Filmy bez dzwięku.
#1
Witam wszystkich forumowiczów.

Zjawiłem się tutaj ponieważ mam problem z montażem filmów w Sony Vegas Pro 8.0. Nagrywam filmy kamerą Canona w formacie .MOD. Filmy są nagrywane z dźwiękiem. Natomiast gdy odpalam je w Vegasie nie ma ścieżki dźwiękowej... Próbowałem zmieniać formaty na .mpeg , .avi czy .mp4 jednak nic to nie dało. Bardzo proszę o pomoc, bo jestem przyzwyczajony do Vegasa i nie chce przerzucać się na inne programy...
Odpowiedz
#2
Nie miałem jeszcze dane pracować na takich plikach, umieść jakiś 10-20MB plik gdzieś na serwie, potem daj linka, coś pokombinuję. Wiem, że kiedyś ktoś miał podobny problem (na innym forum), ale tam nikt nie był w stanie tego rozwiązać. Znaczy, poprzez konwersję do innego formatu dało się, ale jest to uciążliwe, czasochłonne i ogólnie ostateczne :P
Nie udzielam odpowiedzi na PW.
Odpowiedz
#3
Możliwe że to wina kodeków (przeważnie jest dźwięk a obrazu nie) spróbuj przekonwertować np. do AVI przez jakiś kodeck, który masz zainstalowany.
Odpowiedz
#4
Polecam SUPER© albo soft Pazery. Używam Pazera MP4 to AVI Converter dla filmów youtube oraz z mojego telefonu (vegas nie łapie, sukinkot)
intermason//youtube | "Everything's shiny, Cap'n. Not to fret." - Google Wave i chyba ktoś jeszcze.
Odpowiedz
#5
To nie wina Vegas tylko kodeków, należy zainstalować odpowiednie i będzie ok. Zainstalowałem to trzeba i bierze mi bez problemu filmy z telefonu, kamery czy innych źródeł.
Odpowiedz
#6
No tak, ale czasami sam Vegas w sobie ma problemy, dlatego wtedy dobrz użyć tego programu Pazer. Fajne narzędzie jak ściągamy filmy z YT, potem tylko konwertujemy za pomocą Pazera na np. DVD-PAl i hulaj dusza ;P
Nie udzielam odpowiedzi na PW.
Odpowiedz
#7
Szybkie w sumie, jeśli pobieram z yt to kopiuje z folderu cache przeglądarki i konwertuje tym programem pazery.
Odpowiedz



   


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości