Vegas Movie Studio Platinum 10 przestał działać, przyczyna nieznana
#1
Witam.

Instaluję SVMSP10. Rejestruję online bez problemu i program działa. Montuję ujęcia przez kilkanaście dni, a potem, przy którymś z kolei, normalnym podejściu do uruchomienia, pojawia mi się klepsydra przez parę sekund. Chwila pauzy, kolejna klepsydra i koniec. Program dłużej się nie włącza.

Tak, wiem, że to forum dotyczy generalnie wersji Pro, ale swego czasu miałem identyczny problem z obiema Prami, których próbowałem (10 i 11) - więc podejrzewam, że przyczyna jest taka sama jak poprzednio i ktoś może ją znać.

Jak zawsze wdzięczny za każdą pomoc
Skrzyp
Odpowiedz
#2
Hoho, chyba po spływie już, robi się filmik! :)
Sprawdź dobrze, a) czy nie przegrzewa Ci się komp (przedmuchaj go) b) koniecznie sprawdź dysk. Vegas sam z siebie od tak nagle nie przestaje działać, skoro chodził przez parę dni a teraz staje, jak sądzę zostawiając proces w pamięci to coś nie tak jest z kompem. c) przeinstaluj dotNet.
Instalowałeś z płytki czy ściagnałeś aktualną wersje z SCS?

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#3
No właśnie próbuję coś zacząć z tym filmem, ale cały czas coś mnie odrywa... Jutro muszę do Wisły na wesele, bo mnie zaprosili... Dopiero jak wrócę, to naprawdę zacznę montować.

Instalowałem z płyty. Program nie zostawia procesu w tle. Dysk raczej się nie przegrzewa, ledwo go słychać. Odezwę się jeszcze dzisiaj, jak wrócę ze spotkania pospływowego i przeinstaluję framework.
Odpowiedz
#4
Przeinstaluj również Vegasa, bo przypuszczam, że ten na płytce nie jest ostatnim najświeższym wydaniem :)
Zawsze warto śledzić update'y, i instalować najnowszą wersję. (klucz zostaje ten sam).
Odpowiedz
#5
Ty, ale tak w ogóle dostałeś wersje 11 a nie 10, coś innego instalujesz?

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#6
(08-13-2012, 22:17)Skrzypiec napisał(a):  Instaluję SVMSP10
Odpowiedz
#7
No właśnie, a wg mojej wiedzy (bo znam kolegę) powinien SVMSP11 :)

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#8
Tak, mam 11. W menu płyty jest "Instaluj SV10", a instaluje się 11. Pewnie się kopnęli i tak zostało, więc mogło mi się pochrzanić. :) A i bez tego te wszystkie wersje mi się mylą. Tak, czy inaczej:
- przywróciłem .net4 do stanu wyjściowego
- próbowałem zainstalować .net 2.0, 3.0, 3.5 i 3.5sp1, ale żaden z nich się nie daje, a wersja 3.5 jest ponoć domyślnie zainstalowana (i uruchomiona) z Winem7
- przeinstalowałem Vegasa
- żadnych zmian.
Jadę na wesele (niestety mnie zaprosili) i będę mógł sprawdzić/odpisać dopiero za 4 do 6-ciu dni.
Odpowiedz
#9
Jak wrócisz zupdatuj Vegasa, a jak nic nie da, to łap mnie na priva spróbujemy zdalnie coś zrobić. Sprawdź jeszcze dysk, zrób skana i defragmentację.

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#10
Zaktualizowałem i działa. Teraz mi się przypomniało, że zanim odmówił posłuszeństwa, Sony Net Notify powiadomił mnie o możliwości aktualizacji. Albo nie miałem czasu, albo wcisnąłem zły przycisk - w każdym razie odrzuciłem ofertę, a parę dni później program się zbiesił. Wygląda mi to tak, jakby Sony Creative Software nie do końca akceptowało decyzję użytkownika o odrzuceniu aktualizacji. Żeby to był pirat, to bym zrozumiał, ale na legalu trochę mnie to dziwi... I co nieco martwi, bo nie mam w domu internetu, a nie uśmiecha mi się dylanie do biblioteki UM za każdym razem, kiedy SCS sobie tego zażyczy... Ale co zrobić... [w tle dźwięk frustracji, niemożliwy do zapisania, ale zbyt prozaiczny, by go nagrywać i zamieszczać].
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Efekty mediów. Movie studio Platinum 13 wiewi0r1985 2 77 11-18-2016, 19:21
Ostatni post: szczemp
  Sony vegas przestał działać xyrand 1 101 11-07-2016, 18:19
Ostatni post: mateuszszar
  Jak renderować w 4k za pomocą Movie Studio 12? TheSunny 5 157 10-29-2016, 15:17
Ostatni post: Pinto
  Timecode w Movie Studio Platinum 12 TheSunny 4 143 10-26-2016, 18:10
Ostatni post: TheSunny
  Sony Vegas Pro przestał działać kenobii 4 221 10-09-2016, 13:22
Ostatni post: kenobii
  Sony Vegas Pro 13 przestał działać Nevir 11 1,261 08-27-2016, 20:51
Ostatni post: marcin_open

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości