Błąd nie daje wyrenderować filmu
#1
Siemka,
mam kolejny problem :/

Po wczorajszej zmianie ustawień szablonu zapisu występuje błąd:

"An error occurred while creating the media file [tutaj nazwa].
The reason for the error could net be determined."

Odpada słaby sprzęt....
Procek Phenom II x4 840 3,20GHz,
Grafika HD 6850,
8GB Ram.

Ustawienia szablonu ogólnego i tego do zapisu są IDENTYCZNE, nawet jest znaczek =.
Najlepsze jest to, że na oryginanych wzorach zapisu działa całkowicie normalnie. Próbowałem ustawiać, żeby renderował tylko przez CPU (czy jakoś tak...), zmieniłem liczbę rdzeni na 1 i RAM na 0 (w ustawieniach oczywiście). Dalej nic :/

Wiem, że jestem "upierdliwy", ale trochę mnie to zaczyna denerwować.
Szczególnie, że renderuję w takich samych ustawieniach jak plik wejściowy, co wczoraj mi proponowaliście...

Za pomoc 100-krotne dzięki - już z góry.
[Obrazek: avatarpng_rqrnwnp.png]
Odpowiedz
#2
Mam czasem podobny błąd ale znalazłem sobie rozwiązanie i po prostu ten kawałek filmu który sie wyrenderował odcinam i renderuje dalej ;> spróbuj może ci pomoże
Odpowiedz
#3
Cóż, mi mija ledwo 1% i stop. I jak mam zrobić coś takiego z Let's Playem 30 minutowym?
Niestety odpada :/
Odpowiedz
#4
Możesz podać więcej parametrów pliku wyjściowego? Tzn. jak ustawiłeś rendering... (głównie mi chodzi o format)?
Z góry odp.: Nie zalecam renderowania do WMV bo często zdarzają się podobne problemy.
Odpowiedz
#5
To spróbuj takiego czegoś , że otwórz sobie drugiego vegasa utnij tam z 5 min letsplaya skopiuj do tego 2 vegasa i spróbuj wyrenderować. I potem sklej jeszcze raz.
Odpowiedz
#6
Piciu - Renderuję do Sony AVC/MVC; do MP4. Rozdzielczość 1920x1080, 60 klatek na sekundę.
Ustawiłem tak szablon, bo taki mam plik wejściowy (użyte match media).
Screeny:
[Obrazek: wejciejpg_rqxwepr.jpg]
[Obrazek: wyjciejpg_rqxwepa.jpg]
(Kliknij w screena, by powiększyć)

Szczotka - nie ma to sensu, przy pliku 30 sekundowym dzieje się identycznie. Można nawet powiedzieć, że renderowanie się nie rozpoczyna...
[Obrazek: avatarpng_rqrnwnp.png]
Odpowiedz
#7
@XXjurXX - że tak spytam. Gdzie te filmiki pójdą? Na YT? To możesz spokojnie zejść z klatkami o połowę (na 30FPS) + koniecznie "disable resample", żeby nie było "duchów" :)
Odpowiedz
#8
Owszem, jak się już da wyrenderować pójdą na YouTube.
Wiem, że mogę obniżyć, ale nagrywam w 60.
Co do Disable Resample to akurat wiem, korzystam z tego i jednej opcji, bo zdarzały mi się czarne ekrany ;)
Odpowiedz
#9
Więcej informacji nt. renderowania do Youtube macie tutaj:
http://support.google.com/youtube/bin/st...e=guide.cs

Zaznaczam Ci co masz źle: Skanowanie progresywne (bez przeplotu) - w ustawieniach projektu (zakładam, że z gry nie nagrywałeś w przeplocie); Bitrate 8000 kb/s (raczej więcej Ci nie potrzeba, YT i tak przeliczy to do niższej jakości jak nie ustawisz 50000kb/s).
Odpowiedz
#10
Ustawienia projektu są z Match Media, zatem przeplot jest wyłączony...
Zasadniczo można uznać za rozwiązane, po prostu edytowałem inny szablon...
I o dziwo działa o.O

PS: Na tych całych bitrate się aż tak nie znam, dlatego wolę nie eksperymentować.
Dzięki za link, będę wiedział co i jak ustawiać ;)
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  dodawanie obrazu do filmu - błąd 06magda 5 493 12-15-2015, 20:02
Ostatni post: sirCreeper
  Błąd podczas przesyłania Filmu z kamery Sony hpmrowa 12 2,152 01-18-2014, 16:06
Ostatni post: hpmrowa
  Nic nie da sie wyrenderowac Skender 1 841 05-29-2012, 11:49
Ostatni post: Skender
  Mp4 nie daje rady Bunch 30 5,419 12-08-2011, 21:30
Ostatni post: efix
  Jak najlepiej wyrenderować film? evolucja 3 2,133 02-09-2011, 18:25
Ostatni post: efix
  Jak wyrenderować? Neta 8 2,647 08-28-2010, 19:54
Ostatni post: Neta

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości