[Problem] 2 warstwy obrazy - 1 nie wyświetla się
#1
Witajcie,
Wczoraj zakupiłem nowy sprzęcik, specjalnie aby dobrze mi się renderowało.
Sprzęt się dobrze sprawuję, lecz jest mały problem w Sony Vegasie..

Sprzęt:
Intel Core i7 3820 3,60 GHz
8 GB Ramu
Nvidia GeForce GTX 560
Sony Vegas Pro 9.0e

Odpaliłem Vegaska, załadowałem projekt, dokończyłem go ładnie i zrenderowałem. Co się okazało? Nie widać Znaku Wodnego - nałożyłem po prostu obrazek i go Pan/Crop`em ładnie ustawiłem, jak zawsze.. na starym kompie..

Sprawdziłem czy w projekcie jest on widoczny (na podglądzie) i dzieje się coś dziwnego. Włącze Sony Vegasa - włączam odtwarzanie - chwile jest, za chwile znika i tyle go widzieli.. Lecz na timeline ciągle jest, a gdy włączę Veagasa i od razu puszczam rendering to na podglądzie przy renderowaniu go wcale nie ma..
Sprawdziłem w projekcie czy jak go ustawię wyżej czy go widać - to go widać a na dole po prawej stronie jak go próbuje ustawić to po prostu właśnie znika, jakby tam jakaś strefa znikania była hym..


Wie ktoś co może się dziać? Jak temu zaradzić? Napisy działają normalnie
Projekt: 1920x1080
Obrazek PNG: 1920x1080

W innym projekcie mam to samo..
Inny projekt: 1280x720
Obrazek PNG: 1920x1080
Screen: http://polskielotnictwo.com/inne/problem.jpg

EDIT: Udało mi się zrenderować z logiem, resetowałem 2 razy vegasa i przez chwile było i nie znikło, włączyłem renderowanie i się zrenderowało z logiem ;) Widzę że trzeba mieć szczęście żeby to się renderowało ;) Co może być nie tak? Raz jest raz nie..
Odpowiedz
#2
Powylanczaj w biosie wszystkie turbo i dodatki do procesora. Po restarcie komputer bedzie troche mulic, ale powinno pomoc. Niestety Twoj komp nie jest dla wersji 9.
Lub zainstaluj wersje 64bits o ile masz windowsa 64bits aktualna wersje i zaimportuj caly projekt.
Odpowiedz
#3
Dlaczego nie jest do wersji 9? Potrzeba mi nowszej? Nie mam włączonych żadnych dodatków, dopiero go będę podkręcał ;)
Wersja mojego Vegasa - Sony Vegas Pro 9.0e (64bit) oraz Windows 7 (64bit)
Odpowiedz
#4
No tak, tego wczesniej nie napisales, a nikt jasnowidzem nie jest. W takim razie zacznij od tego co napisalem jesli troszke znasz sie na kompach wejdz do biosu w opcje CPU i tam powylanczaj wszystkie VirtualTechy i inne dodatki, np pozostaw tylko 2 rdzenie w urzyciu. Pozniej sproboj pracowac.
Jesli masz przyzwoita plyte glowna bedziesz mial mozliwosc zapisania ustawien i w razie jakis niepowodzen zawsze mozesz wrocic do tych co miales poprzednio
Odpowiedz
#5
Znam się, ale jednak wolałbym pozostać z wszystkimi dodatkami, bo nie po to zmieniałem kompa żeby mi muliło ;) Dlaczego muszę wyłączać te dodatki? Przez nie się tak dzieje? Przecież to powinno polepszać pracę, a nie utrudniać?

Czyli co jest nie tak jeżeli tak będę musiał tak robić? Za słaby mam komputer czy jak?
Może potrzebuje innej wersji Vegasa? - to nie problem, tylko jakiej?
Odpowiedz
#6
Zmień PNG na coś innego...
Odpowiedz
#7
(07-21-2012, 13:07)davido napisał(a):  Znam się, ale jednak wolałbym pozostać z wszystkimi dodatkami, bo nie po to zmieniałem kompa żeby mi muliło ;) Dlaczego muszę wyłączać te dodatki? Przez nie się tak dzieje? Przecież to powinno polepszać pracę, a nie utrudniać?

Czyli co jest nie tak jeżeli tak będę musiał tak robić? Za słaby mam komputer czy jak?
Może potrzebuje innej wersji Vegasa? - to nie problem, tylko jakiej?

Podalem Ci ten przyklad abys sprobowal. Nie wiem czy Sony Vegas 9 osluguje wiecej niz 2 "procesory", to z pewnoscia wie @Efix. problem moze byc w tym ze poprostu komputer jest za szybki i w wielu przypadkach obliczenia zostana wykonane z bledami. Dlatego tez zasugerowalem abys sprobowal sciagnac nowa wersje i zaimportowac caly projekt. Jesli to by sie udalo oznaczaloby ze poprostu Vegas 9 nie bedzie dzialac poprawnie na tym kompie. Takze co za problem przetestowac i wylaczyc kilka opcji w biosie dla UPEWNIENIA SIE a nie czekac a moze ktos znajdzie zloty srodek.
Pamietaj tez ze nowoczesny komputer z nowym procesorem nie koniecznie musi oblsugiwac stare technologie jak MMX (i7 ich juz nie obsluguje) - jest ich duzo wiecej ale musialbym posprawadzac.
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Obrazy obok siebie yKacas 1 426 05-28-2015, 20:51
Ostatni post: mateuszszar
  Problem z tekstem - wyświetla się zła czcionka Albert221 5 1,296 10-23-2013, 17:40
Ostatni post: PatrykoD
  Efekt nachodzenia jednej warstwy na drugą. Giman003 5 1,601 02-24-2013, 21:49
Ostatni post: Giman003

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości