Błąd przy włączaniu Sony vegas pro 11/12
#1
Witam , pisze tutaj bo chyba nic innego mi nie pozostało , tak więc posiadam Sony Vegas pro 11 i pro 12 . Problem pojawia się przy obu wersjach więc to nie wina wersji . Wskakuje przy ładowaniu się paska (A dokładnie na ,,Initializing GPU-accelerated video processing'' ) , pojawia się okno dzięki któremu mogę wysłać raport do Sony . Na stronie producenta piszą żeby pobrać najnowsze aktualizacja , aczkolwiek nic to nie pomaga .
Reinstall również nic nie daje . Załączam raport tego błędu i czekam na szybką pomoc . Z góry dziękuje




Problem Description
Application Name: Vegas Pro
Application Version: Version 12.0 (Build 367) 64-bit
Problem: Unmanaged Exception (0xc0000005)
Fault Module: C:\Program Files\Sony\Vegas Pro 12.0\vegas120.exe
Fault Address: 0x0000000000000000
Fault Offset: 0x0000000000000000

Fault Process Details
Process Path: C:\Program Files\Sony\Vegas Pro 12.0\vegas120.exe
Process Version: Version 12.0 (Build 367) 64-bit
Process Description: Vegas Pro
Process Image Date: 2012-09-14 (Fri Sep 14) 12:31:36[/size]
Odpowiedz
#2
Mam ten sam problem. Prosze o pomoc
Odpowiedz
#3
to trzeba wyłączyć wspomaganie GPU. Pewnie karta jest trochę lipna...
Odpowiedz
#4
Mam SV na laptopie i jak wyłącze jedną z kart dedykowaną lub zintegrowaną to sv działa wie ktoś jak to naprawić?
Win 8.1 64 bit
karty AMD HD7670M i AMD HD 6520G

(10-27-2013, 14:49)mateuszszar napisał(a):  to trzeba wyłączyć wspomaganie GPU. Pewnie karta jest trochę lipna...

jak to wyłącyć?
Odpowiedz
#5
@ref...
Odpowiedz
#6
Potrafi ktoś mi pomóc?
Odpowiedz
#7
odświeżanie przestało działać?
Przecież napisałem - wyłączyć wspomaganie GPU.
Najpierw przywróć domyślne ustawienia Vegasa (o ile dobrze pamiętam, trzeba przytrzymać "shift" razem z startem programu - ale to sobie musisz sprawdzić na forum, bo ja baaaardzo dawno nie korzystałem z tego skrótu).
Jak się uruchomi, to wchodzisz w preferencje i wyłączasz wspomaganie GPU.

Druga sprawa - próbowałeś zaktualizować sterowniki GPU do najnowszych, oraz wersję Vegasa - też do najnowszego?
Odpowiedz
#8
Problem naprawiony. Powodem były 2 karty graficzne i dopiero nowe sterowniki dedykowane na win 8.1 naprawiły problemy
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Nieznany błąd przy próbie renderingu do MP4 (.mp4) Kano 0 98 09-29-2016, 15:49
Ostatni post: Kano
  Sony Vegas Pro 13 Spowolnione Tempo Błąd Karcok 14 873 03-02-2016, 23:18
Ostatni post: Karcok
  Błąd przy renderowaniu pokazu zdjęć Yohualtecuhtli 0 213 02-22-2016, 15:58
Ostatni post: Yohualtecuhtli
  Sony Vegas - error 0xc00d003c (message missing) - przy renderowaniu M-Zalew 2 494 11-09-2015, 18:14
Ostatni post: M-Zalew
  Sony Vegas 13 -dziwne piski przy montażu filmu. klinone 20 2,120 10-22-2015, 1:12
Ostatni post: Andrzey
  Sony Vegas 12 i 13 zacinają się przy próbie edytowania renderowanego wcześniej filmik bonis1996_00 3 544 08-25-2015, 14:13
Ostatni post: mateuszszar

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości