Brak ścieżki video, proszę o pomoc.
#1
Witam !
Dziś zainstalowałem Sony Vegas pro 8 i mam problem z odtwarzaniem plików video. Kiedy próbuję umieścić plik na ścieżce (video) to pokazuje mi się tylko audio a film nie jest odtwarzany, próbowałem z wieloma filmami, wciąż jest tak samo. Jeśli chodzi o jakieś kodeki, prosiłbym o podanie mi nazwy.
Z góry bardzo dziękuję.
Odpowiedz
#2
"Jakieś kodeki" - to nie do końca tak, instalujesz takie kodeki, jakie są Ci potrzebne.

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#3
A jak mogę sprawdzić jakiego kodeka mi dokładnie brakuje ? Jestem w tym kompletnie zielony.
Odpowiedz
#4
A jakie jest rozszerzenie pliku, który próbujesz załadować? (rozszerzenie pliku - czyli inaczej jaki format zapisu - .avi, .mov ?)
Odpowiedz
#5
każdy film, który próbowałem wkładać na oś czasu był w formacie .avi
Odpowiedz
#6
To coś jest nie tak. Spróbuj zainstalować Quick Time'a na początek.

I spróbuj też nie przeciągać filmu na ścieżkę, tylko za pomocą "Otwórz" wyszukaj plik i załaduj go.

Ten "Otwórz" to żółty folder u samej góry po lewej w rogu, pod paskiem narzędzi. (fotka nie moja)

[Obrazek: vegaserror.jpg]
Odpowiedz
#7
Zrobiłem tak jak pisałeś, ale dalej mi nie działa. Wydaje mi się, że jednak muszę pobrać kodeki, tylko jeszcze nie wiem jakie...
Odpowiedz
#8
Użyj tego narzędzia:
http://www.dobreprogramy.pl/GSpot,Progra...11901.html
Odpowiedz
#9
Tak zrobiłem.
Program wykazał mi, że kodeki potrzebne do odtwarzania danego pliku są zainstalowane, ale SV dalej ich nie widzi. :(
Odpowiedz
#10
OK - jakie to kodeki? Może ffdshow wystarczy?
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Brak synchro audio/video po uploadzie na YouTube brenas666 8 1,076 07-30-2015, 21:23
Ostatni post: brenas666
  Brak ścieżki video samo audio .mp4 gacel112 16 2,097 03-06-2015, 18:18
Ostatni post: gacel112
  pan/crop prosze o pomoc robhryy 6 796 12-31-2014, 18:53
Ostatni post: mateuszszar
  Sony Vegas Pro 10 | Dodaje sam kolorki. PROSZE O SZYBKA POMOC. MIX352 15 2,256 06-01-2014, 17:33
Ostatni post: Bunch
  Video abr - Audio vbr, po randerze brak synchro. 8005macgyver 0 567 09-17-2013, 21:17
Ostatni post: 8005macgyver
  Brak ścieżki video w pliku MOV quadro 5 2,046 06-10-2013, 11:56
Ostatni post: quadro

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości