Ładowanie filmu zatrzymuje się na 48%
#1
Witam, wczoraj wrzucałem klipy, nagle jeden stanął na 48% i zawiesił mi komputer, reset, znowu, zawiesił, reset i tak dalej.

Inne klipy wchodzą... tylko ten jeden się zawiesza.
Czym to może być spowodowane?

wersja jakiej używam to pro 11
Odpowiedz
#2
(08-09-2012, 15:13)Hyperball napisał(a):  Czym to może być spowodowane?

tym, że ten klip jest inny od pozostałych.

A co jest innego? Nie wiem, bo nie napisałeś NIC na jego temat. Musisz sobie sprawdzić, porównać (np. za pomocą MediaInfo - tam możesz sprawdzić właściwości klipów).
Odpowiedz
#3
Klipy to 4x6min gameplay z BF3 - nagrane frapsem... nie wiem? Może być to spowodowane błędami w nagraniu? Da sie to naprawic?



(08-09-2012, 15:46)mateuszszar napisał(a):  
(08-09-2012, 15:13)Hyperball napisał(a):  Czym to może być spowodowane?

tym, że ten klip jest inny od pozostałych.

A co jest innego? Nie wiem, bo nie napisałeś NIC na jego temat. Musisz sobie sprawdzić, porównać (np. za pomocą MediaInfo - tam możesz sprawdzić właściwości klipów).
Odpowiedz
#4
Ciekawe dane odczytałeś za pomocą MediaInfo - który prosiłem, żebyś użył.

Jeśli masz w dupie moje rady, to nie pozostaje mi nic innego, jak zlitować sie nad Tobą i Cię nie opierdzielić, tylko poczekać, jak jeszcze raz przeczytasz ZE ZROZUMIENIEM, i napiszesz o co prosiłem :)
Odpowiedz
#5
Ciekawe gdzie napisałeś, żebym użył media info i napisał to tutaj.
Napisałeś że MOGĘ sobie tym sprawdzić.
Teraz się za to zabieram.


http://wklej.org/id/807341/


(08-09-2012, 15:54)mateuszszar napisał(a):  Ciekawe dane odczytałeś za pomocą MediaInfo - który prosiłem, żebyś użył.

Jeśli masz w dupie moje rady, to nie pozostaje mi nic innego, jak zlitować sie nad Tobą i Cię nie opierdzielić, tylko poczekać, jak jeszcze raz przeczytasz ZE ZROZUMIENIEM, i napiszesz o co prosiłem :)
Odpowiedz
#6
(08-09-2012, 16:06)Hyperball napisał(a):  Ciekawe gdzie napisałeś, żebym użył media info...

(08-09-2012, 15:46)mateuszszar napisał(a):  np. za pomocą MediaInfo - tam możesz sprawdzić właściwości klipów).
Odpowiedz
#7
No i mam:

http://wklej.org/id/807341/


(08-09-2012, 16:13)mateuszszar napisał(a):  
(08-09-2012, 16:06)Hyperball napisał(a):  Ciekawe gdzie napisałeś, żebym użył media info...

(08-09-2012, 15:46)mateuszszar napisał(a):  np. za pomocą MediaInfo - tam możesz sprawdzić właściwości klipów).
Odpowiedz
#8
Wszystkie klipy są zakodowane tym samym kodekiem (FPS1)? Czy tylko ten, który się nie wczytuje poprawnie?
Był już kiedyś taki temat: http://sonyvegas.info/thread-3002.html
Jeśli zainstalowanie nowego kodeka FPS1 nie pomoże, to trzeba będzie konwertować na inny - bardziej strawny kodek. Jeśli już do tego dojdzie, zwróć uwagę, jakie formaty są dobre dla Vegasa (łatwe w obrabianiu), oraz nie zmieniaj parametrów (rozdzielczość oraz klatki/s).
Odpowiedz
#9
ten z kolei się łaaduje poprawnie (jest to kolejny part tego samego filmu, fraps dzieli pliki na części (kiedy zbliża sie do 4gb)

http://wklej.org/id/807365/


pomoże ktoś ???




(08-09-2012, 16:45)mateuszszar napisał(a):  Wszystkie klipy są zakodowane tym samym kodekiem (FPS1)? Czy tylko ten, który się nie wczytuje poprawnie?
Był już kiedyś taki temat: http://sonyvegas.info/thread-3002.html
Jeśli zainstalowanie nowego kodeka FPS1 nie pomoże, to trzeba będzie konwertować na inny - bardziej strawny kodek. Jeśli już do tego dojdzie, zwróć uwagę, jakie formaty są dobre dla Vegasa (łatwe w obrabianiu), oraz nie zmieniaj parametrów (rozdzielczość oraz klatki/s).
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Film zrenderowany zatrzymuje się na Blu Ray BladeOstrze 4 1,143 09-08-2013, 10:02
Ostatni post: BladeOstrze
  Renderowanie się zatrzymuje turpat 2 1,522 08-14-2012, 16:05
Ostatni post: turpat
  Bardzo wolne ładowanie projektu jj3 4 1,365 01-02-2011, 21:12
Ostatni post: jj3

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości