Słaba jakość w pewnym momencie filmu.
#1
Witam.

Szukałem w dziale dotyczącego Renderowania problemu podobnego do mojego i niestety nic nie znalazłem.

Polega on na tym że filmik jest odtwarzany wszystko ładnie działa, i nagle zaczyna się straszna pixeloza, wszędzie kwadraty i nic nie widać.

Tutaj film na którym występuje problem: (1:56 się zaczyna pierwszy)
;

   
Tutaj są ustawienia w jakich renderuje.
Jest to standardowy template Internet 1080.
I troche zmniejszony bitrate, ponieważ i tak nie ma różnicy na wyższym a tym który używam obecnie.


Problem ten sam występował w formacie .wmv, w innych nie próbowałem, bo film ma trafić na Youtube, a moje łącze nie jest super szybkie na uplodzie przez co nie mogę sobie pozwolić na dużą wage pliku.
A każdy mój filmik trwa ponad 7minut.


Pozdrawiam
Odpowiedz
#2
Wygląda to albo na problem z rodzajem klatek kluczowych w koedku mpeg albo mechanizm variable bitrate nie radzi sobie z obrazem. W tym drugim przypadku możesz wyłączyć vbr i wpisać na sztywno wartość transferu pomiędzy min a max np 10000000. W przypadku pierwszym może okazać się, że będziesz musiał zmienić format i kodek np. na xvid.
Odpowiedz
#3
Ale VBR ustawić zakres 10 000 000 czy może Constant ustawić 10 000 000, czy to jest bez znaczenia?
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Jakość filmu po renderowaniu Crime1 11 1,318 10-14-2015, 11:46
Ostatni post: mateuszszar
  Jakość filmu LudekRasta 6 956 05-01-2015, 11:37
Ostatni post: sirCreeper
  Youtube psuje mi jakość filmu dnarec 24 4,571 12-14-2014, 23:35
Ostatni post: dnarec
  Jak poprawić jakość filmu, lepsze oświetlenie, cieplejsze kolory, dobór muzyki Patrico 5 2,082 11-12-2014, 23:35
Ostatni post: Jamaika
  Zła jakość po wyrenderowaniu filmu i wrzuceniu na YouTube.. Screen-PL 53 25,867 08-12-2014, 22:10
Ostatni post: Jamaika
  YT psuje jakość filmu. mfiliopo 5 3,042 06-15-2014, 17:17
Ostatni post: mfiliopo

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości