Zielony podgląd
#1
Witam!
Dawno mnie tu nie było. Mam taki problem. Kiedy pakuje film do vegasa w formacie .mov ekran podglądu jest zielony. Dźwięk odtwarzany jest normalnie, ale obrazu nie widać. Po renderingu to samo. K-lite codec pack zainstalowany, quicktime przeinstalowany. Nie mam już pomysłów. Może wy mi pomożecie. Używam vegasa 11.0 ale teraz przeinstalowuje po wszystkich vegasach od 9.0 - 12.0 aby sprawdzić czy wszędzie ten sam problem. Mój komputer spokojnie spełnia wymagania vegasa. A oto screen.

[Obrazek: a2gd1.jpg]
____________________
Prizes are like haemorrhoids. Eventually every asshole gets one.
Odpowiedz
#2
Zainstaluj K-Lite Codec Pack Full (przy instalacji wybierz "Lots of stuff"), który ma już kodeki dla .mov. A QuickTime wywal.
Odpowiedz
#3
@kamild1996 - dlaczego wprowadzasz ludzi w błąd?
Program Vegas ma w wymaganiach Quick Time'a w odpowiedniej wersji! Możesz użyć Quick Time Alternative, ale nie pisz o kodek-paczkach.. bo zwykle przez takie rady są późniejsze posty, że coś tam nie działa.
Przede wszystkim należało by zacząć od tego, żeby kolega MekronS sobie sprawdził, jakim kodekiem jest zakodowany ten MOV. A pisanie, że "mój komputer spokojnie spełnia wymagania" niewiele mówi o sprzęcie. Jak chcesz poinformować, jaki masz sprzęt, to napisz dokładnie, a nie, że "jest spoko - da radę". Dobrze?
Odpowiedz
#4
Mam dokładnie ten sam problem. Mov jest zakodowany kodekiem h.264. Mam Vegasa 9e i zainstalowanego Quick Tima 7.73.80.64. Proszę o radę jak to odkodować.

Quick Time Alternative nie pomógł :(
Odpowiedz



   


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości