ustawienia apple ipod 640x480 i wiele wiele innych ktore tak samo nie działały
win 7 32bit
vegas 11
reszta chyba zbedna ;)
Odpowiedz
#4
(11-24-2012, 23:15)damian1515 napisał(a):  An error occured while creating the media file bla bla bla.mp4
The reason for the error could not be determined.

Witam

"Wystąpił błąd podczas tworzenia plików multimedialnych. Powodu błędu nie da się określić" - przynajmniej ja tak to odczytałam.

Kiedyś miałam podobny problem.
Nie wiem czy u Ciebie zda to egzamin, ale w moim przypadku pomogło.
Namierzyłam po prostu to miejsce gdzie Vegas wyrzucał ten komunikat i okazało się, że "clip" - mimo, że na podglądzie się odtwarzał -był w jakiś sposób w tym miejscu uszkodzony. Wyrzuciłam go i zastąpiłam innym i wszystko zaskoczyło. Render odbył się bez problemu.
To by było na tyle.

pozdrawiam
Odpowiedz
#5
(11-24-2012, 23:49)nikita13 napisał(a):  
(11-24-2012, 23:15)damian1515 napisał(a):  An error occured while creating the media file bla bla bla.mp4
The reason for the error could not be determined.

Witam

"Wystąpił błąd podczas tworzenia plików multimedialnych. Powodu błędu nie da się określić" - przynajmniej ja tak to odczytałam.

Kiedyś miałam podobny problem.
Nie wiem czy u Ciebie zda to egzamin, ale w moim przypadku pomogło.
Namierzyłam po prostu to miejsce gdzie Vegas wyrzucał ten komunikat i okazało się, że "clip" - mimo, że na podglądzie się odtwarzał -był w jakiś sposób w tym miejscu uszkodzony. Wyrzuciłam go i zastąpiłam innym i wszystko zaskoczyło. Render odbył się bez problemu.
To by było na tyle.

pozdrawiam

mam ok 50 osobnych scen sprawdzac?! pojawiło mi się takie coś że robiło te złe piliki offline ale potem mi sie komp zawiesił i jak załączytłem znowu to juz to sie nie pokazało i znowu mam wszytskie pliki i nie wiem ktore są dobre.. jak wywołać znowu takie coś?
Odpowiedz
#6
możesz np. za pomocą "render to new track" renderować po fragmencie, a jak już Ci się uda całość zrobić to vegas przy ponownym renderze nie powinien ci tego przeliczać. Warunek wszystkie fragmenty musza mieć takie same ustawienia renderu. No a jak Ci się wywali po drodze to już będziesz wiedział gdzie szukać.
żmudne ale czasami trzeba się "pobawić".
Poza tym na podglądzie widać kiedy się wywala, no ale trzeba by obserwować proces .
pozdr.
Odpowiedz
#7
Ja miałem ten sam problem z Sony Vegasem Pro 11.
"An error occured while creating the media file Untitled.mp4"

Jak zainstalowałem Sony Vegas to wszystko było ok i się renderowało,
ale wyszedł nowy sterownik dla kart graficznych Nvidia i go zainstalowałem, po zainstalowaniu zrobiłem kilka filmów i też nie było problemu, ale gdy zostawiłem włączony komputer przy wysyłaniu do YouTube to ekran zgasł, później jeszcze parę innych zdarzeń, więc postanowiłem wrócić do poprzedniego sterownika, gdy to zrobiłem zaczęły się problemy z Sony Vegasem, każdy film nie mógł się zrenderować nawet ten który wcześniej się zrenderował bez problemu, dowiedziałem się że gdy zmieniłem sterowniki do karty graficznej na nowsze to sony vegas wykrył moją kartę graficzną i za pomocą jej GPU zaczął renderować filmy, gdy zaś, sterowniki zmieniłem to zapis ten pozostał ale program nie widział karty graficznej a mimo to przez jej GPU chciał renderować.

Problem rozwiązałem w zmianie procesora który ma renderować filmy.
W "Render As" w swoim profilu dla renderowania filmów "YouTube 720p" (MainConcept AVC/AAC (*.mp4)) po kliknięciu na "Customize Template" zmieniłem w "Encoding Mode" z "Automatic" na "Render using CPU only" i problem się rozwiązał.

Mam nadzieje że pomogłem, od tej pory już nie mam z tym problemów na razie :P
Odpowiedz



   


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości