Sony zawiesza tylko przy usuwaniu, cofaniu pliku na timeline
#1
Witam.
Od dłuższego czasu kopię w wątkach i znalazłem tylko temat Art-bi który wydaje się być wspólny z moim problemem.
A mianowicie Sony vegas Pro 10. wersja oryginalna legalna wiesza się przy pracy na pikach AVCHD z aparatu GH2.
Wcześniej, już w tamtym roku nigdy nie było takich problemów przy pracy na plikach SD. Ani też przy plikach hdv z kamery xh-a1.
Obrabiam film, i nagle tnę klip, część chcę usunąć niepotrzebną część i program staje. Robiłem 3 projekty po ok 3 godziny i co chwila zwiecha. Przy następnym projekcie była zwiecha może ze 3 razy. Przełknąłem. Dzisiaj robię nowy projekt i to samo. Próbowałem chyba wszystkiego, łącznie z przeinstalowaniem windowsa. Instalowałem też różne softy a,b,c,d,e
Windows 7, 64 bit. Sony vegas 64 bit również się tak zawiesza.
Nie mam pretensji do programu bo ponad rok elegancko działał na lżejszych plikach. Ramu jest 8 GB firmy elixir. Czy tego ramu jest za mało?
Gdzie szukać problemu?
Dodam iż można pracować na nim dopóki nie będę chciał czegoś usunąć lub cofnąć jakiegoś działania.
Powiem też że program faktycznie sam zamienia pliki. Ktoś już o tym kiedyś wspominał. Ale to inna bajka i dzieje się tak tylko wtedy kiedy importujemy jakiś inny projekt do danego projektu na linię czasu.
Ale to wieszanie nie mam pojęcia . Może ktoś coś pomoże bo już nie mam siły.

Sony vegas 10pro legal
windows 7 legal 64bit
procek core i5-760 2,8GHZ
karta grafiki GT430
dysk 1TB 32MB SATA
Odpowiedz
#2
Ten gh2 w jakim formacie pisze dźwięk
Odpowiedz
#3
(08-28-2012, 23:32)walerka napisał(a):  Ten gh2 w jakim formacie pisze dźwięk

Dolby AC3 48 000Hz
Możliwe żeby dźwięk w tym maczał paluchy?
Odpowiedz
#4
Duże prawdopodobieństwo, jeśli ac3 nie jest "prawilne" i nie pasuje vegasowi to po prostu się wywala. Sam to przerabiałem
Odpowiedz
#5
(08-28-2012, 23:44)walerka napisał(a):  Duże prawdopodobieństwo, jeśli ac3 nie jest "prawilne" i nie pasuje vegasowi to po prostu się wywala. Sam to przerabiałem

To może jakaś podpowiedź bo nie ukrywam że muszę się łapać wszelkich sugestii. Ale czasem właśnie jest tak że chodzi i nic się nie wiesza. Ale najczęściej jest tak że jak odpalę projekt to wszystko działa jakieś 2 minuty. Potem już przy usuwaniu jest zwiecha. Już tak kiedyś cały film robiłem. Po trochu.
Odpowiedz
#6
A co ci można poradzić? Weź zaimportuj kilka plików na timline do vegasa nie bezpośrednio, ale poprzez trimer bez dźwięku. Zobacz czy ci się wywala vegas i masz odpowiedź. Jak możesz to podwieś gdzieś jakiś klip
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  SV zawiesza się przy renderowaniu darooo 1 1,717 09-04-2013, 11:36
Ostatni post: efix
  program zawiesza się przy ładowaniu pliku tsonga 5 1,362 03-15-2013, 1:41
Ostatni post: Pinto
  Podwójny rozmiar pliku w Sony DVD Architect krystek23 1 737 02-02-2013, 14:36
Ostatni post: mateuszszar
  Błąd przy tworzeniu pliku - komunikat.. wojtek002 14 4,163 01-06-2013, 17:02
Ostatni post: wojtek002
  Problem z Vegasem, przy usuwaniu klipu zawiesza się Gordon Sacrilegist 5 1,353 09-08-2012, 21:40
Ostatni post: crazyjoe
  Hej.. Problem z importowaniem pliku do sony dominikPE 8 4,137 07-09-2012, 15:10
Ostatni post: Krzy$ieK

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości